МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 51 623
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Не, не е пушат. Но консумира алкохол в дните на въздържание. Не много, но бяхме на рожден ден и се почерпи. Не знам има ли значение

# 151
Знам, че от цигари се получават, затова питам (и от пасивно пушене също). Но резултатът му е страхотен, няма проблем при него.

# 152
Знам, че от цигари се получават, затова питам (и от пасивно пушене също). Но резултатът му е страхотен, няма проблем при него.
Чудесно, не мога да ви кажа как ме зарадвахте. Уж и при мен няма, но продължаваме борбата Simple Smile

# 153
  Здравейте!Ще ви бъда много благодарна ако споделите мнение.

# 154
Jaienvie, на мен ми прилича на пускана в обикновена лаборатория, а не в репродуктивна клиника. В такъв случай няма какво да се разглежда- резултатът не е верен.

# 155
Jaienvie, на мен ми прилича на пускана в обикновена лаборатория, а не в репродуктивна клиника. В такъв случай няма какво да се разглежда- резултатът не е верен.
да в обикновена лаборатория е,тъй като е чисто профилактично. надявам се да не се налага да се стига до репродуктивна. А сега виждам темата в която съм пуснала и незнаех че става дума за репродуктивни проблеми.Извинете ме. Просто за първи път правим такива изследвания и не сме наясно какво да гледаме. А тези неподвижни сперматозоиди изглеждат доста,но както вие казахте са в обикновена лаборатория правени изследванията така че ще видя къде мога да си задам въпросите.Благодаря ви.

# 156
да в обикновена лаборатория е,тъй като е чисто профилактично. надявам се да не се налага да се стига до репродуктивна. А сега виждам темата в която съм пуснала и незнаех че става дума за репродуктивни проблеми.Извинете ме. Просто за първи път правим такива изследвания и не сме наясно какво да гледаме. А тези неподвижни сперматозоиди изглеждат доста,но както вие казахте са в обикновена лаборатория правени изследванията така че ще видя къде мога да си задам въпросите.Благодаря ви.

Проблемът не е, че темата е за репродуктивни проблеми, а че обикновените лаборатории не разполагат с необходимата апаратураи обучен персонал за коректно провеждане на въпросното изследване, от където и резултатите са абсолютно неверни.

# 157

Проблемът не е, че темата е за репродуктивни проблеми, а че обикновените лаборатории не разполагат с необходимата апаратураи обучен персонал за коректно провеждане на въпросното изследване, от където и резултатите са абсолютно неверни.
Много ви благодаря.Ако знаех че е така изобщо нямаше да пускаме такива изследвания. И не е по темата,но смятате ли че и за изследване на хормони се отнася същото

# 158

Много ви благодаря.Ако знаех че е така изобщо нямаше да пускаме такива изследвания. И не е по темата,но смятате ли че и за изследване на хормони се отнася същото
Не, само за спермограмата.

# 159

Не, само за спермограмата.
Много ви благодаря

# 160
  • София
Здравейте. Направих си спермограма понеже с приятелката ми правим опити от доста време без резултат и заключението е Астенозоспермия. Ходих при док. КАЦАРОВ и той ми каза,че не са толкова лоши и ми изписа Полукс форте за 3 месеца и нещата щели да се поправят и било въможно и забременяване по нормален начин. Ето и резултатите, ако може някой с опит да ми каже дали наистина са зле нещата, ще съм благодарен. Спермограмата  еправена в клиника Щерев.

резултат     референтни стойности
1, Дни на полово въздържания:                                         5
2. Време за втечняване:                                                       до 15 мин          (до 60мин)
3. Цвят :                                                                                     слонова кост
4. pH                                                                                            7.2-8.0                  (7.2-8.0)
5. Бактерии:                                                                               Не
6. Желатинови конгломерати:                                             Не
7. Обем(мл):                                                                               3.2                        (2.0-6.0мл)
8. Обща концентрация на сперматозоиди(млн/1мл):   38.17                    (≥20.10^6/мл)
9. Нормокинетични сперматозоиди(А+B):                        33%                      (≥50%)
10.A- с бързи линеарни постъпателни движение(%):     25%
11. B- с бавни линеарни постъпателни движения(%):    8%
12. Хипокинетични сперматозоиди(%):                              11%
13.Акинетични сперматозоиди(%):                                      56%
14.Концентрация на нормокинетични                             
      сперматозоиди (А+B)/1мл:                                               12.6
15. Общ брой нормокинетични сперматозоиди
       в обема:                                                                                  40.31                   (≥20.10^6)

Оценка на морфология по Kruger's strict criteria

16. Нормални:                                                                               4%                        (≤4%-под норма
                                                                                                                                         5-13%- гранична
                                                                                                                                          ≥14%- в норма)
17. Абнормални:                                                                           96%
18. Тератозоспермичен индекс:                                               1.14                     (< 1.6)
19. Деформационен индекс:                                                      1.1                       (≤ 1.6)

Основна класификация

20. Нормални(%):                                                                             4%
21. Аморфна глава(%):                                                                    71%
22. Шийни дефекти(%):                                                                   7%
23. Опашни дефекти(%):                                                                 13%
24. Цитоплазмен дефект(%):                                                         19%

Заключение:Astenozoospermia, Морфология под норма

Препоръча ми втора спермограма след три месеца, но в различна клиника. Интересува ме такъв ли е принципа втората винаги да бъде в различна клиника? Според Вас при тези резултати възможно ли е забременяване по нормален начин?
Благодаря Ви.

# 161
Колко е процента на подвижност на спермотозоидите, обща подвижност, каза ли ти за разширена вена, тоест варицеле дали имаш,?

# 162
  • София
Подвижността е написана в резултатите.  При прегледа не се установиха никакви изменения. Нямам варикоцеле. Каза, че всичко е наред.

# 163
Здравейте. Направих си спермограма понеже с приятелката ми правим опити от доста време без резултат и заключението е Астенозоспермия. Ходих при док. КАЦАРОВ и той ми каза,че не са толкова лоши и ми изписа Полукс форте за 3 месеца и нещата щели да се поправят и било въможно и забременяване по нормален начин. Ето и резултатите, ако може някой с опит да ми каже дали наистина са зле нещата, ще съм благодарен. Спермограмата  еправена в клиника Щерев.

резултат     референтни стойности
1, Дни на полово въздържания:                                         5
2. Време за втечняване:                                                       до 15 мин          (до 60мин)
3. Цвят :                                                                                     слонова кост
4. pH                                                                                            7.2-8.0                  (7.2-8.0)
5. Бактерии:                                                                               Не
6. Желатинови конгломерати:                                             Не
7. Обем(мл):                                                                               3.2                        (2.0-6.0мл)
8. Обща концентрация на сперматозоиди(млн/1мл):   38.17                    (≥20.10^6/мл)
9. Нормокинетични сперматозоиди(А+B):                        33%                      (≥50%)
10.A- с бързи линеарни постъпателни движение(%):     25%
11. B- с бавни линеарни постъпателни движения(%):    8%
12. Хипокинетични сперматозоиди(%):                              11%
13.Акинетични сперматозоиди(%):                                      56%
14.Концентрация на нормокинетични                            
      сперматозоиди (А+B)/1мл:                                               12.6
15. Общ брой нормокинетични сперматозоиди
       в обема:                                                                                  40.31                   (≥20.10^6)

Оценка на морфология по Kruger's strict criteria

16. Нормални:                                                                               4%                        (≤4%-под норма
                                                                                                                                         5-13%- гранична
                                                                                                                                          ≥14%- в норма)
17. Абнормални:                                                                           96%
18. Тератозоспермичен индекс:                                               1.14                     (< 1.6)
19. Деформационен индекс:                                                      1.1                       (≤ 1.6)

Основна класификация

20. Нормални(%):                                                                             4%
21. Аморфна глава(%):                                                                    71%
22. Шийни дефекти(%):                                                                   7%
23. Опашни дефекти(%):                                                                 13%
24. Цитоплазмен дефект(%):                                                         19%

Заключение:Astenozoospermia, Морфология под норма

Препоръча ми втора спермограма след три месеца, но в различна клиника. Интересува ме такъв ли е принципа втората винаги да бъде в различна клиника? Според Вас при тези резултати възможно ли е забременяване по нормален начин?
Благодаря Ви.

Привет,

ММ е с почти същите параметри при направената СГ, единствено общата подвижност е 47%. Изписа му същото като при теб - добавките, опити и след три месеца нова СГ (не разбрах дали му е казал да е в друга клиника, според мен няма значение).
Нещо като съвет - на ММ му изписа да се изследва за микоплазма, уреаплазма и хламидия - откриха уреаплазма и се лекувахме и двамата - това би могло да е причина за занижение на част от показателите, така че можеш да се изследваш за тези неща, ако не ти е предписал Кацаров. Още месец и половина ни остава до новата СГ и се надявам да е подобрена.

Успех на вас в борбата за бебче Simple Smile

П.С. при разчитане на СГ от клиниката като са видяли само 4 % морфология са казали на ММ направо да се готвим за инвитро, че по естествен път нямало как да стане и т.н. и само ни филмираха, но д-р Кацаров е казал, че с тези показатели може да се забременее по естествен път, та.. истината е някъде там Simple Smile

# 164
  • София
Благодаря за съветите. Аз не знаех, че имам право да ми разчитат и евентуално тълкуват резултатите от СГ след направата и при тях. Изпринтирах си я от интернет и не съм ходил там. Питах го дали има нужда да изследвам и други неща и ми каза, че нямало смисъл, но може да Ви послушам и да изследвам и тези неща.Пожелавам Ви успех и на вас в опитите за бебче Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 12:11 от riddleman

Общи условия

Активация на акаунт