МАРТЕНСКАТА ни дружина скоро ще е на по половин година!!!

• 9 143
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
....но пък като я гледам как ни зяпа като ядем имам чувството че и тя иска, освен това ми открадна една солета от устата и щеше да я налапа, нали казват че детето е готово за захранване като прояви желание, а тя определно има.....
Момичета, бебета ни просто са ужасно любопитни! А не значи, че като ядем те ни гледат, защото и те искат да ядат и не че им се дояждат солети  Joy Сигурна съм че каквато и дейност да извършваме пред тях те ще се кокорят Simple Smile моят син примерно обожава да ме гледа как гладя  bowuu Това значи ли че и той иска да глади!?!? Дейзи, ако искаш да захранваш и да не се ошишкави госпожицата може примерно с плодови пюрета да почнеш - моето педи ме кара и аз да почвам след 6-тия с плодови пюрета, но аз като се сетя, че тъкмо ни минаха коликите и нещо... най-вероятно ще почна с морков Simple Smile При вас коликите също бяха отврат Sad не знам за теб, но аз именно заради това изпитвам ужас от захранването Simple Smile
Тя да не е някоя фанатичка на тема късно захранване?
Хммммм, нали се разбрахме да не си лепим такива епитети - не мисля, че хората, които са за захранване след 6-ия месец са фанатици! Stop От това, което четох, по-скоро за хората вършещи обратното мога да казвам разни думички, но не го правя и се дразня като другите не са толерантни също! Всеки е преценил кое е най-доброто за неговото си бебе и няма нужда според мен да охарактеризираме останалите!
А пък ние на последната консултация бяхме 6650 гр. и 66.5 см. малък върви човека, ама то и аз и баща му на сме големи.
DessyM, наблюдавай и за други реакции - понякога повръщането може да е знак и за алергична реакция, въпреки че точно към заешкото и ориза надали де  Hug Най-добре питай педито дали да продължаваш  newsm78

# 151
Tweety , в пюрето има и разни други съставки, като например целина и домат. Та за това си права, че може и алергия да е някаква. До сега не може да се каже, че съм била много предпазлива по отношение на новите храни. Само дето жълтък не съм дала и то заради жегите.
Ще се посъветвам с педито. На 7.09 сме на консултация. До тогава ще си караме на старите познати домашни пюрета. Тя и без това тия готовите зеленчукови ги недолюбва нещо. Само дето й накупих сума ти видове и марки  ooooh!

# 152
Ние пък днес бяхме на консултация, дунда е 8 килца без 40 грамчета и е 67 см. ShockedДокторката категорично ми забрани да я захранвам, най-малкото пък с каша, щяла да стане още по-пълна, 
daizy , поправи ме ако греша , нали ти я храниш "на поискване". Дали ако минеш на някакъв режим няма да се променят нещата с наддаването?

# 153
туити, фанатичка го казах по повод категорично забранила да захранва... уважавам всеки начин на захранване - все пак всеки си има глава на раменете.... извинявам се ако съм засегнала някого...

# 154
daizy , поправи ме ако греша , нали ти я храниш "на поискване". Дали ако минеш на някакъв режим няма да се променят нещата с наддаването?

Embarassed Embarassed Embarassed Прости ми за коментара Embarassed Embarassed Embarassed
Както винаги - първо действам , после мисля. май не беше ти , на свободен режим.

# 155
Цеци, да на поискване сме, и нищо на света не може да наложи режим на Али, понякога прави паузи от по 2-3-4 часа, друг път най-вече вечер яде през половин час, ма то не е ядене, а по- скоро като залъгалка.

Туити, и аз като се сетя за коликите лошо ми става, а пък от два дни се буди рязко от сън и започва да реве неистово, е това какво е вече незнам, то не са писъци, направо ми прилича пак на колики. Приспивам я с люлеене и пеене по един час, а тя след 10 мин. се събужда и айде пак. Освен това се е научила ако не съм наоколо и не ме вижда да пищи ooooh!а като се появи се хили  ooooh! Това за зяпането, докато ядем си го помислих, понеже го четох някъде из кърмаческия, а и като се замисля в естествена среда би трябвало така да са нещата, бебето да се захрани, когато посегне, знам ли...

В интерес на истината не се притеснявам толкова от тия 8 кила, все пак баща й е 185, а аз съм 175, не сме пълни, но сме доста високи и предполагам, че и тя ще дръпне на височина като проходи.

# 156
А пък ние на последната консултация бяхме 6650 гр. и 66.5 см. малък върви човека, ама то и аз и баща му на сме големи.
Нормално е когато родителите не са едри и бебоците да вървят по-дребни , такаче не може да се правят сравнения кои са по-дребни и кои по -дундести.Стела също върви по-дребничка и на 5 месеца е 6,850 и 64 см , но няма на кого да се метне да е по-едра.Важното е бебетата ни да са здрави и весели Grinning
Май наистина ще купя по-голям размер памперси , незнаех че трябва да се движим в долните граници ( мерси Кате).Иначе май Либеро ми се струват най-добре.Памперс са доста пресовани и тънки , а пък Хъджис са доста по-дебели.От магазина където пазарувах ми казаха че Хъджис са най-добри , ама кой ги знае.На Памперс колана идва по-надолу и това улеснява протичането отгоре.Абе май наистина като си акът бебетата си акат и няма удържане Joy
Лека вечер на всички Hug

# 157
Стела също върви по-дребничка и на 5 месеца е 6,850 и 64 см
Като гледам май по-дребни от Ивката няма - на 5 месеца е 6 кг и 64 см  Rolling Eyes Ама наистина е по-важно да са ни здравички бебешорите и да се чувстват добре  smile3504

# 158
Малко бях остра явно, ама днес съм яхнала метлата. Днес правихме панихидата на баща ми - 6 месеца и в такива дни винаги ми е едно ту криво, ту гневно, вместо след 2 седмици да празнуваме заедно половин година на внука му, ние раздаваме жито на някви хора, абе много ми е гадно  smile3518 Явно понеже като почина не можах да си изживея мъката, че бях в деветия месец и от време на време ме хващат дяволите, да не говорим че и депресия май ме гони от хормоните...

