COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 801
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 870
Доц. Кунчев като се върне от Гърция все повече проблеми го чакат. Представям си, че там му е гръмнал телефона, не вярвам да има пълноценна и спокойна почивка. За съжаление и Кантарджиев и Кунчев само замазват решенията на Борисов. Ген. Мутафчийски ясно показа, че няма да участва в този цирк и се изпари тотално. Подозирам, че останалите от НОЩ нямат избор, представяте ли си и останалите да се покрият и никой да не дава интервюта, да не посещава огнищата, да не дават никаква информация? Щяхме да си останем само с Мангъров и ко.

Или го изпариха, не съм сигурна. Друго искам да кажа, с уговорката, че може вече да сте го коментирали: сайта на РЗИ Сливен например е актуален към 8,00 ч. на 17.06, т. е няма данни за последното денонощие. Не ми се струва сериозно да не могат да въведат данните по-експедитивно...

Сам се оттегли, според мен.

# 3 871
Вируса е точно толкова опасен, колкото и преди. За да се промени това или трябва вируса съществено да мутира/няма данни за това/, или гостоприемника/човека трябва да е изградил защита с/у него...

Има данни за това че вирусът мутира, като всеки друг вирус. Има данни даже за пациенти заразени с поне две мутации едновременно. Не едно след друго, а едновременно. Кристиян Дростен казва, че това е лоша новина от една страна, защото "обединяването" на две мутации на вируса може да го направи по-устойчив. От друга страна с вирусолога Щреек са обединени около мнението, че с мутациите си вирусът ще се адаптира по-добре към човешкото тяло, като няма цел да го убие, а да може да се репликира. Съответно ще нанася по-малко щети. И двамата смятат, че вирусът се репликира много по-добре в носа и затова за в бъдеще ще си остане там, а няма да слиза дълбоко в дробовете. Перспективата според тях е, че Ковид 19 ще ни дразни дълго време, но ще се изявява главно като течащ нос.
Казват и направо, че Ковид 19 ще е част от живота ни и че една ваксина няма да го премахне.

Статията е от вчера.

https://www.google.com/amp/s/amp.n-tv.de/wissen/Killer-oder-Schn … icle21854892.html

# 3 872
Очаквал, че топлото време щяло да спре вируса, ама се бил излъгал.

Усещах нещо такова, даже го споменах няколко пъти тук.
Колкото повече неизвестност и несигурност има в дадена система, толкова по-предпазлив подход трябва да предприемеш и да планираш за "най-лошия вариант"
Особено когато може да изгубиш толкова много, изключително неразумно е да залагаш всичко на все още недоказани "оптимистични" предположения.

# 3 873
Абе, мен колежка само дето не ме наби, че съм с маска. Но тя май съвсем е изплискала легена за жалост, както и да е. Дали аз ще нося маска си е мой избор. Маската ми не пречи на никого. Но липсата на маска у отсрещния може да ми навреди, колкото и да се пазя, завися и от другите, а те не се интересуват от това, защото явно аз живея с тях, но те живеят в свой си свят където не зависят от никого.
Разбира се, че пречиш с маската. Голяма част от населението е част от масова психоза на отрицанието вече четири месеца. Отвъд това отрицание всички знаят какво става и ще стават все по-агресивни, докато не се предадат на реалността. С маска им напомняш, че се заблуждават, а това е все по-трудно на фона на очевидното мазало.

Браво за този пост, обяснява на прост език какво става с хората.
Обаче ми се иска да допълня, че масовата психоза е просто необходимост. Хората вече се върнаха на работа, всички, които работят. Ако има още останал някой на хоум офис, то пък останалите членове на семейството му работят навън. Трябва им на хората някаква патерица, на която да се подпират, отивайки всеки ден между още 50-100 човека. Ако не си повтаряш мантрата, че няма изобщо нищо, как ще ставаш всяка сутрин за работа?
Забелязвам едно и също натрапващо се изречение в постовете из фейсбук: престанете да плашите хората. Да, хората реално са уплашени и то много. Но знаят в същото време ,че няма как да не излизат и да не ходят на работа. Всеки тайничко се надява ,че ако не го подмите, то поне ще го изкара леко. Истината обаче е гадна - умират и млади, без заболявания. Всичко зависи от генетичното предразположение, а кой може да е сигурен в своето.

# 3 874
Много интересно!
Сърдим се на НОЩ, че не иска да  спаси народа с по-твърди мерки, а народът мерки не търпи. То такава мелодрама беше за едни маски за 15 мин в магазин...

# 3 875
ББ гордо заяви по повод компроматната ситуация, че той спасява държавата, че още получава поздравителни писма за справяне с пандемията у нас Rolling Eyes, а те тръгнали, моля ти се, да го компрометират. Не ги е срам.

И от Президента съм много разочарована. Скри се, покри се, ни звук, ни стон от "Обединителя на нацията". С ББ си играят на някакви игрички и толкоз. Народа кучета го яли.

# 3 876
Сега сме на фаза спасяване на икономиката...не само ние, де, цяла Европа.....до какво ще доведе, ще видим...

Според мен трябва да се затворят дискотеки и подобни, но там яко се перат пари, пласира се дрога и влиянието е по-силно от някакъв си вирус....

# 3 877
Врабчо, вчера хоспитализирани 276, днес -289, тоест 13 нови.
Вчера в интензивни - 12, днес -13.
Починали вчера - 6.
Благодаря. Както и предполагах, болнична драма няма.
Iseis, не се познаваме, не може да знаеш аз какво смятам точно. За заразяването например изобщо не смятам, че ще ме пропусне. Най-вероятно в един момент ще ме намери. Еми какво да направим: спорт, витамини и добро настроение, пък може и да ми мине и всичко да е наред.
Да ходя да се заразя, ама няма къде. Около мен все здрави хора, нямам пряк контакт с нито ковиден пациенг. В инфекциозното все още не пускат луди ентусиасти. Joy Ако намериш връзки, свиркай...Stuck Out Tongue Winking Eye
Не се познаваме, така е, но по това, което пишеш - смяташ, че ще го изкараш леко. Дано изобщо не го пипнеш, нито ти, нито близките ти и изобщо дано всички хора с нормални предпазни мерки се разминат.

За заразяването - Петър Москов ще те пусне, само кажи, св. Ана, забравих кой етаж Simple Smile

# 3 878
С безпокойство наблюдавахме какво се случва последните дни и днес взехме решение да отменим резервациите си, които направихме по време на седмицата, когато Кунчев обясняваше, че вирусът си отива. Никакво доверие вече нямаме в т.нар щаб и правителството. Държат ни в информационно затъмнение. От майка ми разбрах, че и в родното градче има коронясъл, никъде не се съобщава за това, дори и в местния новинарски сайт. Тя обаче го знае от първа ръка, тъй като личната дава дежурства в спешното и напрактика непрекъснато е в болницата. Удобно ни съобщават само по области, та да си натъкмяват статистиките както им дойде. А ние да не се притесняваме и да си консумираме щастливо #вируснемаве

# 3 879
Вече всичко сте написали, няма какво да добавя. Жалко за денонощния труд на НОЩ, толкова енергия употребиха, толкова разяснения, препоръки, предупреждения. И в момента мангъроидите тържествуват. Точно като Тесла мисля- че хвърлиха младите здравите напред, но тази безумна стратегия скоро ще даде плодове. то вече се е започнало.
Не зная защо ми се струва, че ако бройките продължат със същия темп, след мача Левски -ЦСКА или там , не зная сега има ли и други култови мачове, освен този, ще затворят дискотеките , клубовете и стадионите. И ще върнат маските. Ще има някакви ограничения, така го усещам. Все има кой да се провикне на управляващите, защото лекарите ще го отнесат, че и икономиката, и въобще. Всички. Така не може да продължава и няма как да продължи, не  е цивилизовано. Като ни спрат волните полети към белите държави, ще се стигне и до политически ррешения. Как отвориха стадионите, пълно малоумие ! Само ние, сърбите и беларусците. Най - безстрашните.

# 3 880
И в моето населено място имаше болни, вече излекувани,  знам го от ЛЛ, никъде не го  пише.

Не познавам разумен човек, който да вярва, че всичко е отминало. Сапун, дистанция и чист въздух.
Психозата гледам да я пропъждам от съзнанието си.

# 3 881
  • София

Обаче ми се иска да допълня, че масовата психоза е просто необходимост. Хората вече се върнаха на работа, всички, които работят. Ако има още останал някой на хоум офис, то пък останалите членове на семейството му работят навън. Трябва им на хората някаква патерица, на която да се подпират, отивайки всеки ден между още 50-100 човека. Ако не си повтаряш мантрата, че няма изобщо нищо, как ще ставаш всяка сутрин за работа?
Забелязвам едно и също натрапващо се изречение в постовете из фейсбук: престанете да плашите хората. Да, хората реално са уплашени и то много. Но знаят в същото време ,че няма как да не излизат и да не ходят на работа. Всеки тайничко се надява ,че ако не го подмите, то поне ще го изкара леко. Истината обаче е гадна - умират и млади, без заболявания. Всичко зависи от генетичното предразположение, а кой може да е сигурен в своето.
По никакъв начин не виня хората, нито го казвам това за психозата с чувство на превъзходство. Всеки от нас е бил в ситуация на отрицание, съвсем нормално е. Първо, никой не може да издържи да се страхува с месеци, второ, ако наистина си сред хора по работа и си без избор нямаш други опции освен да приемеш, че всичко е ок, или поне ти не си рисков и ще мине леко. Психиката се пази, често от една крайност в друга отива човек, но всичко това е съвсем нормално. Предвид идиотската информационна стратегия на правителството и оплитането в лъжи от страна на големите специалисти, кой да им вярва и защо. Хората не са глупави, колкото и да се разчита на подобно нещо.

# 3 882
Кунчев:  "надявахме се коронавирусът да се държи като обикновен грип, но не се получи, не спазва правилата на респираторните семейства. Всички други респираторни вируси си имат любими сезони и месеци и ги спазват доста точно. Не само грипът, а варицелата, морбили, особено респираторните парагрипни вируси, респираторно-синцитиалните вируси си имат любим период от годината, в него стигат до върха и много рядко създават проблеми по друго време. Ако коронавирусът се вписваше в тези правила, не би трябвало да се случва това, което сега се случва "

Ето това тук е причината за цялата трагедия, която се разигра в Европа, за цялото бездействие в началото, за всички грешни решения, за всички грешни модели, за "шведската стратегия" и т.н. Очаквали били. Rage
Вместо да очаквате разни неща, да се бяхте поучили от тези с повече реален опит.

# 3 883
ако това, че България отчита повече заразени отколкото Белгия и Холандия, не може да стресне властите (за по-осведомената част от населението е ясно на какво дередже сме), тогава не знам изобщо... пълна трагикомедия на абсурда се случва

# 3 884
Сега предстоят 2 дни с малко тестове и малко новооткрити...да видим другата седмица как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт