91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 073
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Нас ни тресе предизпитна треска за лайстунга Wink
Успех на всички деца!

# 646
# 647
Резултатът от моето обаждане:
1. Като си дойдат учителите на 8 септември, ще решат за учебниците.
2. 8 клас ще бъдат или първа смяна, или втора.
Успокоих се - мислех си, че ще са нощна.
3. Днес или другата седмица ще качат някаква информация на сайта.

Крайно съм разочарована от липсата на организация. Дори кварталното ни училище се справяше по-добре.

# 648
На сайта има съобщение за родителска среща за 15. септември 17.00 ч. За децата обаче нищо не пише, ще имат ли тържество, в колко часа....?
Който се интересува от ученическите карти за градски транспорт, да споделя, че днес извадихме за един месец срещу старата уч. лична карта. След това задължително искат новата, ако не ги разпуснат онлайн дотогава😏

# 649
Няма страшно, на 14 септември ще знаем как ще протече първия учебен ден! Joy

# 650
  • столицата
Предполагам, че ще има откриване само за 8-класниците.
Иначе всяка година на 14.09 се изнасят списъците с ученици по паралелки -за 8, 9 и 11 клас. Половината 8 класове са първа смяна, останалите втора.Зависи от буквата на паралелката.
Предполагам, че повечето сте чели назад в темата и вече сте наясно, че силата на НЕГ не е информацията, а децата, които учат в училището.
Във фейсбук има група за продажба на учебници. Не бързайте с покупките. Помня, че точно в 8 клас ни смениха учебник след като вече го бях закупила и то следвайки изнесения списък на сайта. Неприятното е , че Алеята на книгата е до 13.09, но това да ни е проблемът.
Желая успех на всички зайци! Помня емоцията на детето. Нямаше никакви познати във випуска, но намери страхотни приятели. И при вас ще е така.Blush

# 651
  • Sofia
Резултатът от моето обаждане:
..............................
2. 8 клас ще бъдат или първа смяна, или втора.
Успокоих се - мислех си, че ще са нощна.

Смяхме се половин час с децата...Stuck Out Tongue Closed Eyes
Laughing Laughing
Те биха искали да са нощна хахаха!

# 652
  • столицата
Смейте се вие. Аз като гледам часовата зона, в която живее дъщеря ми през ваканцията, ще й е най-удобно да е нощна смяна на училище🤣🤣

# 653
Здравейте, някой знае ли изпита за лайстунг на 8 септември, в колко часа, къде, как ще се проведе?

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 19:29 от Kotkata Sharo

# 654
  • София
Здравейте, някой знае ли изпита за лайстунг на 8 септември, в колко часа, къде, как ще се проведе?

Информацията е изпратена по имейл на тези, които ще се явяват. Има и списък на учениците с посочен номер на стаята, в която са разпределени.
Цитат
Liebe Schülerinnen und Schüler der 8. Klassen,

ich hoffe, Ihr hattet schöne Ferien und seid nun fit für die Aufnahmeprüfungen.
Sie finden statt am 08.09.2020 von 10.00 – 12.20 Uhr. Ab 9.45 Uhr solltet Ihr in Eurem Prüfungsraum sein (s. Liste)
Am Donnerstag, dem 10.09. zwischen 10.30 und 12.30 Uhr, könnt Ihr dann, wenn Ihr wollt, Eure schriftlichen Arbeiten einsehen (Raum 101 – 103).
Die Ergebnisse der schriftlichen Aufnahmeprüfung und die Listen für die mündliche Prüfung werden dann am Nachmittag ab 14.00 Uhr aushängen.
Die mündlichen Prüfungen finden am 11.09.2020, ab 9.00 Uhr statt.
Herzliche Grüße und viel Erfolg!

Beate Bergmann, LDA

# 655
Благодаря много !!

# 656
  • София
Смейте се вие. Аз като гледам часовата зона, в която живее дъщеря ми през ваканцията, ще й е най-удобно да е нощна смяна на училище🤣🤣

Същата история е с моята осмокласничка 😂

# 657
  • София
Е, ако оставим майтапа настрана, съвсем нормално е изречението, че осмите класове ще са или следобяд, или сутрин.. Някои осмокласни паралелки са с големите, тоест с 11 и 12 клас, в едната смяна, а останалите зайци  са заедно с  9 и 10 клас в обратната. Така че докато не се знае в коя паралелка е дадено дете, няма как да се знае и смяната му. Винаги е било така, коментирано е многократно в темите.

# 658
Русалка, аз не съм участвала в предишните теми и за мен е необяснимо да се пази тайна до последния момент. Казвам 'тайна', но всъщност имам предвид липса на организацията и незаинтересованост за плановете на децата и родителите им за снабдяване с учебници, записване на спорт, езици, водене на преглед при личния лекар и т.н.
Не ми е известно да има друга гимназия в София, която да дава информация за смяната и учебниците на децата един ден преди първия учебен ден. И това, че така е било винаги, аз не намирам нито за аргумент, нито за нормално.

# 659
  • София
Zgizagi, аз не съм коментирала дали е  нормално или не, а че е трайно явление във времето паралелките да ставят ясни на 14.09, оттам и смените. И в този ред на мисли, човек дори и една  единствена тема за училището само да е попрочел тук, ще е попаднал пак  неминуемо на редица постове, от които става пределно ясно, че в НЕГ в организационен и информационен план нещата куцат. Никой и никога не го е крил, на дълго  на широко и в тази тема, не само в предходните,  са коментирани проблемите от това естествео, произлизащи от незаинтересоваността на директора. Това би накарало въпросния човек да прочете и стари теми (поне аз  казвам за себе си, че бих постъпила така) и след като вече знае повече за нещата, съответно да реши  ще преглътне ли или не този недостатък на фона на други неща, които намира за позитивни за детето си.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 09:05 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт