COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 894
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 9 285
Убедена съм също, че има много, които имат симптоми, но нали не вярват, в момента ходят и си ръсят зараза. Като 19-годишното абитуриентче, което е било с температура на абитуриентската, но въпреки това е купонясвало и в ресъоранта, и в две нощни заведения. Ще излязат като положителни, когато стигнат до болница, когато ще са заразили междувременно десетки други. Разбирам, че според Мутафчийски е редно щом народа не вярва, да стягат болниците, но е редно да се съобразят и с хората, които разсъждават малко по-иначе и да дадат сигурност и на тях. Крайно време е да се затворят заведенията. Дори и тези, които уж са на открито. Мерките и там са нулеви.
Убедена ли си че, ако се тестваш резултата ти няма.да излезе положитен или.фалшиво отрицателен?
Не съм убедена какъв ще в резултата, но съм убедена, че ще направя всичко, което зависи от мен, за да не заразя никой друг.
Вярвам ти. Един резултат би аргументирал стабилно позицията в убедеността ти.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 03:15 от Анонимен

# 9 286
Крайно време е да започнат да съобщават откъде са тези бройки в София. Значи за градове и села знаем едва ли не поименно хората и от кой завод и махала са, за София загадъчно мълчим.
 От болници ли са, предприятия, масови сборища или институции, може да ме засяга, а пък да не знам.
Според мен навсякъде, а и едва ли някой вярва да са само толкова. Има министерства, детска градина,  Служба по геодезия, картография и кадастър ( това официално), едва ли вече става въпрос за определени квартали и места.

# 9 287
  • Варна
Прави ми впечатление, че увеличението на бройките в групата на 50-59 годишните е най-голямо (по спомен вчера или предния ден бяха почти колкото тези в групата 40-49, а сега са със 100 отгоре), т. е. явно повечето нови са в нея. Което не кореспондира особено на заразяване в дискотеки, футболни мачове и балове.

# 9 288
Прави ми впечатление, че увеличението на бройките в групата на 50-59 годишните е най-голямо (по спомен вчера или предния ден бяха почти колкото тези в групата 40-49, а сега са със 100 отгоре), т. е. явно повечето нови са в нея. Което не кореспондира особено на заразяване в дискотеки, футболни мачове и балове.

Да, кореспондира с родителите им.

# 9 289
  • Варна
Да, може, но тогава би трябвало и двете групи да нарастват, тази на младежите и тази на родителите им.

# 9 290

Да, кореспондира с родителите им.

Хора в трудоспособна възраст, възможно е да се заразяват на работа.

Поне 1000 деца развили рядък синдром, свързан с коронавируса В Българя има ли деца заразили се с ковид и развили Кавазаки?

# 9 291
Не може да заключвате без точно да знаете какви групи са тествали. Старчески дом, болница, работен колектив или нищо целенасочено. От изминалия ден се откроява Смолян, там май беше от завода за авточасти, т.е. има "клъстър", в София май няма такъв.

# 9 292
Да, може, но тогава би трябвало и двете групи да нарастват, тази на младежите и тази на родителите им.
А колко пъти се повтори, че младите може да нямат симптоми и естествено да не се тестват първо те. Освен това и при тях има покачване още от няколко дни се видя в статистиката.

# 9 293
България
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 11 души (359 общо)
20 - 29 - 22-ма души (478)
30 - 39 - 30 души (792)
40 - 49 - 30 души (922)
50 - 59 - 31 души (1032)
60 - 69 - 21 души (822)
70 - 79 - 11 души (420)
80 - 89 - 2-ма души (145)
90+ - няма (19)

Новозаразен медицински персонал:
лекари - 5
мед. сестри - 2
санитари - 1
други -1

18 активни - 10 неактивни области

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 01:36 от Bilyana14.

# 9 294
  • Там,където се събуждам щастлива.

Може родителите да го карат по-тежко и да се стига до тестване, а младежите не.

# 9 295
  • Немция
Младежите го карат често безсимптомно или леко.
Може да са заразили не само родители.

За синдрома Кавазаки се изказаха, че е рядкост.

# 9 296
За синдрома Кавазаки се изказаха, че е рядкост.
Казаха и, че се лекува успешно.

# 9 297
Дял заразени общо:
0-19     7% от всички заразени
20-29   10% от всички заразени
Това показва че младите които са по активни карат по леко заразата и рядко влизат в стат.

Брой заразени за деня:
0-19    7%  от откритите за деня  
20-29  14% от откритите за деня
Изненада, има повишение над стандарта откривани точно в тази възрастова група. Ама нали дискотеки, заведения, мачове нямат нищо общо. То е случайно.

Хора като четете цифрите поне ги четете правилно, какъв е по принцип откриваният дял млади заразени сред всички заразени и колко е в момента.

# 9 298
Преди време обясняваха, че децата,тийнерджърите и младите* могат да са вирусоносители без да прояват симптоми
и така са опасни за родителите,бабите и дядовците,затова призоваваха да не ги посещават и да се пазим взаимно..
Аз досега не съм видяла същите да носят и маски - изключвам някоя група момичета, които вървят
една до друга с маска под брадата,сигурно защото излизайки от вкъщи са им казали , да внимават и да се пазят..
но така, както е при хората над 25 год. дори и  малко -няма..

..да попитам за линк от кайто да разбера последните данни за заразени,излекувани и
брой жертви досега и на ден във страните от ЕС ,както и от останалите държави?

# 9 299
На уърлдометърс е добра стат. за всяка държава която те интересува може да видиш всичко като стат.

Да си допълня коментара по повод увеличението на младите сред заразените.
Това от една страна е добре, по висок дял млади заразени равно на по малко починали от днешната стат, но от друга не е добре, повече млади заразени усилват разпространението заради по активен начин на живот от възрастните. А ние за да откриваме по висок техен дял в стат. означава че и младите повече се заразяват в мометна в о-вото (дискотеки, балове, мачове и т.н. си казват думата).  Вируса като стигне до човек 70+ години оттам нататък на малко хора може да се разпространи заради по неактивният му начин на живот, но сред младите нещата не стоят така, един млад активен човек може сума ти народ да зарази, част от тоя народ ще предаде вируса на други, те на други и накрая се стига до това което го писах по рано днес:

Скрит текст:
Цитат
Да, обаче дори и да затворят дискотеки и други затворени заведения, народа пак ще продължи да си купонясва. Във Фб се нагледах на абитуриентски, кръщенета, рожденни дни и срещи на випуски. Да, повечето са в нещо като открити заведения. Но повечето на практика са отворени в определена част, но пък частта, където е бара и музиката е доста навътре, и там циркулация на въздуха няма. Масите са големи, седят по 20-тина души, без разстояние между тях. Пеят, танцуват, купона тече... Тия хора не вярват явно в коронавируса. Или пък ако вярват, не са наясно, че така могат да се заразят. Сбъркана работа. Хората искат да си живуркат. Може ли някой да ги спре? Освен вирусът?
То няма лошо хората да живуркат, те в крайна сметка това искат, пък и е тяхно право, след работният ден да се видят с приятели, да ударят по няколко малки или големи, но защо държавата трябва да поощравя разпространението на практика като не затваря дискотеки, кръчми барове и т.н. Там се събират много по голям брой хора и това засилва заразата отколкото Петко, Иван и групата от 5, 6 човека да се съберат в дома на Петко или Иван вместо в дискотека Х с още 100 човека. Ако в групата от 5, 6 човека има заразен той може да зарази само 5, 6 човека, които после са и лесно проследими защото се познават, съвсем друго е в групата на Петко и Иван да има суперразпространител който заради това че са отворени кръчки, дискотеки и т.н. вместо 5, 6 човека ще зарази 50, 60 които са трудно проследими, и после разпространението от София станало от клъстерно, дифузно.....После тия 50,60 човека ще си заразяват колегите, те своите деца, те други деца които са техни приятели, те техните семейства, които после ще си заразят възрастните родители които ходят да ги посещават понеже се грижат за тях да речем или хронично болните си близки и после защо честотата на починалите върви нагоре.....

Един пример как вируса стига до уязвимите групи без на тях да им стъпва крака по кръчми, дискотели или мачове, защото нали ако те се пазят.... всичко е наред. При толкова заразен вирус при който различните групи на обществото не живеят отделени от вакум едни от други, млади от възрастни, деца от родители, хронично болни от здрави няма как да бъдат опазени без цялото о-во да участва.

Разбира се вируса може и по друг път да стигне до тях, но нека да отрежем колкото се може повече от възможните пътища.

И си мисля че е крайно време някой от държавата т.е. шефа да каже ние какво правим и защо го правим, да знаем отсега, не като стигнем до последните стъпала преди вратата на която пише "яко ще се мре", ако използвам стила на изказ на математика на щаба, тогава да се дават обяснения ма какво стана, защо стана. Да излезе шефа и да каже отсега, не затваряме стадиони защото...........(примерно смятаме че там не стават толкова заразявания колкото на закрити места, и затова не виждаме проблем че дистанцията не се спазва), да каже не затваряме дискотеки, барове, кръчми защото..........(примерно, приходите в хазната ще пострадат с толкова и толкова пък ние имаме нужда от тях затова и това, или не искаме да оставяме хора без работа, защото в бюджета няма резерви, и ние не можем да компенсираме изобщо останалите без работа при затваряне на дискотеки. кръчми, барове). Да излезе и да каже какво правим и защо го правим. В това отношение уважавам президента на Бразилия че поне е честен с народа си а не ги баламосва. Каза им, аз поставям икономиката пред здравето, точка. Няма да взимам никакви мерки срещу вируса защото по добре да умрем от него отколкото от глад, точка. Там си знаят какво им се случва и защо много преди да стигнат до вратата "яко ще се мре" и да минат през нея. Минават през нея защото в противен случай ще умрат от глад. Това е дереджето на Бразилия. Хубаво е и ние да го знаеме, (все пак за нашите възрастни и хронично болни близки се отнася) няма да взимаме мерки защото така и така. Не искаме безработни, защото нямаме ресурси с които да им помогнем, или приходите в хазната от дискотеки, кръчми и заведения са жизноважни и без тях не можем. Някакво честно обяснение за ситуацията да получим от тези които взимат решенията защо ги взимат.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 02:38 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт