Февруарски мами 2021

• 30 572
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, някоя от вас преживявала ли е "леко отлепяне" и как протече?

# 691
  • Варна
Аз бях с отлепяне около 2 см.1 месец и 2 седмици лежах нон стоп на легло.Ставах до тоалетна,да хапна и да се изкъпя.Бях на Утрогестан и куп други лекарства.Признавам си беше ми изключително тежко.Но послушах лекаря пълен покой и всичко за сега е наред.При някои отлепването не изисква пълен покой,но зависи какво е казал АГ.Успех Simple Smile

# 692
Здравей!Аз преживях отлепяне в 9+ г.с. Нямаше никакви индикации за това през деня ,нито преди това.Реших да заместя бивша колежка на нощна смяна и сутринта в 6:30 прокървях обилно .Вечерта ме наболваше леко корема ,но бях с тесни дънки и реших ,че е от тях (повече такива не съм носила ) .Веднага отидохме в спешното ,отлепването е било около сантиметър и половина.Лежах в болница ,въпреки че ми дадоха избор дали да остана ,но докторката каза "най-добре ме послушай,аз бих те оставила тук" ии така.Не съм била на системи,нито са ми пускали банки с кръв.Бях на инжекционна терапия папаверин , дицинон и още нещо ии на 3рия ден вече нямаше зацапване ,а на 5тия ме пуснаха след малко чудене.Сега съм на утрогестан ,нош па и огестан,който си пия отначалото.Вчера бях на фетална и отлепването почти го няма ,бебчето е ехографски здраво ,пуснах БХС и ще пия тези лекарства до 16 седмица,сега съм 13+5.Почивай ,повечко ще си полежиш , поне месец ии никакъв секс ! Поне докато аг не позволи.Не е страшно ♥️

# 693
Здравей!Аз преживях отлепяне в 9+ г.с. Нямаше никакви индикации за това през деня ,нито преди това.Реших да заместя бивша колежка на нощна смяна и сутринта в 6:30 прокървях обилно .Вечерта ме наболваше леко корема ,но бях с тесни дънки и реших ,че е от тях (повече такива не съм носила ) .Веднага отидохме в спешното ,отлепването е било около сантиметър и половина.Лежах в болница ,въпреки че ми дадоха избор дали да остана ,но докторката каза "най-добре ме послушай,аз бих те оставила тук" ии така.Не съм била на системи,нито са ми пускали банки с кръв.Бях на инжекционна терапия папаверин , дицинон и още нещо ии на 3рия ден вече нямаше зацапване ,а на 5тия ме пуснаха след малко чудене.Сега съм на утрогестан ,нош па и огестан,който си пия отначалото.Вчера бях на фетална и отлепването почти го няма ,бебчето е ехографски здраво ,пуснах БХС и ще пия тези лекарства до 16 седмица,сега съм 13+5.Почивай ,повечко ще си полежиш , поне месец ии никакъв секс ! Поне докато аг не позволи.Не е страшно ♥️

Нещо подобно и при мен... претоварване

# 694

Нещо подобно и при мен... претоварване
Недей.Взимай болничен ако работиш и така,няма смисъл,аз повече не бих го направила .Такъв шок изживях ,че ако можех да върна времето изобщо нямаше да приемам.

# 695
Здравейте!В петък правих БХС +УЗ,АГ-то каза че всичко е наред 11 сед+5 дни.Забравих да попитам за фетална морфология и АГ нищо не каза за нея,освен да дойда на преглед след 4 седмици.Според Вас необходима ли е, припокрива ли се изследването с БХС?

# 696
Нищо общо с БХС няма. БХС е статистика, ФМ е ехографски преглед на 3 или 4D ехограф, на който се гледат нухална гънка, череп, наличие на очи и лещи, нос, челюсти, устни, крайници (дали са по два и дали нямат изкривявания), стомах, гръбначен стълб, кръвопоток, налягане в артерии и вени, гръден кош, сърце, пол и да не изброявам колко още.

Категорично необходима е.

# 697
Аз ходих в 11 седмица и 3 дни. Гледаше се абсолютно всичко, всички органи, а не само необходимите параметри на БХС. Кръв за БХС не съм пускала, защото реших да правя пренатален тест и доктора каза, че няма смисъл. Ехографски всичко беше наред. Сега си чакам резултатите от теста.

# 698
Здравейте, мамчета! Мина и моят първи БХС. Беше в Надежда. Чакаме кръвните, уж всичко беше наред по време на прегледа и по едно време докторката каза “ стеснени кръвоносни съдове” и “ниска плацента”, което и най-големият идиот знае, че ее много опасно ( първото особено) и не ми изписа нищо... при кого да отида за второ мнение..

# 699
Здравейте, мамчета! Мина и моят първи БХС. Беше в Надежда. Чакаме кръвните, уж всичко беше наред по време на прегледа и по едно време докторката каза “ стеснени кръвоносни съдове” и “ниска плацента”, което и най-големият идиот знае, че ее много опасно ( първото особено) и не ми изписа нищо... при кого да отида за второ мнение..

Коя е докторката ? От притеснение не си се сетила да питаш какво може да направиш за подобрение на първото. Може би фраксипарин/клексан/аспирин. Точно аспирина го изписват за някакъв кръвоносен съд в таза.

# 700
Можеш да пуснеш изследване за тромбофилия, ако не си.

# 701
Аз пия аспирин от една седмица заради цитирам “ леки “ мутации от факторите на тромбофилията, но през вечер, а това ми се струва малко.. питах я сто пъти.. Панайотова, не се нае да каже какво трябва и сега се чудя към кардиолог или друг детайлен трябва да се насоча или към гинеколог с доплер...

# 702
Аз пия аспирин от една седмица заради цитирам “ леки “ мутации от факторите на тромбофилията, но през вечер, а това ми се струва малко.. питах я сто пъти.. Панайотова, не се нае да каже какво трябва и сега се чудя към кардиолог или друг детайлен трябва да се насоча или към гинеколог с доплер...

Може кардиолог, но той преглежда сърцето. Питай за доктор по кръвоносните съдове, има такъв в Надежда /ходила съм, гледа и вени и артерии в таза/ или д-р Миринов или хематолог или проф.Паскалева. Д-р Панайотова може да е направила просто констатация, без това да означава нещо лошо, по скоро физ.особеност.

# 703
Здравейте момичета, как сте с гаденето аз съм в 12 г.с. и се чувствам все по-зле засилва се все повече

# 704
За тромбофилията хематолог или имунолог най-адекватно може да назначи терапия.

Общи условия

Активация на акаунт