COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 435
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 930
И забележете броят на тестовете е по-малък с 20% от вчера ... направо вече искам оставки заради това малоумие с отварянето!

# 12 931
Министърът трябва да си оправи точката за сватбите в заповедта, че  изречението е по-изкълчено и от моите.
За бройката не е толкова фрапираща - вече има доста заразени извън гетата, съответно контактни, които имат финансовата възможност да се бръкнат за ПСР.

# 12 932
То като тръгне и изведнъж хвръкват. Все пак всеки от тези е заразил покрай себе си поне по 2-3.

# 12 933
Както се качваш в колата и шофираш или се возиш при реалната възможност да ти се случи катастрофа от която може да останеш инвалид или да умреш или да пострадат и трети - пети лица пешеходци... Ако ходят всички пеш, този риск ще бъде избегнат, ама всички са по колите.
Предвид факта, че 1 смъртен случай на пътя се пада на около 100 милиона шофирани километра, ще предположа, че това е поредният път, в който любителите на стадния имунитет сте неспособни да сметнете риска от събитие Х.

# 12 934
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Нямах много възможност да чета днес, влизам и се чудя докога ще откарам до 865 страница и докато съм на 859 видях, че станали 860 Grinning
Поне успях да хвана линка на петицията за М. Благодаря, на потребителите, които я споделиха. Крайно време беше БЛС да реагира ( въпреки че това е най-малкото).

Докато четях някои постове ми се завъртя един въпрос.
Колко от вас ще се качат в пълен асансьор, за който има предупреждение, че въжетата могат да се скъсат?  Или ще се качите с увереността, че вие ще сте от 80-те % от ползвателите, на които може и да им се размине в този момент или които няма да имат никакви поражения, “най-много” някое счупване. Ама нали сте млади, бързо и без последствия ще мине. Това променя ли проблема на асансьора и дали, ако вие имате късмет днес, ще имате и утре.Ще рискувате ли или ще изберете стълбите?
Както се качваш в колата и шофираш или се возиш при реалната възможност да ти се случи катастрофа от която може да останеш инвалид или да умреш или да пострадат и трети - пети лица пешеходци... Ако ходят всички пеш, този риск ще бъде избегнат, ама всички са по колите.
[/quote

E, все пак в случая с асансьора говорим, че има реално предупреждение, а не предположение. Другото си е предполагаем риск.

Лоша работа, устремно си се затъркалялхме по нанадолнището Sad

# 12 935
В Швеция новите случаи започнаха да намаляват, цифрите за последните четири седмици:

- седмица 24 - направени тестове 60 296, положителни 7393 или 12,26%

- седмица 25 - направени тестове 61 842, положителни 7467 или 12,07%

- седмица 26 - направени тестове 75 171, положителни 7905 или 10,52%

- седмица 27 - направени тестове 79 811, положителни 4938 или 6,19%

Или общо нови случаи за последните четири седмици: 27 703 Mask
https://covidstatistik.se/

Да видим тази седмица как ще завършим. Все още сме рекордьори в Европа по брой нови случаи на глава от населението.

Само за сравнение новите случаи днес спрямо населението:

Швеция (10 млн.) - 475

UK (68 млн.) - 642

Германия (83 млн.) - 433

Белгия (11 млн.) - 87

Нидерландия (17 млн.) - 52

Италия (60 млн.) - 212

Франция (65 млн.) - 621

България (7 млн.) - 330

От тези държави, които съм изброила Швеция е най-зле, след това България.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 01:52 от Анонимен

# 12 936
  • София
Предвид факта, че 1 смъртен случай на пътя се пада на около 100 милиона шофирани километра, ще предположа, че това е поредният път, в който любителите на стадния имунитет сте неспособни да сметнете риска от събитие Х.

Знаеш ли точния брой на реално заразените? Никой не знае през колко хора е минал вируса, така че сметките ви са доста хипотетични. И да много е вероятно да има общо с протестите, на някой доста му запари под дупето. Една забрана на протестите би била много удобна, тука спор не може да има!

# 12 937
Сега влизам и се опулих Rolling Eyes 330, много са, дано не е началото на лавината. Sad(((((
Бойко спешно трябва да взима мерки. Отдавна чакам Мутафчийски да вземе нещата под контрол, на него разчитам. Да се появява веднага.