А за памперсите - моето момче ака между 3 и 5 пъти дневно и е почти винаги течно като вода, памперсите Памперс ми пропускат на гърба и ползвам либеро - те понеже имат ластик на кръста и не ми пускат, освен ако наистина не се е престарал, ама тогава на памперса  не се вижда изобщо бяло  #Shocked Сега минах на следващия размер, който е за над 7кг, нищо че нямаме още Simple Smile

# 159
Стела също върви по-дребничка и на 5 месеца е 6,850 и 64 см
Като гледам май по-дребни от Ивката няма - на 5 месеца е 6 кг и 64 см  Rolling Eyes Ама наистина е по-важно да са ни здравички бебешорите и да се чувстват добре  smile3504

Ами има и по дребни  Wink на килограми не де Алекс миналия месец беше 6.650 кг. но беше 63 см. е аз съм нисичка ама баща му е 1.80см. Но не се притеснявам защото на мъжа ми брат му също е вървял нисичък и дребен а сега е 2 метра баща им също ,така че има време ще навакса.

# 160
Момичета някой от вас записал ли си е детето на Детска Кухня?Тука масово майките с които излизам са на кухня и много са доволни newsm78 Аз не знам,дали а ги запиша,за сега сме само на пюрета каши и кисели,ама доста солено ми излиза,само за обед две месни пюренца на Хип са ми 5лв  ooooh! по хубавите каши и те са по 5-6лв а свършват за 4-5 яденета,те са си ящни децата да са живи и здрави.
Вие на какво мнение сте за Детската Кухня?

За памперсите аз съм само с Памперс,много се разочаровах че,памперсите на Памперс в БГ нямат нищо общо с тези които ползвахме там,нито са меки,нито ластични,абе българския Памперс е като вестник #2gunfire не знам на какво се дължи,но видях че и Хъджис не е като,Хъджис в Америка.Уж все на една и съща марка,а разликата е от земята до небето.За сега не са ми пропускали както вие се оплаквате,случва се но рядко като се на пишкат да им се намокри под мишниците Shocked Mr. Green

# 161
  • In the jungle out there..
Tweety, и мен ме ръчка педито за плодови пюрета, ама аз не се давам, точно заради коликите Wink Вчера по случай половин годишнината на моя син, го почерпих с няколко лъжици оризова каша с рожкови. Мисля тази седмица да караме с кашичка и от другата да дам морков. А за плодовете ще изчакам, мискя да ги вкарам като овкусител на кашата Peace

Zhana, на знам как е в Ямбол, но тук детската кухня е след 10м! Децата трябва да са опитали всякаква храна, преди да започнеш кухня, защото там готвят с прясно мляко, яйце и т.н, все неща, които се въвеждат късно.

# 162
Zhana, на знам как е в Ямбол, но тук детската кухня е след 10м! Децата трябва да са опитали всякаква храна, преди да започнеш кухня, защото там готвят с прясно мляко, яйце и т.н, все неща, които се въвеждат късно.

Определено преди да си запишеш децата трябва да си сигурна, че нямат алергии, защото попълваш такава декларация при записването. Пък и са малки за буламачите от кухнята Grinning

Дейзи, вие всеки пък ме разбивате с вашите мерки Grinning Направо започвам да придобивам комплекси какви сме миниатюрни. Ще видим на консултацията другата седмица дали има ефект от пюретата. Това ще ми е и показател дали Маги наистина е била готова за захранване. Ако е наддала дабре значи усвоява храната пълноценно. Аз заместих обяда още след 1 седмица зеленчуково пюре и вместо да й правя отделно АМ и слагам 2 м.л. в пюрето и така го давам. Ще видим резултатите. А за килограмите няма какво да се притесняваш. Бебето на моя роднина беше с 4 мес напред в килата и, като проходи всичко си дойде на мястото. А иначе и Маги две седмици преди да започна с пюретата започна да ми брои залците. Сега, като се замисля, откакто започнахме с пюретата вече не го прави Thinking Не знам дали това е причината и дали има някаква връзка. Но, като седнем в заведение и цялата маса е нейна Mr. Green Иска да се докопа до всичко. Вече правим опити и да си опитаме краката на вкус, но още не можем да си ги набутаме в устата Mr. Green

Габи
, наистина изглеждаш страхотно Peace

# 163
  • Варна
baloniЧестит рожден ден на elly_G! Много здраве, щастие и много радостни моменти с прекрасното ти семейство! bdbaloniПреслав мисля да го записвам на кухня като стане на 7 месеца, през септември, но във Варна кухнята е за над 6 месеца. Той вече почти всико е опитал, имам още 2-3 седмици, да въведа още няколко храни. Само с глутена не знам как стои въпроса, но вече май може и него да го въвеждам.  newsm78 Ще говоря с педито.
DessyM, може някоя друга съставка да не и понася на Криси. Аз затова давам само по едно ново нещо. Така знам към какво е непоносимостта. Най-добре питай докито, наистина.

# 164
Кате  bouquetблагодаря! Целувките на живо Laughing
Момичета днес ставам на 27 години и ви черпя виртуално, въпреки че ми се иска да ви почерпя всички на живо защото ви чувствам много близки  party023 cheers

Общи условия

Активация на акаунт