COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 666
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 315

Днес има кратко интервю с д-р Петър Петров, който е на първа линия като началник на отделението по инфекциозни болести в УМБАЛ "Света Анна". Той в прав текст описва ситуацията като "сезонен грип, който върлува у нас".
Въпросът е: Сезонен ли е?!
До,Роналд.Като прозорците ми е-модел"четири сезона".Все още имаме хора в темата,които пренебрегват опасността от вируса.Не гоня никого(не мисля,че имам право да решавам кой да пише в обществен форум),но все се питам,защо сте тук?Наистина ми е интересно.Щом смятате вируса за обикновен грип и не представлява опасност за вас,защо тогава пишете и четете в темата?

# 3 316
  • София
Обаче сега на БНТ май шефът на Пирогов беше, каза, че ако преди е изглеждало клъстерно, то вече му изглежда, че е дифузно - повечето бройки били по 2-3-4 в много области, а не много на малко места. Най-после някой да признае, че е дифузно, не че това не си го знаехме тук отдавна! И трябвало поведението. Какво поведение, като дадеш послание на хората, че всичко е разпуснато, какво самоконтролиране и мерки може да се очакват!
Бавно и полека ще го признават. Ако преди беше с брифинги - сега с тук-таме по някоя изпусната дума, кой разбрал - разбрал! Да не се шуми много, ама пък и после да кажат - е, как, ние от сума време говорим, че е дифузно!

# 3 317
Андариел, разпръснато е в цялата страна, точно това коментирах и аз. Затова гърмят клъстъри навсякъде и изкачат единични случаи на толкова много места.

# 3 318
  • София

Днес има кратко интервю с д-р Петър Петров, който е на първа линия като началник на отделението по инфекциозни болести в УМБАЛ "Света Анна". Той в прав текст описва ситуацията като "сезонен грип, който върлува у нас".
Въпросът е: Сезонен ли е?!
До,Роналд.Като прозорците ми е-модел"четири сезона".Все още имаме хора в темата,които пренебрегват опасността от вируса.Не гоня никого(не мисля,че имам право да решавам кой да пише в обществен форум),но все се питам,защо сте тук?Наистина ми е интересно.Щом смятате вируса за обикновен грип и не представлява опасност за вас,защо тогава пишете и четете в темата?
Кой смята така?

# 3 319
Роналд,на теб отговарям за "сезонен грип".Не говоря за теб,но се сещам поне за 5 човека,които твърдят,че вируса е такъв.Същите,които ни наричат "диванни принцеси".

# 3 320
  • София
А за заразените в Доспат нещо, по- точно за процеса на развитие на клиника? Дано все пак продължат да бъдат безсимптомно!
laurentin, ето линк към брифинга на областния щаб от понеденик. Аз го слушах, но не помня бройките на хора в болница. Не са много, под 10 души мисля. От вчера има двама нови от Доспат, приети в болницата в Девин.
https://www.smolyan.bgvesti.net/videos/205877/pechalen-rekord-sa … mo-broy-naselenie
и тук
https://www.facebook.com/otzvukbg/videos/576161219994627/

# 3 321
Шефът на Пирогов говори за дифузно разпространение, но да си погледне в неговата къщичка. Тя докторката разнесе в Кърджали

# 3 322
  • София
Самоков - случаите са вече 61. Първият регистриран е на 3-ти май, до 4-ти юни, когато  обявиха случаите в болницата (няколко), бяха 3. Тогава започнаха и по-сериозно тестване, днес вече има 61 случаи (общо)... изглежда доста бързо се разрастват Sad 70% от тях са в т.нар. 7-ми квартал (ще ме изтрият, ако напиша другото му име).

https://www.facebook.com/169873729694014/posts/3565109843503702/

# 3 323
  • София
Аз не виждам противоречие с неговата къщичка, ако е вярна версията, че докторката от София се е вдигнала и е отишла в родното си място, там е имала температура и не се е чувствала добре и е поискала тест. Най-дифузно го е транспортирала този вирус до родното си място.

# 3 324
Това, че изкачали по 2-3 случая от област да го прави дифузно... силно ме съмнява. Просто беше затишие ...и след 2 седмици по 5 починали...

# 3 325
PURE, каква е политиката на Швеция сега при намиране на заразени? Проследяват ли се и карантинират ли се всички контакти?  Ако имаш някакви леки симптоми, как се процедира - оставаш ли вкъщи или ходиш на работа? От работодателя ли зависи или има общи препоръки? Хората преминали на хоум-офис, заради извънредното положение,  завърнаха ли се по офисите или не?

За карантината - доброволна е. Беше изказано в медиите, че целта на масовото тестване е, да се обхванат и леките случаи. Препоръките се спускат от Агенцията за обществено здраве, а работодателите се съобразяват с тях. Препоръката досега беше и все още е, ако си дори с най-леки симптоми - трябва да си останеш вкъщи. Това ни го повтарят непрекъснато, дори и с най-лекото неразположение - оставаш вкъщи. Сега тези хора имат възможност да се тестват безплатно с PCR тест, за да разберат дали са заразени с ковид или не. И ако не е ковид - по-бързо да се върнат на работа.

Препоръката за хоум-офис все още важи, особено за стокхолмчани, за да не се товари и препълва градския транспорт.

Днешните цифри на Швеция хич не ми харесват

- 102 смъртни случаи
- 1 239 нови случаи

Вчера починалите бяха 48, завчера 17. За трите дни от началото на седмицата са 167, или средно по 56 на ден. Все още отчитаме много дневни смъртни случаи.

# 3 326
  • София
да, прави го, защото по някакъв начин вирусът е транпортиран до тези места. Преди нямаше засечени заразени в много от областите или имаше тук-там по 1-2 и бързо се оправиха. Тези, в които пламнаха махалите направиха КПП-та.

# 3 327
Днескашните цифри на Швеция хич не ми харесват
- 102 смъртни случаи
- 1 239 нови случаи

Беларус и Швеция  крачат смело напред към първото място заразени на глава от населението в Европа, още малко остана,
а всеки четвърти евро заразен е от Русия- браво и евала, както се казва, на всички .....

# 3 328
  • Bulgaria
Още двама служители на община Благоевград са дали положителни проби за коронавирус.

https://www.blagoevgrad.eu/oshhe-dvama-sluzhiteli-na-obshhina-bl … -koronavirus.html

# 3 329
За карантината - доброволна е. Беше изказано в медиите, че целта на масовото тестване е, да се обхванат и леките случаи. Препоръките се спускат от Агенцията за обществено здраве, а работодателите се съобразяват с тях. Препоръката досега беше и все още е, ако си дори с най-леки симптоми - трябва да си останеш вкъщи. Това ни го повтарят непрекъснато, дори и с най-лекото неразположение - оставаш вкъщи. Сега тези хора имат възможност да се тестват безплатно с PCR тест, за да разберат дали са заразени с ковид или не. И ако не е ковид - по-бързо да се върнат на работа.
Оставането вкъщи просто с обаждане до работодател ли е? Колко бързо след поява на симптоми имаш възможност да се тестват? Какво означава "доброволна карантина"? Ако съм с положителен тест мога да реша да ходя на работа ли? Извинявай, че задавам толкова въпроси, но ми е интересно. Като те чета и ми се струва, че в Швеция нещата са повече под контрол на този етап, отколкото тук.

Общи условия

Активация на акаунт