Февруарски мами 2021

• 30 600
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Хриси, да, съгласна съм. Преди 12седмица май нищо не се случва. Аз четох, че е добре до тогава да се пият минимално неща. Мнението ми е, че има много лекари, които се презастраховат и дават куп медикаменти както и такива, които неглижират. Много се радвам, че има бъдещ лекар сред нас:) Най-хуманната професия. Пожелавам ти всичко да е наред с бебенцето и да станеш много добър лекар Simple Smile))

# 616
И аз се черпя с Утрогестан заради предходен мисед. Вагинално го приемам - лекарката ми обясни, че така се усвоява по-добре, пък дано е за добро. Моля се всичко да е наред този път. И за десерт - метилирана фолиева киселина, т.к. правих тест за тромбофилия, за щастие нямам, но излезна намалено усвояване на фолоевата киселина. Ще стискаме палци, щастливо да спрем тоя Утрогестан и да се развиваме добре! Simple Smile

# 617
Какво количество фолиева киселина приемате? Аз започнах от 4-5 г.с. Приемам 2 х 0.400 мг Неофолик Мета + 0.300 мг, която се съдържа във витамините Актив Мама...абе общо 1. 200 мг почти тройно количество.

# 618
Аз пия Неофолик мета 2х1 Табл. Първоначално започнах 1 месец преди забременяването х1 табл., но после като забременя и получих зацапаване ми го увеличиха на 2х1.

# 619
skk007.. И аз съм от Велико Търново. Та при кой специалист ходиш и доволна ли си? Simple Smile

# 620
Към мамите от Пловдив. Някоя от вас взима ли болничен от 5-то ДКЦ в Тракия и знае ли работно време на ЛКК , тъй като на регистратура никой не отговаря и на трите телефона?

# 621
здравейте , моля споделете :пуснахте ли и ако да в коя гс изследване аз рубеола?

# 622
За рубеола не съм. Днес ми правиха тест за хламидии, след 10 дни ще ми правят микробиология, цитонамазка, кръвни, урина и БХС. В 12 г.с.съм (11+2)

# 623
Какво е това изследване за рубеола? Аз не съм пускала изследване, но знам че не съм карала никакви шарки.

# 624
Какво е това изследване за рубеола? Аз не съм пускала изследване, но знам че не съм карала никакви шарки.
Май хубавото е да сме карали
Много е противоречива информацията за това изследване
Прочетете и споделете как я мислите Wink

# 625
Аз не съм пускала. Даже нямах и представа. На вълна предстоящото БХС другия петък съм, пътуване до Сф, прегледи на 3места. Ще видя след това какво е добре да се пусне още... Цитонамазка имам пусната, явно е ок, не сме коментирали резултат, хламидии пусках преди година, хив, спин сега-тези по здравна каса...

# 626
Аз пуснах по ЗК пълна кръвна картина, микробиология, урина, БХС. Отделно пуснах пълен пакет хламидия, TSH , витамин B12 и витамин D3. Витамин D3 ми е два пъти под долната граница, което хич не било добре и сега ще го набавям..

# 627
Май ще правя и за рубеола и за варицела изследване за антитела. Да си знам поне, ама как ще се опазя, ако нямам антитела? С първото дете беше лесно, но сега е голям и не е боледувал от шарки и той. Тоест, може да донесе в къщи...

# 628
Здравейте, не съм от София, но тук си следях бременност първите три месеца в Надежда при др Тихомирова. На БХС съм на 7ми пак там в Надежда. Но тъй като тя не ме кара да си правя никакви изследвания искам да избера за ЖК някой АГ, който ще ми обърне внимание. Съвсем сама си пуснах изследвания за Б12 , фолат и тромбофилия и се оказа, че някои неща не са окей...вие какви изследвания правите? Интересувам се за София или Плевен може ли да ми препоръчате някого. Вие къде се записахте на ЖК.

И другото, бъдещи мамчета, ходите ли на работа? Виждам, че някои от вас пишат, че си “ полягва” , кога взехте тези болнични. Аз ходя на работя, работя в офис 6 дни в седмицата по 10 часа и се изморявам доста..

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 12:35 от AnMary

# 629
И другото, бъдещи мамчета, ходите ли на работа? Виждам, че някои от вас пишат, че си “ полягва” , кога взехте тези болнични. Аз ходя на работя, работя в офис 6 дни в седмицата по 10 часа и се изморявам доста..
Аз съм в болничен от края на 2ри месец още. Даже няма да ми стигнат едни 20 25 дни до края, но не е проблем или ТЕЛК или отпуск. Но ако лекаря ти не е против още от записването на ЖК можеш да ползваш болничен до края. Говори с АГ 🍀

Общи условия

Активация на акаунт