СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 23

• 32 904
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • sofia
Имали сме подобни моменти, определям го като пренасищане. Вече не може нищо да поеме, тестовете се правят без мисъл  и го освобождавам за кратко от всичко. Домашните обаче не мога да спра. Обещала съм съм му, че следващата събота и неделя ще го кара лежерно, даже се уговори с приятел за среща.
   В необходимия момент се събират и концентрират. Само увереност и спокойствие!

# 151
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, пренасищане е, забелязвам го и при Ема, особено на ПИ. Оставих я да почива през уикенда. По време на реалните НВО смятам, че всички ще се концентрират и ще се справят.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 07:50 от gadamer

# 152
Една седмица, момичета.
Аз помолих дъщеря ми да се мобилизира още 6 дни. В неделя ще я оставя да почива.

# 153
  • софия
Снощи детето каза, че не е вярвало, че ще дойде това време - 1 седмица до НВО.
Вчера беше последен урок по БЕЛ в школата.
В нашето училище днес имат контролно по руски, утре по физика. Няма да ги оставят да се отпуснат.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 08:23 от zvаnchе

# 154
Аз охлабих, обаче вчера един преразказ го преписва 3 пъти.. Вече не му се занимава ама хич, но това си беше домашно и трябва да се направи

# 155
  • София
При нас утре предстои класното по математика. Останалите учители били казали, че тази седмица няма да ги закачат, след изпитите обаче ще форсират с оформянето и изходните нива.

# 156
Моето сигурно е направило три преразказа от началото на кризата с коронавируса, като два от тях са на ПИ. Сега пък взех да се притеснявам за тях, а уж преразказите не ми бяха дерт.

# 157
  • София
Моето сигурно е направило три преразказа от началото на кризата с коронавируса, като два от тях са на ПИ. Сега пък взех да се притеснявам за тях, а уж преразказите не ми бяха дерт.

Моята е направила само един преразказ. Не броя тези в училище.

Вчера й четох разказ, който уж да преразкаже от името на неутрален разказвач....то й изникнаха 100 въпроса за него. Нямаше как да пита учителката си, защото тя сега е заета с проверка на матурите на 12 клас.И  реши, че по- добре да не пише нищо, за да не се хабяла напразно Rolling Eyes

# 158
  • София
Имате ли представа, кога е най-удачно да се изкарат медицински за професионалните паралелки и колко време важат?

# 159
Здравейте да попитам и аз нещо, какво става ако се запише детето в паралелка която не събере максималния брой ученици? Чак след 4 класиране ли ще ви кажат, ако евентуално закрият паралелката?

# 160
  • sofia
Айла, 1 месец важи медицинското. Аз мисля  другата седмица да свърша тази работа.

# 161
  • София
Медицинското е един вид за всички видове професионални паралелки или има някакви варианти в зависимост от специалността?

# 162
Мисля, че ТУЕС имат или поне имаха изискване за диоптри и цветоусещане. Иначе трябва да е еднакво, щом прикачването на едно медицинско е достатъчно за всички професионални паралелки. Но пък от друга страна заболяване, което е противопоказно за една професия, може да не е такова за друга.

# 163
И моят повече от 2-3 преразказа не е направил вкъщи. Вчера за последно, но много постно. Каква ползва, че го свърши за 30 минути. Сам реши, че тази седмица ще направи още два. Дет се вика, сетил се. Аз като разправям нещо, не ме чува. А такива хубави подробни преразкази правеше есента.
Казах му сега да пробва с кратка чернова и след това преписвайки да разширява. И произведенията по литература от шести клас е забравил и не ще да си ги прочете отново. И решил, че "До Чикаго и назад" няма да се включва. А няколко пъти съм му казвала кои произведения отпадат. Коментарът му " нали знаеш, че аз не слушам, когато ми говориш нещо". Без думи съм направо! Край бюрото му са, няколко книжки по БЕЛ. Ма то христоматия, тематични тестове по литература и български, граматика, пълни тестове, какво ли няма, само да му се учи на човек. Аз, като една голяма  бяла птица, съм му купила какво ли не, е няма кой да ги погледне. За кое по напред да му вися на главата, математика ли, БЕЛ ли. Значи, туй мързелът е страшно нещо.
И после, пак аз съм виновна, че не съм го карала повече да учи.
Като го карам да работи, що така, само изпитите ме интересували; като не се справи добре с някой тест, що не съм го държала по-строго. Е, няма угодия и това е.
Оплаках се.

# 164
  • София
Мисля, че ТУЕС имат или поне имаха изискване за диоптри и цветоусещане. Иначе трябва да е еднакво, щом прикачването на едно медицинско е достатъчно за всички професионални паралелки. Но пък от друга страна заболяване, което е противопоказно за една професия, може да не е такова за друга.
Май ще трябва да звъня в конкретното училище. Друго със същия профил, но не в София, има изискване за цветоусещане и психодиспансер.

Общи условия

Активация на акаунт