COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 445
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 4 515
Никой не говори и не лелее за затваряне на всичко, само за задължителни мерки, които да се спазват от всички без изключение. Като казват да свикнем да живеем с вируса трябва да сме наясно, че това означава да свикнем да живеем с мерките ограничаващи вируса, а не със самия вирус. И не, че го няма, а че го има и понеже хапе трябва да му сложим намордник. Прости правила, но на повечето им е трудно да ги проумеят. Те приемат живота с вируса като живот без вирус. Тъй де, ама не е тъй, гадното е, че убеждението ще стане по трудния начин, а не со кротце, со благо.

# 4 516
Вчера доктори му казали, че вирусът отслабвал, днес СЗО му казала, че ставал по-смъртоносен....звездите какво ли му казват?

# 4 517
  • София
Щом толкова държат, ще ги изчакаме да ни го съобщят официално за дифузното в София, нищо че тук си го знаем отдавна.

# 4 518
Вчера доктори му казали, че вирусът отслабвал, днес СЗО му казала, че ставал по-смъртоносен....звездите какво ли му казват?
В СЗО изгубих доверие,в нашите лекари отдавна нямам.Но ако съдим по възрастта и придружаващите хронични заболявания(птевмония!) на починалите у нас,и то особено през последната седмица,съм по-склонна да вярвам на СЗО.

# 4 519
Може би твърде много стратегическо мислене влагам, но на теория може идеята да е такава - гърците като ни откажат, хората ще са принудени да отидат на нашенското море, защото така и така са решили да ходят на море и са заделили едни пари.
Влизам в категорията - заделили пари за море в Гърция. Може и да не отида, не е болка за умиралка, но няма да отида на нашето Черноморие, защото не искам да си харча парите за нещо, което не ми харесва и не ми е приятно.
Изключвам рисковете с вируса.

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 14:14 от Mama_Nana

# 4 520
  • Bulgaria
В СЗО изгубих доверие,в нашите лекари отдавна нямам.Но ако съдим по възрастта и придружаващите хронични заболявания(птевмония!) на починалите у нас,и то особено през последната седмица,съм по-склонна да вярвам на СЗО.
Много хора в последните седмици се оказаха с хронична пневмония или придружаващо заболяване - пневмония. Ние някакви нови медицински открития правим.

# 4 521
Току що чух по новините, на въпросната среща, на която всички са помолени да сложат маски  Онзи, когото не споменаваме да заявява, че имало сведения вчера от СЗО, че вирусът ставал по смъртоносен и по опасен.
Вчера едно, днеска друго...

# 4 522
...
Госпожо, успокойте се не е толкова черно.Вярвам ,че повече  хора в България имат самосъзнание и ще се пазят-за другите незнам.
Аз съм спокойна. Не се тревожете.
В момента в България единици са хората, които се пазят, болшинството живее в балон, който всеки момент ще се спука и язък за тези, които са се и се пазят. И да, геноцидната политика, която се провежда у нас не е от днес и вчера, от много отдавна е, но сега така лъсва, че и сляп да е човек пак ще я види. Но вие си мислете, че държавниците милеят за вас и се грижат за вашето благоденствие. А, да, и разчитайте на самосъзнанието на околните. Късмет.
Уважавам мнението Ви,но не мога за се съглася с твърдението ,че се надявам Бойко Борисов и компания да милее за мен.
Напротив само и единствено аз мога да се пазя от каквото и да било,да пазя мойте близки и да давам пример...
Да, разчитам на самосъзнание ,защото младите и позитивни хора с чувство за отговорност към обществото като цяло вярвам ,че в тези времена ще стават повече.
Никой не може да затрие България ,не се е случвало и няма да се случи!
Бъдете здрави!

# 4 523
  • София
Едни доктори казвали, че вирусът бил отслабнал, други пък от СЗО - че ставал по-смъртоносен. Какво правим?
Решението - нищо не правим. Пари нЕма - всеки сам да се оправя.
Поне аз това разбрах - без претенции, че знам със сигурност какво трябва да се прави. И не това е лошото, че аз не знам - не знаят и тези, които решават. И просто си измиват ръцете.

# 4 524
  • Немция
За СЗО разбрах от изказването им, че
1. Заразата се разпространява с все по-бързи темпове в световен мащаб.
2. Че има тенденция за подценяване на вируса.
3. Че той все още е  силно заразен и смъртоносен (за някои).

https://www.rnd.de/gesundheit/corona-pandemie-beschleunigt-sich- … RY5I2XJ57G4I.html

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 14:27 от Бибит

# 4 525
Night_ShadowMOM, аз уважавам изразеното желание и готовност да пазите себе си и близките си, но без съдействието на всички останали просто това пазене няма да е достатъчно.
А когато живеем в държава и избираме държавници, които да я управляват ние се надяваме, че те ще работят в полза на държавата и в частност за благоденствието на народа в тази държава, а не да го оставят на самотек. Иначе за какво ни са, да ни се лендзят от екрана на тв и да ни се подиграват ли?!
И хората все с тази вяра ги избират тия управници, ама ядец, щото всеки иска само да бърка и да лапа от кацата с меда, а после, за да не могат другите след него да се облажат вземе, че изсере едно голямо л@йно вътре и след него да става каквото ще.

Пп И България може да не се затрие, но доста народ може да бъде затрит.

# 4 526
  • София
Щом толкова държат, ще ги изчакаме да ни го съобщят официално за дифузното в София, нищо че тук си го знаем отдавна.

За мен написаното от Балтов си беше почти официално признание. Жалко, че май е изтрито... Макар че, и да го оповестят открито, това, което тук отдавна подозират хората, четящи темата, то колко хора от масата биха осъзнали разликата между дифузно и клъстерно разпространение, както и до какво ще доведе това.

# 4 527
Никой не говори и не лелее за затваряне на всичко, само за задължителни мерки, които да се спазват от всички без изключение. Като казват да свикнем да живеем с вируса трябва да сме наясно, че това означава да свикнем да живеем с мерките ограничаващи вируса, а не със самия вирус. И не, че го няма, а че го има и понеже хапе трябва да му сложим намордник. Прости правила, но на повечето им е трудно да ги проумеят. Те приемат живота с вируса като живот без вирус. Тъй де, ама не е тъй, гадното е, че убеждението ще стане по трудния начин, а не со кротце, со благо.
Много ми се иска някой от властимащите да прочето този пост и да осмисли, какво искат нормалните хора, а не да ми обясняват, че са  изпълнили всички искания на група крякащи.

# 4 528
Night_ShadowMOM, аз уважавам изразеното желание и готовност да пазите себе си и близките си, но без съдействието на всички останали просто това пазене няма да е достатъчно.
А когато живеем в държава и избираме държавници, които да я управляват ние се надяваме, че те ще работят в полза на държавата и в частност за благоденствието на народа в тази държава, а не да го оставят на самотек. Иначе за какво ни са, да ни се лендзят от екрана на тв и да ни се подиграват ли?!
Вижте разбирам безсилието което изпитвате и искате управляващите да са виновни за всичко,но нали ной вече човек сам трябва да се пази -има препоръки има интернет който иска вярва, който не иска не вярва.
Само с диктатура би се постигнал синхрон.
Това ли искаме?

# 4 529
Не искам управляващите да са виновни, само искам да си влезнат в ролята на наистина мислещи управляващи. Мислещи за хората, за тия хора без които те са едно нищо. Както и да е, не е тук мястото на тази дискусия. И не, не искам диктатура. Искам ясни и прости правила, които да ни предпазят. Това е. Но не да бъдат спазвани от мен и теб, а от всички. Всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт