COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 666
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 300
НЕ.  Знам, че това е надеждна сламка, но няма какво да знаят. Фактът, че Кунчев, Пенчев, Кантарджиев си заминаха на почивка, а генералът след като каза своята прогноза беше "разжалван" - е достатъчно красноречив.
Да, Мутафчийски "знаеше" какво ще последва и за да не плаши излишно го пратиха и той на почивка...
Добре, ще обърна въпроса. Има ли нещо, което ние знаем, а те не са съвсем наясно?

# 3 301
  • София
По принцип нито една заплаха не бива да превръща човека в кон с капаци. Не може да си затвориш очите, че в XXI-ви век има голям град от 120 хил. души, който няма вода, и да си кажеш - "Какво ни занимават в новините с тия, безводните, дайте за вируса!" Или при изтекли компромати с доста скандално съдържание да си затвориш очите и да ти е все тая. Защото вирусът ще мине - ваксина ли ще измислят, ще горим ли, ще мине някак си - но тая държава ще остане и след него и да не стане в един момент да се хванем за главите какво е станало, докато повтаряме в транс "Вируса, вируса, вируса...".

# 3 302
  • София
Интересно, че ЕК иска да финансира фармацевтични компании за разработване на ваксина срещу осигуряване на количества. Акцентът на съобщаващата новината беше върху "безопасна" ваксина. Ще съкратят и сроковете за изпитание и сроковете за бюрократичните процедури.
Моето мнение - не съм много навита за съкращаване на сроковете за изпитания, защото за мен това означава да се пропуснат потенциални странични ефекти и какво ли не още, съпътстващо клиничните изпитания. Те затова са измислени тези изпитания, за да се види какъв е ефектът и какви са евентуалните странични ефекти.
Вируса вече го смотават в новините за няма и минута.

# 3 303
В “лице в лице”, където трябваше да говорят за коронавируса смениха темата за да говорят за премиера и компромати...
Колкото до това дали знаят нещо за вируса, което не знаем - да, най-вероятно, че ако се заразят замразената плазма вече ги чака.
Гледах онзи ден по тв моят УНГ доктор от ВМА да дарява кръв. Бил доброволец, заразил се, бил в тежко състояние - спасили го с плазма. Един от избраните 8, лекувани с плазма. Даряваше кръв, ще замразят плазмата с антитела. Уважавам го за това, което е направил и едновременно с това съм наясно, че ние простосмъртните до плазма няма да стигнем - справка двамата починали на по 41 без придружаващи заболявания.
И се чудя за кой замразяват тази плазма, защо не се използва веднага за тези, които сега са в интензивното...

# 3 304
  • Варна
Интересуват ги основно изборите и еврофондовете. Дори и труповете на по-млади хора се приемат за нормална статистика.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 18:40 от Viviana91

# 3 305
Аз имам впечатление, че и политици и медии се държат така, сякаш няма вече никакъв проблем....Не се сещам вече от кого мога да добия някаква информация по въпроса. И снимките и записите на ББ са последното нещо, което ме вълнува, както и предизборни политически вълнения.

# 3 306
  • София
Аз имам впечатление, че и политици и медии се държат така, сякаш няма вече никакъв проблем....Не се сещам вече от кого мога да добия някаква информация по въпроса. И снимките и записите на ББ са последното нещо, което ме вълнува, както и предизборни политически вълнения.
Което превръща цялото компроматно усилие в безрезултатно. Язък им за положения труд...

# 3 307
  • София

Днес има кратко интервю с д-р Петър Петров, който е на първа линия като началник на отделението по инфекциозни болести в УМБАЛ "Света Анна". Той в прав текст описва ситуацията като "сезонен грип, който върлува у нас".
Въпросът е: Сезонен ли е?!

