COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 426
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 990
С днешния антирекорд България е на първо място в ЕС по брой новозаразени на глава от населението. Това е печалния резултат от мангъровщината.

# 12 991
Много се говори в този форум за тези "трайни уврждания" шест месеца след началото на пандемията. Има ли научни  доказателства за трайни увреждания?

Има, да. 87% от хоспитализираните и изписани пациенти не са се възстановили 2 месеца по-късно:
https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2768351

75% от изписаните от болница пациенти имат проблеми с белите дробове 1 месец след изписване:
https://respiratory-research.biomedcentral.com/articles/10.1186/ … 12931-020-01429-6

Има и други, но тези са достатъчно показателни. Повече - наесен.

# 12 992
Скрит текст:

Подписах подписката срещу Мангъров. Радвам се че лекарското съсловие се събуди и осъзна какво прави той с о-вото и какво отражение има това върху нашият живот. Отражението колкото и парадоксално да звучи на всички мангъровци е точно обратното на това което искат. Мангъров прави всичко възможно заразата да се разпространява все повече и повече което в крайна сметка довежда до все повече и повече мерки. Това е истината. Иска ми се мангъровците най после да го осъзнаят това и да спрат да го слушат.

Ох, как ми напомни това за Светата Инквизиция и нейните "подписи" срещу... истината, науката, разума.. в лицето на Бруно, Галилей и стотииици още, говорещи неудобни неща... То е лесно да се подпишеш и да метнеш някого в огъня , проблемът е, че "И все пак тя се върти!" Мдааа.... и все пак тя се върти.... Simple Smile
Този нашенски Бруно, Галилей и т.н. му е достатъчно да подежури две седмици в ковид отделение и ще си смени тезата. От тв студиото е лесно да развиваш теории, ама я отиди и ги приложи на практика и да си береш плодовете на вече колко месечния му напън за масово заразяване стана...

Отделението, в което той дежури, никак не е леко, повярвай. Въпросът не е в това кой какво казва и дали го казва. Въпросът е, че това нещо няма да си иде, няма да ни остави на мира, докато, за съжаление, не мине през всички ни. За три месеца, за шест месеца, за година... И това не зависи нито от Мангъров, нито от конспираторите, нито от паникьорите. Мангъров не е измислил нито вирусологията, нито биологията. Това са обективни закони. Вече не знам това колко пъти и на колко места съм го писала, за да се елиминира пандемичен вирус, трябва седем милиарда живи хора да бъдат абсолютно изолирани за срок около три месеца. Тогава вирусът ще мъждука, мъждука, и като няма човешки организъм, в който да се прехвърли, ще изчезне. Специално за този вирус, имаше опция да бъде спрян в Китай, като Китай затвори границите си веднага, щом се установи, че има нещо ново, непознато и страшно. Не стана. Целокупният свят си щъкаше спокойно до Китай и обратно, както и китайците. От там нататък, с така обожаваните тук "мерки" - значи, началато на март в БГ имаше спорадични случаи, то и тестването беше много малко, но, да, определено вирусът не беше навлязъл. При това положение любимият щаб ни затвори по домовете и ни заплаши, че яко ще се мре, а сме подали нос навън. Аз, бидейки изолирана от един месец, не можех да си ида до село, където ни човек мога да среща, ни мечка, толкова е обезлюдено и обеззверно, същевеременно от цяла вече пламнала Европа пристигаха тумби сънародници, а и не само сънародници. Единични бройки бяха хванати от тези тумби, но колко са минали незабелязано и са разнеси вируса, бидейки безсимптомни? Но макар разнесен, вирусът не можеше да се разпространи толкова бързо, защото повечето си бяхме затворени по къщите за още месец. Е, излязохме. И като излязохме, чакащият пред вратите ни вирус ни прегърна горещо. Така бленуваното тук затваряне не ни спасява, само отлага неизбежното. Колко време можем да стоим затворени? Година, три, пет? Вкопчили сте се отчаяно в "мерките" и се надъхвате, че те ще ни спасят. За колко време ще е спасението? Месец, два, три? И пак излизаме, и всичко започва отначало. И така докато епидемията не премине през популацията ни. Дали ми харесва? Не, не ми харесва. Но кутията на Пандора е отворена и вирусът е тук. Сред нас. Няма да си иде. И няма да се умори да ни чака, колкото и да се крием. Как се криеш от вирус, бе, хора?! Вчера СЗО, която не знам защо се казва така, като нищо не прави за здрвето на хората, се изцепи, че яяя, ма той, вирусът май се предава по въздуха! Ай стига бе, аз пък винаги съм вярвала, че вирусите се предават от пейка на човек!! Естествено, че се предава по въздуха и по аерозолен път и .... ми той ако не се предава така, няма да е вирус, а въшка!!! Та, как се криеш от вирус, ми е въпроса. Седиш вкъщи, но се налага да излезеш един път в месеца и точно тогава срещаш болен и се заразяваш. Завиваш се с маски и каски, ама духва вятър, леко повдига маската, или пък те засърбява адски носа и тъкмо отместваш за секунда и някой ковидясал кихва срещу теб и до там. Знам, знам, колко много тук вярвате в маските. Лошо няма. Но природните закони са си природни закони. В следващите година-две вирусът ще мине през популацията ни. Това е. Изолацията може да спре вирус само в началото, в малко, затворено общество. В голабния свят изолацията е мираж, още повече след като вирусът е навсякъде...

Допълвам се, за да вметна само, понеже с името на Мангъров някои се опитват да омешат и антиваксърите. Мангъров и синовете му са вероятно единствнетие мъже в България, ваксинирали се преди време с ваксината срещу папилома вирус. Защото според Мангъров само така може се гарантира пълна превенция на заболяването, когато не само жените, а и мъжете се ваксинират. Като всеки лекар, вярващ в конвенционалната медицина, Мангъров е отявлен проваксър, ако може така да се каже. Хайде да не набъркваме тук диалектичното единство на противоположностите, защото Мангъров е в единия полюс, антиваксърите са в противоположния. Между другото, аз също съм убеден поваксър, и тотално отричам хомеопатията.... Simple Smile

И това по какъв начин променя факта, че голяма част от последователите на Мангъров са анти-ваксъри, хора които отричат науката и за тях всичко е лъжа? Значи това за Мангъров не е проблем, той се храни от такива за да продължава да приказва своите небивалици. Мангъров не го притеснява, че хора на такова ниво са върли негови привърженици. Това също показва какъв човек е.

Хайде пък точно да покажем какви хора са една част от последователите на товя Галилей и с какви хора вие сте на един акъл за определени неща.

Едно ново интервю на старозагорския Галилео Галилей, не съм гледал нито една секунда от него, но прочетох доста от коментарите.
https://www.youtube.com/watch?v=LpM9SrhUV8U

Няколко коментара. 

"Фалшифицират тестовете за ковид! Вторите проби се оказват отрицателни!"
"Тестовете са фалшиви, те изобщо не показват " коронавируса ", тестовете се правят с др цел!!!!!"
"Коронавируса е световен социален експеримент,  организиран и финансиран от господарите на света, ционистите - сатанисти, психопати и педофили"
"За Бога оставете Ваксината,  тя ще ни убие, това е целта на този театър.
Вижте това, целта на това което искат да направят с нас:
СЛЕД ВАКСИНИРАНЕТО НИ ЧАКА СМЪРТ ОТ 6 ДО 12 МЕСЕЦА!"
"Господине ,глупости говориш , много си назод с материала !  Вместо да комментираш седни и чети , за начало ти предлагам  др Атанас Гълабов .  Излез от матрицата не повтаряй мандрите и ,  вече от няколко десетилетия се знае за огромната вреда от всички ваксини и медикаменти  !"

Такъв човек може ли да бъде полезен с нещо за обществото, може ли да изгради нормално семейство, да възпита деца, които да бъдат пълноцени граждани?

Много добре го беше обяснила Неко в един от нейните постове.

Това са хора, които най-често се чувстват смачкани и безсилни в живота си и чрез тези конспирации те намират "виновни" за несполуките си.
Тук няма значение глупав/умен, ниско/високо образован. Тук идват личните характеристики, които насочват към оправдания, сляпо вярване в каквото е удобно в момента и собствена слабост, да се застане и каже "Тази и тази грешка ме доведоха до тук".
Тези хора са попринцип на мнението, че другите са виновни, че само тези "с връзки" успяват, и че те, макар че са супер способни, не успяват, защото има някой с повече връзки.
Точно тези хора са обикновено психически и физически насилници спрямо партньора и децата си, избивайки отчаянието си във панически контрол, манипулации и насилие, което да ги накара да се чувстват по-добри.

# 12 993
Е не се паникьосвайте. Не спите ли в България вече. Почвам да си мисля, че така или иначе повечето от нас ще се срещнем с вируса.

# 12 994
Цитат
Тесла, като свърши капацитета на здравната система вероятно яко ще се мре. А може би не толкова яко, защото все пак, голяма част няма да се разболеят, а от разболелите се повечето ще оздравеят
Е.....получих отговор на въпроса какво правим като свърши капацитета на здравната с-ма от един отричащ мерките човек за което благодаря. Нищо страшно няма да се случи, някои ще умрат, повечето няма да умрат защото вируса не е страшен. Чудесно, съгласен че повечето няма да умрат, все пак смъртността е 0,5-1% (1% става там където свърши капацитета на здравната с-ма) логично е че повечето няма да умрат. Ако беше над 50% тогава повечето щяха да умрат. За щастие не е така. Сега аз обаче искам да попитам, всички вие отричащи мерките срещу вируса, като дойде тоя момент на изчерпване на капацитета на здравната с-ма и трябва да се избира кой да се лекува, между някой ваш близък и някой друг, вие доброволно ще отстъпите ли пред другият. Защото така или иначе от разболелите се повечето ще оздравеят и затова нищо страшно няма да стане като свърши капацитета на здравната с-ма. Ето това е разликата между едните и другите от 2-те страни на барикадата по отношение на вируса. Че едните не искат да да се стига до подобно нещо и да се мери чий живот е по ценен и ще се лекува с предимсто, а другите не ги интересува, или не вярват че ще се стигне до там защото то нали просто грипче, едно грипче няма как да постави здравната с-ма на колене ама като се стигне до там те ще са в същата ситуация като първите, с тази разлика че ще имат активна роля за стигането до там, и с мненията си които изказват в о-вото дори и да спазват мерките. Защото е адски тъпо някои хора да обясняват то как конспирация то как това онова, просто грипче ама аз спазвам мерките. Хубаво ти ги спазваш, ама убеждаваш някой друг да не ги спазва, убеждаваш че някой друг е тъпак че спазва мерки а пък то вируса е просто грипче.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 03:52 от Анонимен

# 12 995
В гр София са 140

# 12 996
  • София
Сега ще кажат, че положителните са толкова много, заради протестите. Там също много се крещи и вика.Борисов не може да ги забрани, ще го обяват за диктатор.
Патова е ситуацията. Дайте си сметка за политическата ситуация.
Дано не ме цензурират! Много е неприятно, да не можеш да кажеш какво мислиш.

# 12 997
Разстежът вече е експоненциален. Следя графиките на всички държави още от февруари (преди нашето ИП). В навечерието на обявяването на извънредното положение у нас - Италия беше в основата на това изкачване - разликата между нарастванията в два съседни дни бе с 1,3 повече от предното нарастване. Удвояването им бе за 3-4 дни. Дано не стигнем до там и щабът да се намеси незабавно. Всеки ден забавяне има значение. Не трябваше, просто не трябваше да отварят заведения и стадиони. Закъде се разбързаха? И народът прост и не вярва ... И идиоти от медиите дрънкат дивотии.

# 12 998
Леле, 330! И представете си колко още са недиагностицираните! Дано  всички, които пролетта се оплакваха, че не могат да стоят в собствените си домове, бъдат доволни 😒

# 12 999
Мислех, че и днес ще има над 200 заради цели отбори със заразени футболисти, за които писаха, но не очаквах че така на скорост ще отминем и 300.
На 1.06 сме имали само 6 случая и цялата седмица преди това между 8-17... след 40 дни заразените са 330 при 3600 теста.
В момента пишем нова приказка за човешката алчност и властолюбие. Оттук насетне никакви половинчати мерки няма да спрат вируса. Всякакви събирания на закрито и открито трябва да спрат и отново да въведат глобите.
Не знам какво ни предстои в следващите 40 дни,  но дано не е това, от което се опасяваме.

