Образователен Говорилник - пак bug - v.5

• 19 462
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • София
За моето дете няма да е по-добре, Анди. На НВО може да се яви като на контролно и това няма да е стрес - колкото изкара, толкова. Вече за прием в училище може да се подготви по някакъв по-смислен формат, изключващ заучаване наизуст на факти като за тест. Нищо няма да загуби, ако изпитът му е като този в АК.

# 496
  • София
Аш, така е. Нямам против общо НВО, от което не зависи нищо, но това с което се кандидатства няма нужда да се сменя когато им скимне. Ще ми правят реформи и ще гонят резултати като променят изпитите, вместо първо да си оправят учебниците и учебните планове. Иначе аз ЧГ отдавна ги заглеждам, но въпросът е принципен. И супер подло от тяхна страна- влиза в сила за настоящите четвъртокласници (петокласници от септември). Точно за да избегнат протести. По-големите няма да ги засегне и няма да се впечатлят, а масово на родителите на малките НВО 7 им се струва далече и хич няма и да го отразят.

Анди, благодаря, пия си аз вече, то се е видяло, че иначе няма да стане Joy

# 497
  • София

Всъщност е съвсем ново. И моята голямата държа НВО по всички предмети и в 4-ти и в 7-ми клас, но те си бяха отделни и нямаха значението на приемен изпит, нямаха абсолютно никакво значение за нищо. Това, което се предвижда сега е единен изпит по БЕЛ и обществени науки и единен по МАТ и природни науки, които изпълняват функцията на приемен изпит за гимназиите.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 23:16 от sanaka

# 498
  • София
Веднъж (наскоро) се пробвах с теста от НВО по Човеците - държа да подчертая за 4 клас. Изкарах около 4.5 Sad Тия наистина са големи малоумници.

# 499
  • София
Ама децата изкарваха масово над 95т., споко. Joy

# 500
Аш, това не е за нас работа, аз отворих матурата по химия и взех да си бия главата в стената.
По принцип не е лоша идеята да се търсят малко по-широки знания, като намалят общия обем на въпросите, разбира се, но не знам дали имат капацитет да го направят като хората.

# 501
Ужасна идея за смесено НВО. Родителите на 4ти клас трябва да се съберат на протест. Та те съвсем наскоро за нашия набор промениха изискванията по БЕЛ за матурата в седми клас. Сега наново промени. Само се чудят какво да изсмучат от пръстите си.
 Аш, улучила си някое трудно НВО.  Наборът на дъщеря ми  държа всички малки матури в 4ти клас и не се затрудняваха с ЧО и ЧП. Някъде го караха на логика и изключване Grin

# 502
Правят го явно по американски образец. Тук всяка година имат такива комбинирани тестове с външно оценяване. Не виждам да са се стресирали особенно децата( поне моето дори не е разбрало кога е бил теста, защото една седмица ги занимават уж с примерни тестове и децата не могат да разберат кога е истинския). Иначе имат материали за самоподготовка за тестовете, поне месец преди теста.

# 503
  • софия
Санака, срам ме хвана като видях какв глупост съм написала. Отивам да се изтрия, щото съм се обадила разбрала недоразбрала... Изтрийй ме и ти да не "ми се подиграват хората" Laughing

# 504
  • София
Ти пък! Чак глупост... Къде, къде по-големи глупости се пишат в този форум. Joy

Титина, ако беше прочела по-внимателно, щеше да видиш, че говорим за външно оценяване в 7-ми клас, което е И приемен изпит за гимназиите. Иначе за НВО в 4-ти клас и тук никой не се стресира. Не само особено, а и изобщо. Laughing

# 505
  • софия
Правят го явно по американски образец. Тук всяка година имат такива комбинирани тестове с външно оценяване. Не виждам да са се стресирали особенно децата( поне моето дори не е разбрало кога е бил теста, защото една седмица ги занимават уж с примерни тестове и децата не могат да разберат кога е истинския). Иначе имат материали за самоподготовка за тестовете, поне месец преди теста.
да де, ама на теб нали нещо не ти харесваше там по училищата?!

# 506

Титина, ако беше прочела по-внимателно, щеше да видиш, че говорим за външно оценяване в 7-ми клас, което е И приемен изпит за гимназиите. Иначе за НВО в 4-ти клас и тук никой не се стресира. Не само особено, а и изобщо. Laughing
Дали не чета, как мислиш. Дали говорите за 7-ми клас.
Ужасна идея за смесено НВО. Родителите на 4ти клас трябва да се съберат на протест.
Големи хора сме, но някои се държат като учители.

Амели, не ми харесва начина на преподаване ( препускането по материала, груповите занимания, взаимоучителската методика), липсата на обратна връзка. ЕЙ такива неща, но аз познавам различни образователни системи и искам най-доброто от всички.

# 507
  • София
Ами, не четеш, да. Поне не и с разбиране, и не за първи път.
Родителите на 4-ти клас трябва да се съберат, защото те ще са първият набор, за които ще важат новите промени на НВО в 7-ми клас.

# 508
Ами, не четеш, да. Поне не и с разбиране, и не за първи път.
Родителите на 4-ти клас трябва да се съберат, защото те ще са първият набор, за които ще важат новите промени на НВО в 7-ми клас.
А ти не за пръв път се държиш като учител. Нали споменах, че не съм ти дете и че не трябва да пренасяш начина, по които се държиш в къщи с децата си. Не ти се случва за пръв път между другото
За разлика от теб, си направих труда да прочета закона, не само какво е публикувано в  пресата.

Били била така добра, да посочиш къде в моя пост се споменава 4 или 7ми клас.
Нарочно се самоцитирам. Няма ни 4 ни 7-ми. Написала съм всяка година. Ти обаче реши, че щом аз пиша нещо е защото не мога да чета. На обикновен език това се нарича заяждане.

# 509
  • София
Титина, а всяка година ли кандидатстват с резултатите от тези тестове?

Общи условия

Активация на акаунт