Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 856
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Публикувани са резултатите от 125 СУ.

Поправете ме, ако греша, но резултатите ми се струват по-ниски от онлайн подобните.
Къде са ми озъбените зелени човечета, много ми липсват в този момент. Rolling Eyes

Не ти се струва......

Помагачите са се постарали.....TrollfaceTrollfaceTrollface

Освен в 125-то и ПЧМГ имаше ли друго присъствено провеждане?

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 19:46 от Soul Free

# 406
Всъщност никой не е твърдял, че онлайн резултатите са реални. Напротив - за мен такова явяване е безсмислено и може да се направи само за тренировка, като се абстрахираш от резултатите на останалите. Мецан беше "нападнат" заради Силистра = подсказвали са им, София = решавали са честно. При това ставаше въпрос за онлайн класирането, другото не беше излязло още. Теоретично е напълно възможно на всички да са подсказвали, просто някои родители да са се справили по-зле Wink
PS: Не съм от Силистра, просто такива изказвания и обобщения са ми грозни.

# 407
Публикувани са резултатите от 125 СУ.

Поправете ме, ако греша, но резултатите ми се струват по-ниски от онлайн подобните.
Къде са ми озъбените зелени човечета, много ми липсват в този момент. Rolling Eyes

Не ти се струва......

Помагачите са се постарали.....TrollfaceTrollfaceTrollface

Освен в 125-то и ПЧМГ имаше ли друго присъствено провеждане?

Мисля, че Враца или Габрово, не помня къде точно беше.

# 408
Враца. Габрово доста рано обявиха, че няма да провеждат Черноризеца и Салабашев.

# 409
Цитат на: Дидева link=topic=1222492.msg41682241#msg41682241 дайте=1604513922
Враца. Габрово доста рано обявиха, че няма да провеждат Черноризеца и Салабашев.
Да, техният Хитър Петър го проведоха, но на тях им се видя свръх сили да организират ЧХ....

# 410
Намирам решението им по отношение на " Черноризец Храбър" за изключително разумно. Във времево отношение " техният" Хитър Петър се проведе даже преди есенния кръг на МБГ. Всеки локален организатор е имал право да се откаже от провеждане, така, както стана с " Черноризец Храбър". Явно условията са били такива, че това не се случи. Училището, в което традиционно се провеждат състезанията в града, премина на ОЕСР седмица преди да бъде взето такова решение за гимназиален етап на национално ниво.
Следя събитията около националните олимпиади и състезания. Там също има отменени такива ( национални състезания). Според писмо от МОН провеждането на тези събития по изключение ще е присъствено ( засега), като не се допуска смесване на ученици от различни паралелки. Ще се се спазват противоепидемичните мерки за дистанция, носенето на защитни маски и дезинфекция. Изключението се въвежда тъй като е недопустима неравнопоставеност на участниците. Въпреки това уточнение националното състезание по физика например е отложено с месец и ще се проведе дистанционно.

# 411
Обръщам се с молба за отговор,  ако някой знае. Може ли училище да не проведе общински кръг на олимпиада по математика? И ако да, къде може да се яви детето? Четох регламента, но не видях да е описан такъв казус.
Благодаря предварително.

# 412
  • София
Алисса, поздравления за резултата. Впечатляващо!

# 413
Алисса, поздравления за резултата. Впечатляващо!

Благодаря! Relaxed

# 414
  • София
Здравейте, някой има ли представа къде мога да открия примерни теми задачи от квалификационния кръг на TIMO? Интересува ме изисква ли се разписване на задачите и отговорите за 3 клас и оценява ли се то, или са избираеми отговори. Предварително благодаря 😊

# 415
Ивалета, можеш да намериш примерни клипчета в YouTube. Ние участвахме на HKIMO за 1 клас ( online) Детето каза , че се пишат само отговорите. Решаваше на лист, а само отговора    преписва на лаптопа. Най- вероятно и на TIMO ще бъде така. От ДАНИС ще изпратят информация. На SEAMO ( присъствено) също са писали отговорите на бланка, а решинията на други листа.

# 416
  • София
DeDimitrova,

Благодаря за информацията. Аз всъщност исках да видя примерни задачи преди да го запиша. Иначе в SEAMO е участвал, за там имам идея.

# 417
Ивалета ,
Това намерих, дано да е полезно Simple Smile
https://www.scribd.com/document/422535966/Timo-Practice-Paper-i-p3

# 418
  • Където морето целува небето...
А в коя група да търся задачи за 2 клас? Primary 2?

# 419
  • София
Много благодаря 😊

Общи условия

Активация на акаунт