COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 281
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 525
  • При семейството си
До сряда следват три мача, които ще пръскат стадионите по шевовете от публика:
ЦСКА - Левски в събота за първенството
Левски - Локо Плд във вторник втори полуфинален мач за купата на България
ЦСКА - Ботев Плд в сряда втори полуфинален мач за купата на България

Стана ми интересно и се разрових за евентуалната бройка публика на тези мачове:

1.   ЦСКА приема Левски на Националния стадион "Васил Левски" на 20 юни (събота) от 16:15 часа. Капацитет на стадиона 44 000.
2.   Срещата ще се състои на 23 юни, вторник от 20:30 часа на стадион "VIVACOM Арена Георги Аспарухов". Капацитет:  Сектор А – 5752 места; Сектор Б – 5898 места; Сектор В – 3888 места; Сектор Г – 2150 места.
3.   Реваншът от полуфиналите за Купата на България е в сряда (24 юни) от 20:30 часа на "Армията" Капацитет на стадиона: 22 015 (18 495 седалки).

# 3 526
  • София
Само че първият мач с публика беше още на 5-ти юни (Лудогорец - Левски), тоест преди две седмици и не се е чуло нещо извънредно да е произлязло от там...

# 3 527
Аз друго не мога да разбера - как така има толкова случаи на починали хора на възраст под  45 години без придружаващи заболявания. Нали обяснението беше, че здрави хора на тази възраст оздравяват.
Като прочетеш какво казва науката по въпроса - ще ти се изясни: Smirk
"Няма как да си отидеш от COVID-19, без никакви други заболявания. Друг е въпросът, че много хора имат в себе си фактори, за които не подозират. В момента се доказва, че много патологични автоантитела, които ние имаме в организма си и които не участват в патология в момента, при наличие на вируса се включват в един механизъм, в който те стават изключително опасни и провокират възникването на много тежка патология, която води до смърт" - заяви още доц. Андрей Чорбанов.  от ТУК
Значи до сега знаехме, че някои щастливци си имат вътрешна защита от вируса и той не ги лови, а сега научаваме, че други пък си носели "патологични автоантитела", които при среща с вируса ще ги убият.
Нарочно профанизирам изявлението, защото точно така поднесено звучи наистина идиотски. И всичко това - с единствената цел да ни убеди, че всякакви мерки срещу коронавируса са безсмислени и да си живеем живота, пък на кого както му е писано.И народът вярва...  ooooh!

Още преди няколко месеца английски учени бяха започнали да търсят гени, които те правят по-уязвим към ковид и с по-голям шанс да развиеш усложнения, които да доведат до смърт. Сега потърсих информация и пише, че са намерили връзка с гена, който причинява Алцхаймер, но още не е доказано напълно. В статията пише, че дори и да се открият тези гени, все пак другите фактори, като възраст, начин на живот, хранене и т.н. допринасят за изходна от заболяването и не винаги е смъртна присъда присъствието на тези гени в ДНК-то.

Много хора около мен недоволстват, че не се ползват маски в затворени пространства, но законът им го позволява и нищо не може да се направи. Аз съм от вкъщи в парка и после пак вкъщи и нямам наблюдения, единствено си направих няколко профилактични прегледа и бях с маска, но лекарите и медицинският персонал не носеха, те просто не се страхуват.

# 3 528
  • При семейството си
сп. Nature: Колко смъртоносен е новият коронавирус?

Учените все повече се приближават до отговора, който се движи в диапазона 0,5%-1%.

https://www.nature.com/articles/d41586-020-01738-2

Автоматичен превод на някои части от статията:

"Няколко изследователи, включително Russell и Verity, считат за интересно, че все по-голям брой изследвания от различни региони са оценили IFRs в диапазона 0,5–1%.

Но някои изследователи казват, че сближаването между изследванията може просто да е съвпадение. За истинското разбиране на това колко смъртоносен е вирусът, учените трябва да знаят колко лесно убива различни групи хора. Рискът от смърт от COVID-19 може да варира значително в зависимост от възрастта, етническата принадлежност, достъпа до здравни грижи, социално-икономическия статус и основните здравни условия."

# 3 529
Егати лицемерието. Провеждаш политика, която е ясно, че ще доведе до много жертви, а после ги почиташ с минута мълчание. И при нас "грижата" ще е същата. Да не говорим, че както се разбра от написаното вчера от PURE, в момента Швеция има по-добър контрол над епидемията от нас. "Шведският парламент днес запази минута мълчание на церемония в памет на жертвите на COVID-19 в страната, предаде ДПА. На церемонията присъстваха премиерът Стефан Льовен и членове на правителството. Подобни възпоменателни церемонии не са обичайни за шведския парламент, но са се провеждали например след цунамито в Индийския океан през 2004 г. и убийството на премиера Улоф Палме през 1986 г."

# 3 530
Стадионите в България май нямат право да са пълни на 100% . Е то дори и да имат няма кой да ги напълни , но едни 10 000 софиянци ще има на Левски и ЦСКА . Това с публиката ми е най чудно от всичко . Вчера в Италия , която всеки ден се подобрява имаше финал за куоата пред празен стадион , хората не могат да гледат на живо Роналдо , всеки мач там няма и 1 зрител , в Германия е същото ... В България обаче където случайте се увеличават се пуска публика и то в решено първенство и е адски безмислено . Според мен запалянковците ще се съберат преди мача , сигурно и след , а може и някой пердах да си уговорят за след мача ... За баровете и тн разбирам , все пак бизнеси спасяваме ... Но за футбола ни какво спасяваме ? Заплатите от 30-50 000 на съмнителните чужденци ...

# 3 531
Заразените от област Пловдив:
 5 бр. - от Перущица / от ромския квартал от сбирка на евангелисти/
 2 бр.- общ. Раковски /били на горепосочената сбирка/
 1 жена от гр. Пловдив
 2бр.- от Доспат
 2бр.- от предния ден, но влизат в днешната статистика

# 3 532
  • София
До сряда следват три мача, които ще пръскат стадионите по шевовете от публика:
ЦСКА - Левски в събота за първенството
Левски - Локо Плд във вторник втори полуфинален мач за купата на България
ЦСКА - Ботев Плд в сряда втори полуфинален мач за купата на България

Стана ми интересно и се разрових за евентуалната бройка публика на тези мачове:

1.   ЦСКА приема Левски на Националния стадион "Васил Левски" на 20 юни (събота) от 16:15 часа. Капацитет на стадиона 44 000.
2.   Срещата ще се състои на 23 юни, вторник от 20:30 часа на стадион "VIVACOM Арена Георги Аспарухов". Капацитет:  Сектор А – 5752 места; Сектор Б – 5898 места; Сектор В – 3888 места; Сектор Г – 2150 места.
3.   Реваншът от полуфиналите за Купата на България е в сряда (24 юни) от 20:30 часа на "Армията" Капацитет на стадиона: 22 015 (18 495 седалки).
До 50% от местата могат да бъдат заети.

# 3 533
  • При семейството си
Много добре знам разрешения процент, малко ли ви се виждат?
http://cska.bg/index.php?main_page=document_general_info&cPa … 78uh8vllivp4q2ef0

# 3 534
  • София
Много добре знам разрешения процент, малко ли ви се виждат?
http://cska.bg/index.php?main_page=document_general_info&cPa … 78uh8vllivp4q2ef0
Е, не, само уточнявам.
А снимката от вашия линк е Стара, не е актуална.

# 3 535
Само че първият мач с публика беше още на 5-ти юни (Лудогорец - Левски), тоест преди две седмици и не се е чуло нещо извънредно да е произлязло от там...

Не знам как точно си го представяте, на 5-ти юни мач и на 6-ти  случаите скачат двойно, за да е нещо извънредно ли?

# 3 536
  • София

Не знам как точно си го представяте, на 5-ти юни мач и на 6-ти  случаите скачат двойно ли?

Ами... днес сме 18-ти юни, изминали са заветните две седмици и не се е чуло за "огнище", тръгнало точно от мача. Не казвам, че не може тепърва да се случи, но за момента от мачовете и ресторантите, които бяха широко коментирани като "порта към ада", не изскача нищо притеснително.

# 3 537
Цитат
но за момента от мачовете и ресторантите, които бяха широко коментирани като "порта към ада", не изскача нищо притеснително.
Засега.
Защото в други страни изкочи от такива места и това навежда на някои мисли.  Не се движим по извънземни правила у нас.

https://people.com/health/dallas-woman-tests-positive-for-coronavirus-again/ Жена от Далас отново положителна за ковид 4 месеца след първоначалното боледуване. Диагностицирана през февруари, оздравяла, след положителен тест за антитела дори дарила плазма.
Да го четат онези, които ни натискат да се поепидемчваме.

# 3 538
  • Немция
Мачовете няма да дадат резултат след 2 седмици. Няма толкова масово разпространение на вируса в България все още. Но с помощта на големи мероприятия ще се даде рамо за масово заразяване.
След месец - два- три очаквам лавина от случаи. Трупат се като снежна пряспа, докато се стигне до лавинен ефект, образно описано.

В Германия вчера взеха решение и за забрана на големи мероприятия до края на октомври.

# 3 539
Sunshine,няма как да го твърдиш със сигурност.Има ли някакво обяснение за заразените в София?Има повишение на случаите,няма обяснение кой откъде се е заразил,така че е възможно да е от заведения,кина,фитнес и,мачове и т.н.Докато не излезат с точна и ясна информация,никой нищо не може да потвърди.

Общи условия

Активация на акаунт