# 13 000
Няма да се случи това, спокойно. Имат опита на другите държави. Очаквам да има брифинг и нови мерки днес. Убедена съм, че екипът на ген. Мутафчийски са наясно със ситуацията. Тогава ме изненадаха толкова положително - как веднъж в нашата страна се появи толкова адекватно решение и навреме. Не можем да си позволим експерименти, те също са наясно. Само отричащите и немислещите не знам как ще укротят. Тъкмо се научиха как се смята процент от число, а се оказа, че тази им формула не работи при сравняване на проценти от таргетно тестване на контактни. И това им се обяснява на всеки брифинг от началото на март. Ама е висш пилотаж явно да се проумее.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 05:39 от Cygnus

# 13 001
Интересно ми, е че има оптимизъм все още в някои хора от темата. Аз съм песимист, за съжаление не виждам начин  нещата да се подобрят скоро...
Обществото е абсолютно сбъркано.
Щом толкова хора не вярват и уверено защитават тезата за пари/конспирации няма как да се контролира пандемията...
Господ да пази близките ни и нас, желая на всички в тази тема, които по неволя споделихме доста от времето си заедно в разсъждаване и дебати вече седем месеца освен от вируса да се опазят от всичко друго възможно, заради което би могло следващите седмици /месеци да прибегнат до лекар и/или болница.
Няма как да се сърдиш на невежи хора, но все пак има една част от общността, която е отговорна за решенията, които взима...
На България много трудности са и минали през главата, дано и това минава... Някак ще мине... Но, питам се, защо нямахме капацитета за по-добър вариант. Толкова други проблеми, толкова други труднисти и спирачки в бит и развитие...

# 13 002
Скрит текст:
Нямах много възможност да чета днес, влизам и се чудя докога ще откарам до 865 страница и докато съм на 859 видях, че станали 860 Grinning
Поне успях да хвана линка на петицията за М. Благодаря, на потребителите, които я споделиха. Крайно време беше БЛС да реагира ( въпреки че това е най-малкото).

Докато четях някои постове ми се завъртя един въпрос.
Колко от вас ще се качат в пълен асансьор, за който има предупреждение, че въжетата могат да се скъсат?  Или ще се качите с увереността, че вие ще сте от 80-те % от ползвателите, на които може и да им се размине в този момент или които няма да имат никакви поражения, “най-много” някое счупване. Ама нали сте млади, бързо и без последствия ще мине. Това променя ли проблема на асансьора и дали, ако вие имате късмет днес, ще имате и утре.Ще рискувате ли или ще изберете стълбите?
Както се качваш в колата и шофираш или се возиш при реалната възможност да ти се случи катастрофа от която може да останеш инвалид или да умреш или да пострадат и трети - пети лица пешеходци... Ако ходят всички пеш, този риск ще бъде избегнат, ама всички са по колите.
Извинявай, но има нещо като теория на вероятностите. Карам кола от над 30 години, един път бакшиш ме удари, като мина на червено. Вторият път бях пътник и една млада гъска без книжка не успя да вземе завоя и колата попречи да помели пешеходците на тротоара в час пик. Това за над 300 000 км само от мене зад волана и доста водене като пътник. Докато ако ходя на работа с метрото в момента, (в час пик), най много за месец някой безсмъртен ще ме зарази.
Тъй ли? Аз като ходя на работа всеки ден с метрото и не съм спирала да работя и при ИП, що не съм се тръшнала, както и всичките ми колеги?
[/quote]
Зверино, тотално са ти грешни анализите и заключенията. Знам, че един говореше, че вирусът отдавна ни е минал, обаче не е. Не си се тръшнала още, както и всичките ти колеги, защото вирусът не беше така разпространен, както е в момента. Обаче съвсем скоро вероятността да се заразиш ще се увеличи значително.

# 13 003
  • София
Чак пък още днес нов брифинг - няма да има. Евентуално, ако от понеделник-вторник минем 500 бр., което пък заради събота-неделя надали ще стане, тогава може би нови разпоредби.
Вчера казаха, че не се очаква за седмица-две да смачкаме кривата. Аз пък очаквах 280 днес, то...330. Сега на тия, дето твърдят, че вечно процентът заразени спрямо тествани - и март и юли - бил все 5%, и всичко зависело от броя тестове, давам им микрофона!

# 13 004
  • София
С днешния антирекорд България е на първо място в ЕС по брой новозаразени на глава от населението. Това е печалния резултат от мангъровщината.

Вързано е с вота на недоверие. Само не съм сигурна дали днес само се внася или ще се дебатира.

Излагацията на всички нива е потресаваща. Опозицията и тя си гледа играта и саботира още повече мерките, президентът и той. Не стига, че мерките са нула, населението безумно отрича, а и умните глави наливат масло в огъня. На никого не му дреме. Добре, че сме хората в тази тема да следим ситуацията и да се пазим.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 06:31 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт