Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 867
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
И продължават да се експонират нещата. Не съм решила задачите вместо детето. Казах му дали отговорът е верен или не, когато ме попита. Абсолютно не мисля, че моето дете е нагло или ще се научи на наглост. Дори напротив. Детето ми много притеснително, но и едно от най-добрите деца, и винаги помага на други във всякакви отношения. За съжаление се е случвало нагли деца да го използват например, но и с това сме се справили. Детето ми е достатъчно интелигентно само да прецени какво прави и защо. Повтарям се.

И не съм длъжна да се обяснявам, но тези медали са стимул за децата да решават някакви задачи. Да, бих могла по някакъв начин да го стимулирам и аз да решава задачи, но нямам свободно време да се занимавам. Затова за мен която и да е, каквато и да е, самостоятелно решена задача е плюс. И изобщо не ми пука и не смятам, че съм направила каквото и да е лошо нещо, защото това е било някакво състезание, което да отбие номера, за да не се разваля поредността на провежданите състезания. Абсурдно е да се нарече състезание, при положение, че знаем колко нечестни, нагли и глупави хора има.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 09:44 от celika

# 391
Някой знае ли кога и къде ще може да се видят резултатите от ЧХ? На официалния сайт пише, че няма да има класиране за участвалите он лайн, но поне да видим точките.
Вече са излязли резултатите от онлайн провеждането на ЧХ на сайта им.

# 392
  • Където морето целува небето...
Само два максимални резултата при второкласниците и три деца с по един непопълнен отговор.Явно последната задача е объркала доста деца.

# 393
Аз виждам четири резултата от 105 точки. От такива градове, изявени средища на математическата мисъл, като Силистра, Сливен и Шумен. Няма нито едно дете от София или Пловдив със 105 или 101 точки. А никога не съм виждал в челните места на присъствени състезания деца от Сливен, Силистра и Шумен.

В същото време има доста деца от "Питагор" със 70 точки и резултати в границите 60-80 точки. Няма съмнение, че те са решавали честно. Горките им родители, дето плащат за математическо училище в София, не са знаели, че могат да се преместят в Силистра или в Сливен, хем по-спокойно и по-евтин живот, хем без да плащат за математическо училище, децата им щяха да имат максимални резултати.

# 394
Или допълват таблицата, или аз нещо не съм добре. Вярно са 4! За едното дете със 105 точки знам, че е решавало само, но знам и кои не са. Имената са едни и същи и се въртят на всички състезания. Лесно се хваща Simple Smile Защо е това заблуждаване, при все, че дори няма да има класиране?

# 395
Аз виждам четири резултата от 105 точки. От такива градове, изявени средища на математическата мисъл, като Силистра, Сливен и Шумен. Няма нито едно дете от София или Пловдив със 105 или 101 точки. А никога не съм виждал в челните места на присъствени състезания деца от Сливен, Силистра и Шумен.

В същото време има доста деца от "Питагор" със 70 точки и резултати в границите 60-80 точки. Няма съмнение, че те са решавали честно. Горките им родители, дето плащат за математическо училище в София, не са знаели, че могат да се преместят в Силистра или в Сливен, хем по-спокойно и по-евтин живот, хем без да плащат за математическо училище, децата им щяха да имат максимални резултати.
Татко Мецан, от Силистра има едно много надарено дете, казва се Божидар, вече е младеж, има участия в национални състезания. За да влезе в тези отбори, се е трудил много. Учи в ПМГ, Силистра, въпреки че можеше да избере Русе или София.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 13:26 от blueeyes

# 396
  • ту тук, ту там
Да бе, само в Пловдив и София ли могат да разбират децата от математика?! 🙄

# 397
4 клас имат доста високи резултати. А за родител, който решава задачите на детето си, не мисля, че му помага, защото на присъствено състезание няма как да му помогне. Идеята е да се видят реалните възможности на детето.

# 398
Да бе, само в Пловдив и София ли могат да разбират децата от математика?! 🙄

Не, само в София всички родители били честни и само там се давали пари за школи и уроци. Ill
Почти съм сигурен, че има родители, които са подсказвали грешно и сега се ядосват как други родители решават задачи по-добре от тях. Радвам се, че моето дете не участва в online състезания.

# 399

Малко крайно и доста предубедено. Честно казано класация в този ѝ вид не може да има, нито пък можем да кажем кой със сигурност е решавал честно и на кого със сигурност са помагали. Детето си вижда точките и игнорирате колко имат останалите. В крайна сметка беше ясно какво ще се получи от състезанието в този му формат.

# 400
Защо да игнорираме останалите?  Нали идеята е да видя на какво ниво се представя сред съучениците си, сред децата от школата и дори в града. И тъй като следя, има имена, които изпъкват всеки път и на всяко едно състезание, а те (състезанията) не са малко. Да не говорим, че има имена и от доста други градове, които са ми се набили в главата.
От тук може всеки да си направи малък извод, кой от познатите му е работил сам. Ясно беше, че ще е така, разбира се. 
Силно се надявам цялата тази ужасия с Covid да приключи изведнъж и да се върнем към нормален живот, и подготовка за следващите състезания. За момента едва ли ще има нещо друго до края на годината...

# 401
Защо да игнорираме останалите?  Нали идеята е да видя на какво ниво се представя сред съучениците си, сред децата от школата и дори в града.
Такава е идеята, когато са поставени при равни условия. Иначе всеки може да си ги тълкува резултатите, както го устройва.

# 402
Принципно предстоят Салабашев и Коледното, но дали ще се състоят не се знае. Все пак има цял месец до тогава.

# 403
Публикувани са резултатите от 125 СУ.

Поправете ме, ако греша, но резултатите ми се струват по-ниски от онлайн подобните.
Къде са ми озъбените зелени човечета, много ми липсват в този момент. Rolling Eyes

# 404
Публикувани са резултатите от 125 СУ.

Поправете ме, ако греша, но резултатите ми се струват по-ниски от онлайн подобните.
Къде са ми озъбените зелени човечета, много ми липсват в този момент. Rolling Eyes

Не грешите, но и нима някой е очаквал друго. При второкласниците няма максимален резултат, за разлика от 5 такива на он лайн, но нападнаха Татко Мецан.

Общи условия

Активация на акаунт