Февруарски мами 2021

• 30 565
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Здравейте момичета, как сте с гаденето аз съм в 12 г.с. и се чувствам все по-зле засилва се все повече
Аз съм в 11г.с. при мен е така още откакто си направих теста. Пробвала съм всичко прочетено, вече няколко пъти бях на системи заради обезводняване от повръщането. Онзи ден си взех таблетките Емил за смучене и съм една идея по-добре.

# 706
Аз пак се намесвам с въпрос, при вас как стои въпросът с килограмите? Гаденето при мен значително отшумя след 9-та седмица, преди бременноста се мерих и бях около 52-53 кг, вчера като се измерих-48 кг... та леко се обезпокоих...

# 707
  • Варна
Аз пак се намесвам с въпрос, при вас как стои въпросът с килограмите? Гаденето при мен значително отшумя след 9-та седмица, преди бременноста се мерих и бях около 52-53 кг, вчера като се измерих-48 кг... та леко се обезпокоих...
И аз съм така с килограмите надолу.Когато разбрах че съм бременна /5г.с/бях 65 кг.Сега 15 г.с съм 62 кг.А ям,е не съм повръщала нито веднъж,но къде отива тази храна,която поглъщам.Моето АГ ми вика поне по 1 кг качвай...Е,как да стане.Но мисля че е нормално,сигурно към 6-7 месец ще започнем да качваме повечко.

# 708
Аз забременях 55-56, сега в 15 та седмица съм 53-54 и си хапвам. Явно е нужна повече еднергия на тялото. Аз само лежа, защото съм със серклаж и не изразходвам никаква, чрез движение, но ето че не качвам. Предполагам, че тепърва ще започва наддаването..

# 709
  • Велико Търново
Блазе ви! Забременях 59, повръщах 3/4 седмици и въпреки това вече съм 64. Явно пак ще качвам яко както при първата бременност. Поне се свалят лесно Simple Smile

# 710
И аз да ви кажа, блазе ви 😆 Забременях 66, в петък бях 69,5, в 15+1. В началото много ударно качих, сега малко забавих темпото, надявам се да спра да качвам за известно време, иначе нямам шанс да се впиша в 12-13 кила, както миналата бременност.

# 711
Нищо обезпокоително няма, често в началните месеци има липса на апетит, непоносимост/гадене към определени и повечето храни, включително животинските и някои въглехидрати. Смъкването на килограми е очаквано, стига да е в нормални граници.

По-нататък започва покачването - плацентата, амниотичната течност, матката, увеличеният кръвен обем, увеличената тъкан по гърдите, всичко това тежи средно по 1 килограм всяко. Сложете бебето и естествените запаси от мазнини и ето ви десетина килограма само от това.

# 712
Аз от вчера имам леки болки в областта на яйчниците и се чудя дали е нормално. Следващата ми консултация е чак на 17ти, обачее малко се притеснявам. Нямам кървене, болките не са никак силни. Някоя от вас с подобен проблем? 🤔

# 713
Болки от матката. Пий но шпа, можеш да приемаш до три пъти на ден по едно.

# 714
И аз днес имах едни усещания, наподобяващи пребоцкане отдясно и отляво, но над яйчните. Взех едно но шпа и реших да не го мисля, не беше много силно и щом седнах, мина. Тази моя дългоочаквана бременост ме кара постоянно да съм в покой, поне до момента Simple Smile

# 715
Ами аз до колкото знам в началото е нормално, заради всички промени, които настъпват, но при мен бяха отшумяли, за това малко се притесних. Да се надяваме всичко да е наред. Simple Smile

# 716
  • Велико Търново
Както каза последния АГ при когото ходих " щом плода е добре, развива се, има сърдечна дейност и всичко му е нормално.... Няма значение бременната има ли болки ...няма ли или как е. Никъде не пише, че жената няма да я боли, да не кърви и тема подобни" брутално наистина, но явно е факт.
Всякакви болки, в рамките на търпимото се считат за нормални/ обичайни, кървене също. Много е грубо това, но наистина, щом се вижда че бебето е ок, другото е наред. Аз съм вече 8+ седмици с кървене и болки, толкова им свикнах че не ми правят впечатление. Важното е бебето да се расте и в норма да са размерите и развитието му. Не се притеснявайте толкова! Единствено сами си вредим с допълнителен стрес. Вероятно, всеки женски оргазъм различно приветства бременността.
Това разбира се, не означава да се неглижират различи състояния, но не да се шашкаме с всяка глътка въздух.
Има ли мами пушачки? Аз бях спряла да пуша още преди втората черта, но напоследък много ми се пуши Sad дори в петък и днес си позволих пополовин цигара. Знам че не бива, но такава нерва ме изби, че реших, че е по-добре да запаля отколкото да се спукам от нерви.

# 717
СКК, о да! Сами се филмираме най-често излишно. За цигарите съм чувала, че ако много ти се пуши, да си дърпаш по един два пъти. Аз дето никога не съм пушила сериозно ми трябваше много време да ги спра. Две години пробвах само когато аз искам, не става
 Наркотик си е. Дори и слаб. После видях, че няма да стане така, спрях ги и много време ми се пушеше. Добрата новина е,че всеки ден ми се пушеше все по-малко. И така. Свиква се, но сега през този период  си е по-трудно сигурно.

# 718
Аз лично толкова зле се чувствах в началото, че чак ми се гадеше като видех някой около мен да пуши. Оставих ги още преди да направя теста. Все още не ми понася като усетя цигарения дим, което е добре за мен, даже не се сещам, че някога съм пушила! 😁 На моя приятелка и бяха казали да ги остави постепенно и, че може да пуши по 1-2 на ден, но за мен лично не е окей за бебчетата.

# 719
Ии аз цигарите ги отказах бързичко,а и таткото е спортист и непушач и ще ми отреже ръцете ако ме види 😁 Пуших малко след теста и то по 2,3 и ги спрях,но някак си си нагласих мозъка ,че ще ми се доповръща ако запаля и щом психически нямам нужда от цигари, физически е невъзможно да изпитвам такава.

Общи условия

Активация на акаунт