Математически турнири 1-4 клас. Тема №57

• 63 781
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Тези ПМС за 4 клас къде се провеждат? Имам някакъв спомен за Плевен, Шумен или греша?

# 661
Всяка МГ си има собствен регламент за прием. При нас ще са областен кръг на НОМ, Пролетно мат. състезание и Математика за всеки, като тежестта е еднаква - приравняват се с коефициент. Така че некласиране за областен кръг си е пропуснат шанс.

# 662
  • Пловдив
Днес беше зимния кръг на  математика без граници 2021. Някой знае ли къде мога да видя задачите от днес. Публикуват ли се изобщо?
Видях, че резултатите ще излязат на 25.02.2021г., но съм любопитна.🙂

# 663
Не, защото се провежда в рамките на 2 седмици. Задачите не се изнасят.

# 664
И моята дъщеря беше много възмутена, като ѝ обясних как следва да се разпише. "И какво - трябва да пиша, че 3+0=3, така ли?!!!" Joy Ама, правилата са си правила, в крайна сметка.
В училището, в което учи внукът ми, не ги учат да записват подробно решенията на задачите. Не ги учат да подреждат задачите, да пишат мерните единици и какво точно означава отговора. Всеки ден обяснявам как трябва да се напише една задача, но той ми казва, че учителката не иска по този начин.

# 665
Почти никъде не ги учат. Материалът е много, упражненията са под формата на тестове.

# 666
Общинска олимпиада София 2021 задачи

Математиката е точна наука! Но задачите, които се предоставят за решаване на много състезания са написани или преведени неграмотно!   Б/ под точка на 2 задача  започва с израза: : "Последният квадрат, който е направил Иво.....", веднага ни препраща по смисъл към А/. Смисълът, че това е друга задача не е налице!

# 667
  • София
Въпросът: "2 зад. а) Колко сантиметра ограждат третия квадрат? " само на мен ли ми се струва странно зададен?

# 668
  • София
Дали е тъпо зададено може да се спори. Но е абсолютно подвеждащо и нелогично.
Още повече, че в задача 3, подточка А и подточка Б са свързани и следват една след друга като задание и логика
Та би следвало и задача 2 да е така . Нали е еднакъв формат състезание това?
Изобщо ако нямат връзка, подточна А и Б, защо са ги сложили в обща задача, като и в двете се търсят подобни параметри, търси се обиколка на квадрат, от поредица която е правил все Иво, нали ?, и се предполага че клечките кибрит са му еднакви ?  
Но не, той после е взел друг кибрит с по- дълги клечки. И тук е уловката Grinning
( изобщо децата колко кибритени клечки са виждали и дали са виждали ранообразни по дължина... ? може да се мисли дали има логика ) Grinning

# 669
  • Бургас
Нашето училище тази година напълно абдикира от провеждането на каквито и да било състезания (което не попречи деца от различни класове да карат заедно занималня... т.е. несмесването на паралелки изобщо не стои в основата на решението) и много ме е яд! Детето иска да ходи, ама няма къде... За есенния присъствен кръг на МБГ едно частно неофициално училище се "престраши" и организира явяването на ученици от такива училища, но сега и те отказват. Някой случайно да е чул за училище или школа в Бургас, където да може да се включат желаещи деца? Ни за КМС се носят слухове при нас, ни за нищо, а досега не е пропускал и се представя добре Sad

# 670
  • Sofia
Обикновено ако се ползва отговор от предишна подточка се пише допълнително (както в задача 3).

# 671
  • Където морето целува небето...
Нашето училище тази година напълно абдикира от провеждането на каквито и да било състезания (което не попречи деца от различни класове да карат заедно занималня... т.е. несмесването на паралелки изобщо не стои в основата на решението) и много ме е яд! Детето иска да ходи, ама няма къде... За есенния присъствен кръг на МБГ едно частно неофициално училище се "престраши" и организира явяването на ученици от такива училища, но сега и те отказват. Някой лучайно да е чул за училище или школа в Бургас, където да може да се включат желаещи деца? Ни за КМС се носят слухове при нас, ни за нищо, а досега не е пропускал и се представя добре Sad

Френе няма ли да провеждат? Пишете на организаторите, те ще ви насочат! Обикновено на месинджър отговарят по-бързо от мейл. Това за МБГ. За КМС и аз нищо не съм чула.

# 672
  • Бургас
Сутринта комуникирах с Френе и неочаквано ми съобщиха, че няма да проведат този кръг. След това писах в месинджъра на страницата на МБГ и се оказа, че те не знаят за отказа за Френе, с които имали договор. Все още чакам някакво развитие.
За КМС май не тая надежди...

# 673
# 674
Момичета помагайте за 2ра задача немога да я реша и това си е

Общи условия

Активация на акаунт