Февруарски мами 2021

• 30 635
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Утре ще махат бебчето....ще изчакам да се успокои организма и ще направя.

# 496
И сега се ражда с тромбофилия и без терапия. Тромбофилията не означава задължително аборт, но увеличава значително риска от такъв.

Щом аз съм с тромбофилия, значи и майка ми е. Износила ме е, родила ме е и се е възстановила  без проблем. Аз обаче нямах този късмет, затова и сега съм на терапия. Не ми се рискува 🙂

Ева, изследванията са кръвни и се правят в почти всяка лаборатория.

Успех!

# 497
Не знам, дали е така, но моят лекар за тромбофлията , казва, че даже и една жена да има мутации, то те оказват влияние при бременност след 30-32 годишна възраст.  Аз не виждам логика да е така, но пък от друга страна едно време жените наистина са раждали много по-рано...

# 498
И е нямало нито бг мама, нито ФБ, че да се дава каквато и да е гласност на някакъв генетичен проблем, особено репродуктивен.

# 499
Момичета ходихте ли на кардиолог ?
Колко ви е пулса?
До колко ви казаха че е нормално да стигне ?
И последно при какъв пулс ви казаха че се пият бета блокери ?
Благодаря Simple Smile

# 500
Това, че се спекулира с тромбофилията и аз си го мисля, но при мен единият АГ държи на клексан всеки ден от 0.4мг, другият АГ - каза да ги спра и да остана само на аспирин протект или акард от 150мг. Аз послушах лекарят, който дърбжи на клексан. Днес 3-4 часа след като я бих ми стана много зле, ускорен пулс, като задух такова, много странно състояние, имах подобно при неуспешното ин витро. Може да няма връзка с инжекцията, а да е от повишените нива на хормони.. знам ли.. даже малко се плаша и се чудя даил не изследвам нещо............ сигурно в друга ситуация щях да спра всичко. В края на 9та седмица съм. Някой друг чувства ли се така? Почнах да си мисля щитовидна, глюкоза... но ще се консултирам с лекар де. А може и да е нормално. Някакво усещане имам, че са ми силни инжекциите, но след доста време ще ходя в Сф, иначе щях да пусна Анти 10 Ха...

# 501
И при мен всеки лекар е с различно мнение за терапията, но аз я правя. Слагам 0,3 Клексан, защото сложа ли цялата доза започва зацапване. Пусках кръвни за кръвосъсирване и изглежда дозата ми е добре, ще пускам и антиХа август. От Клексан като неразположение съм имала сама зацапване- вагинално или от носа. Според мен виж как ти е тсх, но лекар ще каже най- добре.

# 502
Здравейте! Престрашавам се донякъде да пиша. На 20 години съм и съм бременна в 10 г.с. От няколко дни имам болки в кръста. Ниско в корема не, но в кръста да. Някоя друга мама има ли подоб и болки? Следващият ми преглед е на 27.07. Последният беше на 10.07. Чухме сърчицето. Беше доста бързичко - 175 удара при норма 160-180. Докторът каза, че бебокът бил леко стресиран, но всичко друго засега е наред. Единствено болката в кръста ме притеснява. Пия ношпа 3х1 и фолиева киселина 2х400. Термин засега - 17.02..2021
И ти си млада мама набор😀 рядко срещам връстници на това дередже, браво😊 стискам палци всичко да се развива добре, все пак, млад организъм имаме..

Присъединявам се към вас, при положение, че съм с термин 06.03, защото съм с двурога матка и ми казаха, че вероятно по-рано ще се случат нещата. В 8ма г.с съм и се надявам всичко да върви добре, изключила съм лошите мисли и четива.
На 20г съм, от София и съм учител в детска градина. Уча трети курс педагогика и от 5 години имам приятел, с когото планирахме бебче, не толкова скоро, но най-късно догодина щяхме да сме се ориентирали в тази насока, така че си дойде в хубав за нас период. Бих се радвала да ми споделите дали ще имате избор на екип, защото всички доктори ми се виждат един дол дренки и освен, ако гинекологът, при който водите консултациите не изражда, не знам дали има смисъл от това.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 11:45 от AnMary

# 503
Някой има ли представа кое е ефикасно за стрии ?

# 504
Здравейте мами. Имам един въпрос. От днес на обяд имам кафяво- червено зацапване след ходене до тоалетна също така и преди час се появи петно отново същият цвят. Мислите ли че това е повод за притеснение? След един спонтанен аборт всичко ме плаши. След два дни влизам в 10 седмица.

# 505
Да. Много е кофти след предишен негативен опит. Стискам палци всичко да е наред. Доколкото разбрах се случва често в началото, но отиди на лекар задължително. Имаш ли някакви терапии за тромбофилия?

# 506
Някой има ли представа кое е ефикасно за стрии ?
Аз съм се насочила към Bi Oil за предотвратяване на стрии, дали ще има добър ефект не знам.
Не смея и още да се отпусна и да мисля за грижата за кожата макар да знам, че по— рано е по— добре.

# 507
Да. Много е кофти след предишен негативен опит. Стискам палци всичко да е наред. Доколкото разбрах се случва често в началото, но отиди на лекар задължително. Имаш ли някакви терапии за тромбофилия?
Не за сега нямам. Дори още не съм виждала бебчо даже и сърчицето му не съм чула. Имам преглед чак след две седмици.

# 508
sweet lie, да не би да си в чужбина? Стискам палци всичко да е наред! 🍀

# 509
sweet lie, да не би да си в чужбина? Стискам палци всичко да е наред! 🍀
Да и тук нещата стоят по друг начин. Което за мен е ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт