Дванадесети клас - на финала ще бъдем най-силни! - тема 81

• 40 355
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
За специалностите в Стопанския факултет трябва сертификат според изискванията им за съответния език, на който се провежда обучението, издържана матура по него или изпит (но ги отмениха, та тази опция не е налична). Това няма общо с балообразуването, то става с матура/изпит по математика х3 + общ успех от дипломата, но е условие един вид.

# 106
  • София
Обучението е чуждоезиково.

# 107
Няма какво да кажа. Чакаме резултатите, диплома, бал и т.н.

# 108
  • Ланкър, планините Овнерог
И ние така, но без бал.
Мина и днешния зор. Доволна звучеше, лесно било.
Остана най - страшното за нея - защитата на 16-ти.

# 109
  • Варна
Ние се посдърпахме профилактично...
Бал последно на рождения и ден. Пълен отказ да купува тоалет.

# 110
  • София
И моят е минал,  по негово мнение доста добре. Не бил говорил такъв "флуент " немски никога. Дано и оценяващите мислят така.

# 111
  • София,
Ехе, привет на Всички, дори не предполагах, че темата още съществува! Че вече даже и завършваме! Поразгледах я, ми то всички сте си тук. Това е много хубаво, радвам се! А аз дори не съм предполагала, отдавна нямам време за нищо, а камо ли за форума! Е важното е, че стигнахме до тук. И моето пораснало момче днес беше на държавен, теория, остава му само устната  защита в понеделник.  Не зная какво прави, справя се сам, не му се меся. Подготвя си се сам! За кандидастване не се притесняваме, уж сме приети и само чакаме последните оценки от матурите и  да се запишем само, но да видим. Балът засега е обявен за 05.07. Но дали ще се състои, наистина още не е ясно. Ще купуваме костюм в последния момент. 🙂 Заинтригувахте ме с обясненията за държавните поръчки и правото на такива, ако са повече от едно обучение. Мисля, че ако се карат еднвременно, т. е паралелно, само тогава едната може да е държавно, другата се плаща. Но ако си се учат една след друга, няма проблеми. Поне аз не съм имала такива, но пък съм учила доста отдавна. Имам две магистратури и една бакалавърска степен, като всичко е било държавно. Първо изкарах една магистратура история и архивистика. После една бакалавърска по икономика на предприятието, в различен университет от предходния и след доста време, и накрая изкарах и една магистратура по управление на човешките ресурси. Явно са променили законите и правата, гадно...!

# 112
Здравейте,към кои университети сте се насочили ?И по-специално компютърни технологии?

# 113
  • out of space
Ох, отдъхнах си (но само за момент) аз. Днес мина най-тегавият изпит- теория, някакви монолитни конструкции на сгради се паднали. Дъщерята доволна- написала 4 страници, при положение, че цялата тема е от 3.
Следва 3 дни чертежи в училището по задание и после да си ги защити пред комисия.

Ще се справи, най-много се притесняваше от теорията, ще видим нататък, но нещата все пак се случват по добър начин...

Балът е сформиран! Всичко си имаме, с изключение сутиен и палитра за нея, сутиен и обувки за мен Simple Smile

# 114
  • София
Ехе, привет на Всички, дори не предполагах, че темата още съществува!
Айфелова кула, стана ми интересно, и аз съм с магистратура история, специалност архивистика, завърших 1994г. Имам и магистратура-счетоводство и контрол, но тя е платена. Мисля, че ако кандидатстваш с диплом от средно образование, трудно ще засекат, че вече имаш една магистратура държавна поръчка, особено ако са от различни университети. Но пък лично познавам човек завършил история и право държавна поръчка, така че и в същия университет минава номера 🙂
Нашият бал е на 5.07., някои си искали капарото, нямало да ходят. Моята щерка си има рокля и обувки, сега се замисли и за прическа 🙂
Чакаме резултати и ще видим последно кое желание ще надделее при кандидатстване. Е, то за целта трябва и успех да има.😄

# 115
  • Варна
Аз имам в дипломата за средно образование печат - "не е последно", и номера с второ държавно не мина никъде. Ако са ви пропуснали с печата - може!

# 116
Изпуснах ви някъде последните два дни. Вчера минахме и теорията по специалността, както и самоорганизираният от децата бал. Бяха отишли пред блока на класния, да му подарят сребърния часовник, който са му избрали и той не слязъл ... нямали право да насърчават събирания Expressionless За училищен бал - нито дума.
Сега остават практическите изпити и резултатите, но най-тежката седмица мина ....

# 117
  • София,
Ехе, привет на Всички, дори не предполагах, че темата още съществува!
Айфелова кула, стана ми интересно, и аз съм с магистратура история, специалност архивистика, завърших 1994г. Имам и магистратура-счетоводство и контрол, но тя е платена. Мисля, че ако кандидатстваш с диплом от средно образование, трудно ще засекат, че вече имаш една магистратура държавна поръчка, особено ако са от различни университети. Но пък лично познавам човек завършил история и право държавна поръчка, така че и в същия университет минава номера 🙂
Аз съм завършила първата магистратура през 2000г. в ЮЗУ - то в Благоевград. А записах в УНСС бакалавър през 2004, и гп влачих до 2013 с магистратурата. Но вярно че си кандидатствах с дипломата от средното, и с изпит по история, а на дипломата от средното нямам печати, няма нищо. Явно съм минала между капките, но съм сигурна, че съм декларирала, че вече имам едно висше, защото нямах право на осигуряване и добре, че и работех тогава, нищо както и да е! Нашето вече е минало, сега са важни децата! Аз сега като ви открих и попрочетох темата се замислих. Трябва ли в няколко университета да се подават документи. Моят син се явява зимата на един конкурс в УНСС по финанси, счетоводство и контрол и се класира на първо място с още три деца, поделиха си го, с равен брой точки. Дадоха им едни сертификати, на които пише, че резултатът е приравнен с оценка отличен 6 и им дава право да участват в класирането за тази и други специалности в  университета, т. е. той вече се е явил все едно на приемен изпит и го е изкарал с най високата оценка, след като си получи дипломата за средно трябва да се запише за класиранията и да участва директно в тях. От училището пък им казаха, че са директно приети и само трябва да се запишат. Обаче сега с тези промени и извънредната ситуация незная какво да очаквам, дали да не го накарам да кандидатства и в други университети. Въпреки, че той не иска. Има си планове човека и си ги следва от малък, ние не му се бъркаме.

# 118
  • София
Eiffel Tower младежът в НТБГ ли учи? Стана ми любопитно, защото малката ми дъщеря е там 8 клас. Сподели, ако може повече за тази възможност за кандидатстване в УНСС. Съучениците му към икономика ли са се насочили или са избрали друго поприще?

При нас вече е активна почивка. Потвърди офертата от университета, административното записване е на 7 юли онлайн. Чака се този месец съвместно становище на всички френски унита как ще се състои следващата учебна година - 100 онлайн или някакъв хибриден начин. Поради тази причина сме и на стенд бай с търсенето на общежитие.

Връчването на дипломите ще е на 26 юни. Балът последно ще е на 17 юли. Това стана известно снощи. Късничко е, но пък има деца, които кандидатстват медицина и им е важно да са в кондиция за изпита. Имаме рокля само. Ще трябва да се организираме за другото.

# 119
  • Варна
Във Варна,
МГ - 12.07
5ЕГ - 13.07
1ЕГ - 14.07
за останалите не знам.

Обърках се с последните постове. Как магистратура без бакалавър преди това в Благоевград?

Общи условия

Активация на акаунт