COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 767
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 465
Така като гледам новините,  ромските квартали, махали или села все стигат до "затваряне" в един момент ... Първо бяха Софийските, от щабът не искаха да го признаят в началото, но после затвориха квартала... Днес и Самоковския квартал "затварят".
Ниска хигиена, отричане, няколко поколения в една къща, обичат да се веселят все ден със съседите които са им роднини най-вероятно, абе ...

# 3 466
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 10 души
20 - 29 - 4-ма души
30 - 39 - 15 души
40 - 49 - 15 души
50 - 59 - 14 души
60 - 69 - 24-ма души
70 - 79 - 6-ма души
80 - 89 - 1 човек
90+ - няма

# 3 467
  • При семейството си
В Перущица затварят ромската махала, поредната. Няма справяне с тях. Ей затова на някои хора трябваше да им се забрани да обикалят телевизиите и да обясняват как няма вирус. Да ходят те сега да ги приберат по къщите им.

А какво правим с тези, които разрешават футболен мач с 10 000 публика в 1-2 милиона София. После Иван от махалата и Марийка от селото защо не вярвали, че има вирус.

Едит: Ето и информацията за новите случаи от Министерство на здравеопазването: 
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/89-novi-sluchaya … tvrdeni-u-nas-za/

# 3 468
  • София
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 10 души
20 - 29 - 4-ма души
30 - 39 - 15 души
40 - 49 - 15 души
50 - 59 - 14 души
60 - 69 - 24-ма души
70 - 79 - 6-ма души
80 - 89 - 1 човек
90+ - няма
Ако това е за България - прави ли ви впечатление, че всеки ден има по около 10 заразени под 18 г. ? На какво се дължи това, че децата не се заразяваха лесно или как....

# 3 469
Дължи се на това, че в махалите са много. И хигиената им е отрицателна. Едно цъкне ли, поне още 4-5-6 от семейството са готови...

# 3 470
  • София
Дължи се на това, че в махалите са много. И хигиената им е отрицателна. Едно цъкне ли, поне още 4-5-6 от семейството са готови...
Мислите ли, че са предимно от махалите?

# 3 471
  • София
Ето нещо много разумно, което се предлага за ромския квартал в Самоков, дано да се осъществи:
Забранява се провеждането на семейни празненства и масови мероприятия на територията на квартала. По предложение на представителите на ромската общност се взе решение за затварянето на заведенията и кафенетата в квартала. Те се ангажираха да следят и да съдействат на полицията за спазване на противоепидемичните мерки и карантината на заразените лица.   от ТУК
Представители на ромската общност разбират, а някои с учени титли се правят, че не разбират.

# 3 472
  • Bulgaria
От изследваните през последното денонощие 2054 проби 89 са с положителен резултат. Това сочат данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 3; Варна - 1; Кърджали - 2; Кюстендил - 5; Ловеч - 4; Пазарджик - 4; Перник - 2; Плевен - 7; Пловдив - 12; Разград - 2; Сливен - 4; Смолян - 7; София област - 7; София град - 24; Стара Загора - 3; Шумен - 1; Ямбол - 1.

3542 са общо доказаните случаи на новия коронавирус у нас. Активни към момента са 1478 случая. 1880 са излекуваните лица, при които е бил констатиран COVID-19. 63 от тях са регистрирани за последните 24 часа.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 276 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция. 12 от тях са настанени в интензивни отделения и клиники.

Според Националната информационна система с доказан COVID-19 в България са регистрирани 329 лица-медицински служители. През изминалото денонощие са установени три нови случая на медицински сестри.

До момента у нас са починали 184 лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Три нови смъртни случая са регистрирани през последното денонощие. Касае се за:

Мъж на 41 г. с пневмония, за който няма информация за съпътстващи заболявания;

Жена на 65 г. с диабет;

Жена на 60 г. със сърдечно и неврологично заболяване.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/89-novi-sluchaya … tvrdeni-u-nas-za/

Само на мен ли ми се струва, че прочетох вчера за доста смъртни случаи съобщени от РЗИ-тата и не ги виждам отразени. Съпругата на фелдшера би трябвало също, доколкото знам е на 75г.

# 3 473
И аз мисля, че многото заразени младежи са  от махалите.

# 3 474

Само на мен ли ми се струва, че прочетох вчера за доста смъртни случаи съобщени от РЗИ-тата и не ги виждам отразени. Съпругата на фелдшера би трябвало също, доколкото знам е на 75г.

Може да влезе в данните, които ще публикуват утре.

# 3 475
А какво правим с тези, които разрешават футболен мач с 10 000 публика в 1-2 милиона София. После Иван от махалата и Марийка от селото защо не вярвали, че има вирус.
Как да вярват! Спазвайте дистанция, не се събирайте на големи групи. Това е последното останало от всички мерки и се повтаря от всички експерти. В един момент става точно обратнато. Вероятно ще кажат, че са осигурили дистанция на стадиона и всички мерки са взети. Това може да го повярва човек, който никога не е ходил на футболен мач.
Всички предупреждения, изявления на щаб, светило, дори лекар ми звучат несериозно, да не кажа лъжливо.

# 3 476
  • Cobrs
Аз друго не мога да разбера - как така има толкова случаи на починали хора на възраст под  45 години без придружаващи заболявания. Нали обяснението беше, че здрави хора на тази възраст оздравяват.

# 3 477
  • София
Пак си продължават с ок. 2 000 теста.
Кога Мисирките ще зададат въпроса за София? Би трябвало само тук, в София, да се правят по 2 000 теста на ден.
Да, да, разбира се - нямаме тестове, кому пък е нужно, защо пък, ала-бализми, колкото искате.

Апропо, мои колеги - изключително умни, ерудирани хора, спазващи мерките, вчера ми казаха, че броят на случаите се увеличава, защото се тествало повече. Иначе - щели да бъдат като през май - наполовина от обявените тия дни. Освен това, абсолютно се смята, че вирусът отслабвал, и не трябвало да се гледа на България като на изолирана страна, а като част от континента Европа, и затова вирусът отслабвал, да не съм се притеснявал за глупости.
Чудя се в Швеция що пък не отслабва....

# 3 478
Аз пък сутринта пуснах новините,само за да чуя нещо,за което не бях сигурна дали съм чула правилно.Значи,онзи ден обявяват заразена служителка от НОИ.На другият ден работят с граждани до 15ч и след това затварят за дезинфекция.Аз ли нещо съм наобратно или не ловя логиката.Не е ли по-логично първо да дезинфекцират и тогава да отворят за граждани,отколкото обратното?Нещо ми се получава след дъжд качулка.

# 3 479
И аз това се ядосвам. И сто да станат е София, нишо. Колко са активните тук? Дори СРЗИ замлъкна.
Ама с пет роми от Перущица занимават цялата държава

Общи условия

Активация на акаунт