# 3 308
Това е по същество тюркменистанския модел.
Атаката в момента е по и без това малкото останали мерки, след това по тестовете и карантинните мерки, а вече започнаха някои да обясняват, че е абсолютно нормално да не се обсъжда много по медиите за броя на случаите, че не е важно, накрая ще се забрани думата коронавирус и така.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 18:43 от LillyM

# 3 309
Изпускам ви вече, много сте писали, но за днес имаше обявени 10 броя от област Пазарджик. Някой знае ли от къде са случаите? Гледам, че в Смолян са само 3, т.е. предполага се, че Доспат е овладян. А за Сърница? Друго също ми е интересно, има ли информация как се развива състоянието на заразените да кажем в Доспат, след седмица от както са диагностицирани? Има ли случаи приети в болница? Там имаше към 100 случая общо.
Защо не следите какво сме писали? Ето, цитирам от мой пост от преди час-два:
Пазарджик:
11 са положителните проби за коронавирус в област Пазарджик за последните 24 часа. Няма заразени от община Панагюрище
От изпратените 125 проби за изследване ден за коронавирус през вчерашния ден, 11 са положителни, това каза областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след редовното заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19 в област Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. 9 са новозаразените от гр. Пазарджик, 1 от село Главиница и 1 от с. Щърково, община Лесичово. Три медицински лица са с положителни проби, работещи в Кардиологичното отделение на МБАЛ „Хигия“. Стефан Мирев допълни, че през вчерашния ден отделението е затворено за дезинфекция, тя е извършена и от днес вече е възстановен нормалния режим на работа. Взетите проби на медицинския персонал са отрицателни. С положителна проба е и служител на ОДМВР – Пазарджик от сектор „Български документи за самоличност“, каза областният управител. Поради тази причина секторът днес не работи, тъй като се извършва дезинфекция. Очаква се утре дейността му да бъде възобновена.
Само две от новите лица с положителни проби са хоспитализирани, намират се в задоволително здравословно състояние, каза Стефан Мирев и допълни, че в община Сърница, където имаше огнище на заболяването, няма нови положителни проби. 13 са хоспитализираните пациенти в област Пазарджик. Те са в задоволително здравословно състояние. Под карантина са поставени 1085 лица.
https://oborishte.bg/11-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0 … 0%B8%D1%80%D1%83/

# 3 310
Благодаря! За следенето, до днес четях всички мнения, но се оказа, че има и друга работа, отнемаща време, важна, която да свърша.
А за заразените в Доспат нещо, по- точно за процеса на развитие на клиника? Дано все пак продължат да бъдат безсимптомно!

# 3 311
  • София

Днес има кратко интервю с д-р Петър Петров, който е на първа линия като началник на отделението по инфекциозни болести в УМБАЛ "Света Анна". Той в прав текст описва ситуацията като "сезонен грип, който върлува у нас".
Въпросът е: Сезонен ли е?!

По мое лично мнение няма вирус, който е буквално "сезонен". Има хора, които се тръшкат от много тежък грип и насред лято и карат много трудно, защото жегите се съчетават с висока температура и треска и е истински ад. В този смисъл дори и грипът не може да се определи като изцяло "сезонен".
Този коронавирус очевидно не е много чувствителен към високи температури, затова още по-малко можем да го пишем "сезонен". Единствената надежда е слънце и суха жега да го забавят, но да го спрат явно е невъзможно. Така че "забавяне - ново развихряне" може да го постави в категорията "сравнително сезонен". Може би.

# 3 312
  • София
Д-р Семерджиев по канал 1. Спазвайте правилата и всичко ще е ок, т.е. мийте си ръцете, слагайте маска в закрити помещения и спазвайте дистанцшя....

# 3 313
  • София
Обаче сега на БНТ май шефът на Пирогов беше, каза, че ако преди е изглеждало клъстерно, то вече му изглежда, че е дифузно - повечето бройки били по 2-3-4 в много области, а не много на малко места. Най-после някой да признае, че е дифузно, не че това не си го знаехме тук отдавна! И трябвало поведението. Какво поведение, като дадеш послание на хората, че всичко е разпуснато, какво самоконтролиране и мерки може да се очакват!

# 3 314
ще говорят за кръвната група и вируса.

Четох, че кръвна група 0 е по-малко рискова за заразяване с вируса, а кръвна група А е по-застрашена от другите,
 това е изследване отвъд океана,
рискът на група 0 е  по-малък с 14% за заразяване и с 19% за хоспитализация.

Общи условия

Активация на акаунт