COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 490
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 4 245
  • Bulgaria
РЗИ-тата нали издишат, Той да развързва кесията и да наемат и обучат хора да помагат. Ясно, че за месец не се става от сервитьор здравен инспектор, но и няма нужда чак такава квалификация, за да се следят карантинирани или да се попълват разни хартии.
И аз мисля, че трябва да се укрепят РЗИ-тата с допълнителен персонал. Без това май те са ни най-слабото звено във веригата. Не е нужно кой знае какво медицинско познание, за да се издирвят и следят контактни, а със сигурност имат и много административна работа, с която се занимават. По-скоро детективски умения са им нужни. Smiley Най-важното е да не спират работа събота и неделя, това го отчитам като голям минус. Изпускат нещата и след това цяла седмица се опитват да наваксват.

# 4 246
Кантарджиев в Панорама. В момента 10 заразяват 14.
Само днес в Смолянско в неговата лаборатория 30-ина случаи. Явно и утре ще са много.

# 4 247
  • София
Само днес в Смолянско в неговата лаборатория 30-ина случаи. Явно и утре ще са много.
Кантраджиев: "Кой ли ме слуша, все пак бях член на щаба"
няма ли вече щаб? нали до 31.12.....

# 4 248
Кантарджиев - срам и позор , страшно послушен и 100% властоудобен. На нито един неудобен въпрос от Василев не даде отговор.

# 4 249

Много интересен лапсус. Има ли щаб в момента?

# 4 250

Много интересен лапсус. Има ли щаб в момента?
май на хартия само.

# 4 251
  • Bulgaria
Кантарджиев - срам и позор , страшно послушен и 100% властоудобен. На нито един неудобен въпрос от Василев не даде отговор.
На мен ми се струва, че Кантарджиев си е сбъркал професията. Актьорското майсторство и комедията са му вродени, изключвам тук политкоректното му отношение спрямо ситуацията.

# 4 252
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Имам неприятното усещане, че през последната седмица настана модата с клетъчния имунитет, нещо като даване на надежда, че ще излезем сухи от водата.

За ДГ учителката - по-добре с фалшиво положителен под карантина, отколкото с фалшиво отрицателен на работа. Пък и аз лично не бих бързала да го броя за фалшиво отрицателен, освен ако не направи още поне 2-3 негативни ПСР-а през следващия месец.
Тоест, казваш, че ако е извадила от джоб 150 лева /доколкото разбрах, жената е правила за своя сметка в "Цибалаб" освен PCR, и такъв за антитела, а и този, който правих аз - скрининг теста, и са били отрицателни/, следва да извади още около 400 лева за "2-3 теста" допълнително? За месец време, в бъдещ период?
Ако от РЗИ ги назначат /но отново доколкото разбрах, и втория техен е отрицателен, та повод няма да има/, да.
Какъв е смисълът при три отрицателни PCR /един на "Цибалаб" и два на РЗИ/, да си прави още 2-3 допълнително? Да не говорим, че ако днес е била "чиста", утре може да се зарази от независим източник и вече да не е, но това няма да направи досегашните тестове грешни.
Изразих лично мнение, карантината най-вероятно ще я вдигнат от РЗИ, имаше и други случаи.

За  точността на тестовете   се е коментирало многократно в темата. Фалшиво отрицателен е по-опасен от фалшиво положителен, и май и по-често се случва.
Аз също изразих лично мнение, проблем няма.
Само че не питах това. Тоест, не коментирах това.
Три PCR теста, два за антитела. С еднакъв резултат.
Колкото и да са неточни, егати и каръщината ще е.
Моят коментар обаче беше по-скоро за "предложението" за последващи 2-3 PCR теста, за следващия месец.
Кой да ги плати, тоест, риторичен въпрос, защото при два отрицателни РЗИ няма да плаща още 2-3. Тоест, жената да си ги плати, сама. За мен това е ненужно и безсмислено, защото то няма да означава нищо за предходните направени тестове. Всеки може да се зарази и на излизане от лабораторията, в която е тестван. И ако се тества след седмица отново, вече да е положителен. Което не значи, че предния тест е бил "лъжлив".

# 4 253
  • София
Гледах част от "Панорама". Бодро настроение, шеги, закачки - внушава се мисълта, че всичко е преминало и е време за оценки и обобщения. И това - при катереща се нагоре крива на заболелите и никакви утешителни новини от "туристическия фронт" за пълни хотели и реки от данъци към държавната хазна, заради което уж беше целия тоя риск с рязкото премахване на всички мерки и ограничения.
Не че тъгувам по заплахите и мрачните предсказания от началото на ИП, но и поводи за радост и веселие също не намирам. Ама като са казали, че така трябва - изпълняват...

# 4 254
Лошото е, че така се губи доверие и аз вече подлагам на съмнение всичко, което чуя, включително и от експерти. След интервюта на Чорбанов, Мангъров и компания, вече и на шефа на Александровска болница че вирусът отслабва и бла бла няма страшно а виждам покачване на заболели и умрели драстично, това е неизбежна реакция.

# 4 255
И от щаба също оплескаха нещата. Кунчев с бодряшките изказвания как вирусът изчезвал заради лятото. Дали това не е повлияло също на бясното разхлабване на мерките. Единствено Мутафчийски изобщо не се появява никъде. Отдавна си личеше, че жестоко му е писнало.

# 4 256
  • Bulgaria
Хората в РЗИ работят от 4 месеца без почивен ден за мижавите си пари.
Без почивен ден? Нали постоянно ни казват, че в събота и неделя РЗИ не работят. Или ако работят, то е в доста намален състав и не се справят, затова и трябва и да се увеличат служителите. За тях няма по 1000 лв., че са на първа линия, но какво да се прави. Един път им се налага да работят по време на пандемия, досега никога не са работили на такива обороти.

# 4 257
Аз смятам,че щаб вече не съществува. Мутафчийски си е дал оставката и всеки си работи това което може най добре...не е конспирация уважаеми модератори а логика.

# 4 258
Говориха все едно всичко е свършило, а накрая водещият- ако  ни люшне втора вълна. Ама това не е земетресение и за разлика от него, може да бъде ограничено и предвидено.

Каквото и да се напише, всичко опира до заветния човек, за който тук не може да се пише.

# 4 259
Разбира се, че почиват уикенда. По време на ИП звъняха на ЛЛ всеки ден за справка дали имат пациенти с остри респираторни заболявания. Сега е веднъж седмично.

Общи условия

Активация на акаунт