Къде е тази Петиция, може ли линк? Благодаря Simple Smile))))

# 12 938
България
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 44-ма души (632-ма общо)
20 - 29 - 63-ма души (802)
30 - 39 - 57 души (1090)
40 - 49 - 58 души (1184)
50 - 59 - 60 души (1277)
60 - 69 - 37 души (1000)
70 - 79 - 8 души (498)
80 - 89 - 3-ма души (168)
90+ - няма (21)

Новозаразен медински персонал:
лекари - 4
мед. сестри - 6
санитари - 1
други - 3

25 активни - 3 неактивни области

# 12 939
Нямах много възможност да чета днес, влизам и се чудя докога ще откарам до 865 страница и докато съм на 859 видях, че станали 860 Grinning
Поне успях да хвана линка на петицията за М. Благодаря, на потребителите, които я споделиха. Крайно време беше БЛС да реагира ( въпреки че това е най-малкото).

Колко от вас ще се качат в пълен асансьор, за който има предупреждение, че въжетата могат да се скъсат?  Или ще се качите с увереността, че вие ще сте от 80-те % от ползвателите, на които може и да им се размине в този момент или които няма да имат никакви поражения, “най-много” някое счупване. Ама нали сте млади, бързо и без последствия ще мине. Това променя ли проблема на асансьора и дали, ако вие имате късмет днес, ще имате и утре.Ще рискувате ли или ще изберете стълбите?
Извинявай, но има нещо като теория на вероятностите. Карам кола от над 30 години, един път бакшиш ме удари, като мина на червено. Вторият път бях пътник и една млада гъска без книжка не успя да вземе завоя и колата попречи да помели пешеходците на тротоара в час пик. Това за над 300 000 км само от мене зад волана и доста водене като пътник. Докато ако ходя на работа с метрото в момента, (в час пик), най много за месец някой безсмъртен ще ме зарази.

# 12 940
  • София
Скрит текст:

Колко от вас ще се качат в пълен асансьор, за който има предупреждение, че въжетата могат да се скъсат?  Или ще се качите с увереността, че вие ще сте от 80-те % от ползвателите, на които може и да им се размине в този момент или които няма да имат никакви поражения, “най-много” някое счупване. Ама нали сте млади, бързо и без последствия ще мине. Това променя ли проблема на асансьора и дали, ако вие имате късмет днес, ще имате и утре.Ще рискувате ли или ще изберете стълбите?
Извинявай, но има нещо като теория на вероятностите. Карам кола от над 30 години, един път бакшиш ме удари, като мина на червено. Вторият път бях пътник и една млада гъска без книжка не успя да вземе завоя и колата попречи да помели пешеходците на тротоара в час пик. Това за над 300 000 км само от мене зад волана и доста водене като пътник. Докато ако ходя на работа с метрото в момента, (в час пик), най много за месец някой безсмъртен ще ме зарази.
[/quote]
Тъй ли? Аз като ходя на работа всеки ден с метрото и не съм спирала да работя и при ИП, що не съм се тръшнала, както и всичките ми колеги?

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 01:33 от zverino

# 12 941
Ужасно е , финала за купата  с 12 хил. ревящи фенове  ни доведе до тук..
много важно че сега ще играят мачовете без публика - София,Пловдив и околности пламнаха.
240*..  330* .. калко ли ще е следващата бройка.

# 12 942
Колко от вас ще се качат в пълен асансьор, за който има предупреждение, че въжетата могат да се скъсат?  Или ще се качите с увереността, че вие ще сте от 80-те % от ползвателите, на които може и да им се размине в този момент или които няма да имат никакви поражения, “най-много” някое счупване. Ама нали сте млади, бързо и без последствия ще мине. Това променя ли проблема на асансьора и дали, ако вие имате късмет днес, ще имате и утре.Ще рискувате ли или ще изберете стълбите?
Риторичен, предполагам? Или не помниш групата бременни в една столична болница.
Знам случая.
А някой беше ли предупредил хората?

Питам тези, които са убедени колко е нормален и лек вирусът за повечето хора и как неизбжно ще се заразят повечето на планетата.

# 12 943
  • София
Хубаво е поне, че май са намалели критичните случаи. Вчера бяха ако не се лъжа 29, днес 28.

# 12 944

Подписах подписката срещу Мангъров. Радвам се че лекарското съсловие се събуди и осъзна какво прави той с о-вото и какво отражение има това върху нашият живот. Отражението колкото и парадоксално да звучи на всички мангъровци е точно обратното на това което искат. Мангъров прави всичко възможно заразата да се разпространява все повече и повече което в крайна сметка довежда до все повече и повече мерки. Това е истината. Иска ми се мангъровците най после да го осъзнаят това и да спрат да го слушат.

Ох, как ми напомни това за Светата Инквизиция и нейните "подписи" срещу... истината, науката, разума.. в лицето на Бруно, Галилей и стотииици още, говорещи неудобни неща... То е лесно да се подпишеш и да метнеш някого в огъня , проблемът е, че "И все пак тя се върти!" Мдааа.... и все пак тя се върти.... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт