COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 868
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 195
Чухме се с приятели, и двамата работили зимата в Пампорово, подбрани на случаен принцип за тестване. Единият е дал проба, другият е отказал. Ще правят 100 проби на случаен принцип на работили в Пампорово.
Интересно , какви са мотивите на този, който е отказал, ако е удобно разбира се?
И на мен ми е интересно защо е отказал безплатен тест. Какво го притеснява?

# 3 196
Наистина жалко за човека, само на 41 години, което показва, че никой не е застрахован, както и "сухите съчки" не са обречени.
https://dnes.dir.bg/burgas/pochina-41-godishniyat-sofiyanets-ot- … t-kamping-gradina

# 3 197
  • София
Българи няма да има, но и да има те не могат да плащат цените за висок сезон, а сезон от няма и 2 месеца с нискобюджетни туристи е просто финансова трагедия.

А хотелите не предлагат ли оферти с намалени цени? Не че така ще цъфнат и вържат, но е нещо пред нищо, а и ми стана любопитно. В Исландия в момента е пълно с оферти с по 30, 40, че и 50% намаление. Иначе при нас правителството дава около 33 евро на всеки възрастен над 18 с местожителство в Исландия, които да се харчат в сверата на туризма. Като сума на практика е нищо, по-скоро е символичен жест.

То и при нас щеше да е хубаво ваучери да дадат, вместо да намаляват данъци или цени, това поддържа бизнеса, помощите не. Иначе пак казвам, малки структури могат да пускат намалени цени, но в едно семейно хотелче разходите не са големи, а персонала са само роднини. Когато имаш 30-40 000 и отгоре разходи на месец това "по-добре от нищо" не върви и разума повелява да не отваряш изобщо, защото отвориш ли загубите ще в пъти по-големи от потенциалните приходи. И все пак за продалати твърде много, дори от нискотарифните резервации за май и юни често е по-изгодно да отворят, отколкото да върнат пари, които нямат, защото вече са похарчили.

А да караме българите да дойдат на нашето море е глупаво, обидно и нагло. Истината е, че нашето море разчита на българи за ниския сезон и като цяло услугата не е на ниво. Дори в един хотел всичко да е ок ти излизаш и се започва с изнервянето. Лично го преживявам като клиент същите 15 години. Другаде туристът, гостът, са буквално царе, дори да не са в 5 звезден хотел. У нас персонала е трагичен и вместо да става по-добре става все по-трагичен с всяка следваща година. Освен, че са и безсмъртни по Кодекса на труда, защото няма такъв вид срочен договор, който да пази работодателя и реално той става заложник. Отделно пък и работодателите плащат често на черно и наистина мазалото е пълно и без пандемия. А сега съвсем нищо не е ясно.
Ето тук в района се появи случай на един къмпинг и хората, които и без това ги няма, но идва по някой за уикенда, спаднаха с 2/3... А какво ще стане, когато тръгнат случаите по хотелите? Пак казвам, дори не се знае кой ще плати 28-те дни карантина на болния в хотел, да не говорим, че кой би стоял в хотел с карантиниран болен от ковид.

# 3 198
Чухме се с приятели, и двамата работили зимата в Пампорово, подбрани на случаен принцип за тестване. Единият е дал проба, другият е отказал. Ще правят 100 проби на случаен принцип на работили в Пампорово.
Интересно , какви са мотивите на този, който е отказал, ако е удобно разбира се?
Отказалият се всъщност е жена в предпенсионна възраст, живее в малко село близо до Пампорово. Не сподели защо е отказала. Потърсили са ги по телефона.

# 3 199
Много жалко за мъжа от къмпинга. Много бързо се влоши и почина.

https://www.flagman.bg/article/217005

И аз много се надявах този сравнително млад мъж, който явно е и с добър социален статус, да оздравее.
Щеше да има надежда, че лечението при млади и без придружаващи заболявания, е успешно.
Този случай идва да докаже несъстоятелността на тезата  да си стоиш и самолекуваш, докато не ти посинеят устните.
 Колко още подобни случаи трябва да имаме, за да ни припари под лъжичката.
Той животът продължава, но без противоепидемични мерки , докато имаме такъв бум, не зная докога ще караме на самотек.
И преди да са ме налазили оптимистите, да си кажа, че нямам мечти за локдауни, а за съвсем простички правила, като носене на маски в закрити пространства, дистаниция / о, това вече е забравено, всичко живо се вре и не мислли/, да се спре това самоубийствено ходене по стадиони и по дискотеки, докато не се овладеят нещата.

# 3 200
  • София
Ето, междувременно, за съжаление човекът от Кайта е починал. На 41 години... Не мисля, че това е обстановка, която предразполага към всенародни веселби.
https://dnes.dir.bg/burgas/pochina-41-godishniyat-sofiyanets-ot- … t-kamping-gradina

# 3 201
Скрит текст:
Отказалият се всъщност е жена в предпенсионна възраст, живее в малко село близо до Пампорово. Не сподели защо е отказала. Потърсили са ги по телефона.
Ясно. Може би се е притеснила от общественото мнение, ако се разбере, че е тествана(дори всичко да е отрицателно). Все още много хора приемат ситуацията като "онези прокажените, да бягаме от тях".

# 3 202
Напоследък изглежда има тенденция на спадане възрастта на починалите. Някой има ли такава статистика да се сравнят примерно по 2 седмици възрастта на починалите?                                         

# 3 203
  • София
Основните групи, които са засегнати са 40-60 години, дори 30-60 години. При положение, че повечето заразени са в активна трудоспособна възраст, логично и смъртността ще се измести към тях. Старческите домове към момента са опазени.
И все пак се чудя софийските пенсионери като щъкат постоянно, как се оттървават да не се заразят, те не излизат от магазините, по пазарите са, при това се бутат, я имат маски, я не!

# 3 204
  • Варна
Цинично е, че Кантарджиев призовава всички да се "лекуват" на морето. Въпреки смъртния случай. Как точно слънцето убива вируса? Щабът доказа, че се води от полит.номенкратура, не от лекари и специалисти.

# 3 205
  • София
Ами ще откаже, щом е в малко село.Като дойдат хората от РЗИ облечени като космонавти, изобщо никой няма да ги забележи и още преди да са излезнали резултатите, съселяните й  вече ще я изолират като прокажена.

# 3 206
Цинично е, че Кантарджиев призовава всички да се "лекуват" на морето. Въпреки смъртния случай. Как точно слънцето убива вируса? Щабът доказа, че се води от полит.номенкратура, не от лекари и специалисти.
Той не спомена "лечение", но както и да е.
Кантарджиев се покри, което е логично. Какво да каже.
За мен отсъствието на хората от щаба по студията е ясна индикация, че са против случващото се и се срамуват да поемат чужди негативи в момента.

# 3 207
Просто има момент на увреждане, който явно е необратим, уви, и не трябва да се протаква самолечението или липсата на такова. Това е споменавано неведнъж, та леталният изход не е голяма изненада, поне за мен.

По студиата трябва да канят кметовете на селата, на които карантините падна прибързано, а и бум на заразени.
Защото НОЩ призовава за-дистанция, дезинфекция, дисциплина. А в махалите има всичко останало, но не и едно дори от трите.

# 3 208
  • София
Ето, междувременно, за съжаление човекът от Кайта е починал. На 41 години...

Интересно защо почти всички умират след интубация...

# 3 209
Скрит текст:
....А основните ни групи тук са руснаци и англичани, на някои места французи....
Грешиш. Можеш да видиш официалните статистики за изминалите години в сайтовете на НСИ и на министерството. Simple Smile
Няма смисъл Qeen, приказките "на ангро" няма да спрат.
Нямя смисъл наистина, в този бранш съм от 15 години, сигурно наистина знам какво говоря. И не го казвам изобщо с радост, но сметки правехме всички още през март и казвам чии сметки излизат и то само донякъде – малките хотелчета, заведенийца и квартирки. Всичко голямо, освен с контингент мутри, или перящо пари, е много зле. В бизнеса се гледа минимум загуба, не максимум печалба, та затова няма да се отворят много големи хотели и комплекси, защото и потенциалните приходи, дори да са несугирни, няма да покрият загубите. Отварят онези, които са продали твърде много резервации, особено за ниския сезон и сега са сметнали, че им е по-изгодно да приемат гости, отколкото да връщат пари. Пари няма как да върнат, защото вече с парите получени от резервации са платили заплатите на персонала и разходите по поддръжката. Това е жестоко набутване. Пак казвам, в десетки хиляди.
Само за пример – комплекс с 6 басейна само за ток месечно има 30К лв, заради помпите и тласкателите. Да не говорим градини, поливни системи, почистване, а съвсем отделно персонал, настаняване на персонал, осигуровки, данъци и прочее.
Скрит текст:
И това винаги е на ръба и с чуждите туристи и високите цени, а какво остава с два месеца сезон на половин цена. Абсурд. Та ан гро, или ан пети, така стоят нещата. Ангелкова не случайно се е  вторачила в тъпите чадъри и техните цени, защото ако заговори за друго ще нагази до врата в лайна.
Предвид факта, че размера на държавата ни изобщо не предполага такива огромни комплекси, стил "Маями/Калифорния", да носят несметни печалби, може би морските "босове" ще преразгледат стратегията си.
За да генерират печалби наистина, не за друго.Ако целта е само пране на пари, тогава работата е ясна.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ето, междувременно, за съжаление човекът от Кайта е починал. На 41 години... Не мисля, че това е обстановка, която предразполага към всенародни веселби.
Кой се е юрнал да празнува?
Хората просто живеят, работят, почиват....

Скрит текст:
Ежедневно умират далеч повече хора от ССЗ.Мой съсед почина на 36 от инфаркт, без никакви предварителни данни.Остави 2 годишен син.Ами, не обявиха национален траур, нито за младостта му, нито за внезапната му неочаквана кончина.

Общи условия

Активация на акаунт