Февруарски мами 2021

• 30 570
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Следящият те лекар ще ти каже най-добре, но ако бременността ти е лека не би трябвало да има проблем, както и ако полета не е много дълъг. Хубаво ще е да се разхождаш по пътечката за да се поразтъпчеш и да не ти отичат краката.

# 676
Аз в четвъртък съм на преглед при АГ за ранна фетална и в петък ще правя неинвазивен пренатална тест. Спряла съм се на cell genetics maternity 21 plus. Ако ще звъниш да питаш, винаги питай за отстъпка.
Очаквах че ако някоя е мислила да прави вероятно е проучила като мен , та да сподели

# 677
Здравейте, мами! Лека и успешна бременнос на всички ни пожелавам и здрави бебчета на финал! Аз съм с предполагам термин на 10.02, 13.г.с. с близнаци 🤗 На последния преглед установихме, че са двуяйчни. В момента съм в чужбина, а към 16 г.с. ми се налага да се прибера обратно в България. Въпроса ми е мога ли спокойно да пътувам със самолет? Изчетох доста неща, някои казват, че няма проблем, а други, че не е съвсем така и започвам да се притеснявам. Няколко дни преди предполагаемия полет имам консултация с доктор, но все пак бих се радвала ако някоя от вас сподели мнение и опит! ☺

С предишната ми бременност с близнаци летях до осми месец всеки месец. Не съм имала проблеми.

# 678
Аз в четвъртък съм на преглед при АГ за ранна фетална и в петък ще правя неинвазивен пренатална тест. Спряла съм се на cell genetics maternity 21 plus. Ако ще звъниш да питаш, винаги питай за отстъпка.
Очаквах че ако някоя е мислила да прави вероятно е проучила като мен , та да сподели
Каква отстъпка ? Той май точно сега е намален ? Още отстъпка ли?

# 679
Разширения пакет е 1850 лв. Базисния 1400 лева. Да, за допълнителни отстъпки говоря.
Каква отстъпка ? Той май точно сега е намален ? Още отстъпка ли?

# 680
Здравейте и от мен. Присъединявам се и аз към вашата група. Термина ми е за 05.02.2021. Това ми е първа бременност и много се вълнувам. Та, вчера бях за ранната фетална морфология и докторът ми каза, че имам контракции и то през целия преглед не ме отпусна,а аз нищо не усещам. Много се притесних, а и на всичкото отгоре ми каза, че имам риск от прееклампсия(високо кръвно) през бременността. Изписа ми No Spa 3 на ден по 2 хапченца и Acard 150 mg всяка вечер до 37 г.с. Някоя от вас имала ли е същия проблем? Аз много се притеснявам и ще се радвам да споделите.

# 681
Здравей, честито и добре дошла!
Аз също приемам Акард 150мг. Приемам и Но-шпа, но по едно на ден и ако се претоваря физически, пия по още едно.
Следя кръвното си вкъщи, като варира между 100/60-110/70. Реално не е високо, но на феталната се бях развълнувала и излезе високо при меренето от сестрата. 130/90, а ми го измери поне 5 пъти. При първата ми бременност беше абсолютно същото. Вкъщи нормално, на прегледите - високо. Тогава ми педписаха Ацетизал Кардио, на своя глава реших, да не го приемам. Не съм имала проблем, родих в 41гс здраво бебе. Сега като че ли съм по-страхлива и си приемам Акарда. 😀
Съществуващ риск не значи, че нещо ще се случи. Приемането на т.нар. кръворазреждащи обаче значително намалява този съществуващ риск.
Аз си водя дневник на кръвното, ако имаш възможност да си го следиш вкъщи, те съветвам да го направиш инс резултатите следващият месец принАГ да ги обсъдите.
Всичко ще бъде наред, карай я ведро инсе опитай да си малсимално спокойна. Simple Smile

# 682
Благодаря Candybones! Сега съм малко по-спокойна. Моето кръвно е нормално, почти винаги е 120/80 или малко по-ниско. Ще си ги пия, но се притеснявам да не навредят на развитието на бебка по някакъв начин. Интересно, че на теб са ти мерили кръвното. На мен не ми го примериха, а когато ме гледаше на ехографа, видя нещо и ми го каза.
А и за контракции, нормално ли е да не ги усещам? Почувствах се като идиот като ме попита дали не усещам нещо и аз... Нищо...

# 683
Застраховат се много лекари, според мен.  Тая прееклампсия беше май сериозна, затова е дала по-голяма доза. Аз щях да отида на още едно мнение, но тази стратегия е понякога нож с две остриета, защото само се съмняваш, обикаляш лекари и трудно се доверяваш на един...

# 684
Най-добре попитай другият път какво е видял и защоне сметнал за нужно да пиеш Акард. Наистина се застраховат, а прееклампсията крие рискове и за бебе и за мама.
Аз например съм и с наднормено тегло и това си е още една предпоставка за прееклампсия.
А за контракциите, спомням си в края на предишната бременност, вече преносвах, ходех всеки ден на тонове и там се измерваха и контракциите, налрая ми даваха графика и акушерката се чудеше как не ги усещам като са толкова силни - нищо не усещах, а си ходех с 2см разкритие една седмица.
Особено първият път не знаеш какво усещаш. 😀
Предполагам, че на следващата консултация на мен ще ми изпишат магнезий, а и на повечето бременни де. Точно за втвърдявания и спазми го изписват.

# 685
Да, мисля да не ходя за второ мнение. Лекарят ми е много добър, с много добра апаратура и му се доверявам напълно. Просто съм голям противник на лекарствата, но щом се налага ще си ги пия. 🙂
А пък дано от Но Шпа да ми се успокоят контракциите.

# 686
Яни, при кой лекар си? И аз съм така с лекарствата, но понякога си има нужда и лекарите преценят.  Моя приятелка вдигаше високо кръвно. Бяха й казали, че е било добре да пие аспирин протект, явно преди това, но не й бяха дали. Успех.

# 687
Момичета , 12 гс съм . Днес изпитах слаби остри пронизващи спазми зя не повече от минута в областта на яйчниците . След това нищо . Къврене нямам . Трябва ли са потърся гинеколога си или е нормално?

# 688
Не мисля, че има от какво да се притесняваш за сега.. вече ако се повтаря често и се тревожиш можеш да му звъннеш, но не забравяй, че матката расте в момента и се случва да се изпитват всякакви неща.. за сега стой спокойна. Надявам се да е било нещо еднократно ☺️
Момичета , 12 гс съм . Днес изпитах слаби остри пронизващи спазми зя не повече от минута в областта на яйчниците . След това нищо . Къврене нямам . Трябва ли са потърся гинеколога си или е нормално?

# 689
DiaSla, ходя при др Малчев в Благоевград. Нямам високо кръвно. Явно като превенция ми го дава да го пия, защото високо кръвно е опасно.

Общи условия

Активация на акаунт