COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 706
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 665
Сега попаднах на снимки от отварянето на пиано бар - 62-годишният Ицо 100-те манекенки е на първа линия с антураж от плеймейтки. Посетителите са главно във възраст 40-60 години и нагоре. Купонясват си хората, няма само младите в дискотеките да се помангърчват...Laughing

https://www.facebook.com/pg/HILIFE.BG/photos/?tab=album&albu … &__tn__=-UC-R

# 4 666
  • Варна
Скрит текст:
Сега попаднах на снимки от отварянето на пиано бар - 62-годишният Ицо 100-те манекенки е на първа линия с антураж от плеймейтки. Посетителите са главно във възраст 40-60 години и нагоре. Купонясват си хората, няма само младите в дискотеките да се помангърчват...Laughing

https://www.facebook.com/pg/HILIFE.BG/photos/?tab=album&albu … &__tn__=-UC-R
Добре де, на тези снимки има сума ти хора с цигари и пури и пушат на закрито.
Направо се отчайвам с тази пародия на държава..

# 4 667

Хм, да не са открили, че марихуаната лекува ковид!?

# 4 668
На това някои му казват "свикваме да живеем с вируса", лошото е само, че някои няма да му "свикнат" и ще се озоват в болница.

# 4 669
  • Bulgaria
За четвърти пореден ден в Сърбия има повече от 90 новозаразени с коронавирус, а през последните 24 часа са потвърдени 94 нови случая, един повече от вчера. През последните 24 часа бяха тествани 4211 души, предава БГНЕС.

Браво на Сърбия, с население колкото нашето - двойно повече тестове на ден.

# 4 670
Не гледах днес мача Левски - ЦСКА, но разбрах за много голове.
Целуваха ли се футболистите , както обичайно се наскупчват и пипат, както при други мачове при гол.

Положението се влошава покрай тези спортни прояви, не зная докога ще се правим, че нищо не  става. Видях след мача и доста хора на възраст, за мен това е самоубийствено поведение.
Гришо.... дано  да не е  ковид, дано ! Едно заради него, друго, че доста добре ще ни се "разнесе" славата на безопасна туристическа дестинация. то се започна вече.

Аз продължавам да смятам, че скоро ще затегнат нещата, защото това е логичното следствие. Ние катерим натам, откъдето другите се връщат. Но те не се разминаха без затваряне.
 Голям провал ! Голям срам!

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 23:09 от Не се сърди, човече

# 4 671
  • София
Тайс, видях само един гол на ирландеца от ЦСКА, той като че ли избягваше прегръдките на съотборниците си, но те го наобиколиха. Публиката обаче....

# 4 672
Тайс, видях само един гол на ирландеца от ЦСКА, той като че ли избягваше прегръдките на съотборниците си, но те го наобиколиха. Публиката обаче....

...е наслада за очите на Мангъров. Grin

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 22:30 от Анонимен

# 4 673
  • София
А Новак Джокович заразен ли е? Тези хора имат възможност да се тестват всеки ден ако имат желание. Аз си мисля, че Григор се е тествал вероятно преди да дойде в България, ако е знаел, че е контактен, но не е бил минал инкубационния период?

Джокович в момента е на същия турнир, изглежда в чудесна форма. Както и Тийм и Зверев, които бяха заедно в Белград на Адриа тур. Мисля, че след новината, че е бил контактен, всички тенисисти в турнира са се тествали. И това е преди Гришо да си дойде в Бг.

# 4 674
Бързият тест ми е отрицателен, както и на всички колеги до момента. PCR в понеделник.... Днес преминах през различни  фази-кашлица, температура 37.1, задух... и завърших с валериан и бира.Чакам понеделник

# 4 675
А Новак Джокович заразен ли е? Тези хора имат възможност да се тестват всеки ден ако имат желание. Аз си мисля, че Григор се е тествал вероятно преди да дойде в България, ако е знаел, че е контактен, но не е бил минал инкубационния период?
Новината за контакта на Джокович със заразения баскетболист се появи преди 5 дни, оттогава обаче няма информация дали Джокович се е тествал. Следващите дни ще се разбере...
п. с. Така е, малко тестваме. Въпреки, че се изказват, че много тестваме и заради това са ни много случаите. А, те са всъщност недостатъчно! Тестовете имам в предвид, не болните:) Да видим утре колко ще са, че е неделя.
Една Македония напр. с 2 000 000 население днес имат 1364 теста и за съжаление отново 185 новозаразени + 11! починали...

# 4 676
  • Където морето целува небето...
Заповед на кмета на Община Сунгурларе от днес. Някой има ли идея какво става?

Скрит текст:
З А П О В Е Д
№ 335/20.06.2020 година
На основание чл. 44, ал. 1, т.1, т.4 и т.8 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,

Н А Р Е Ж Д А М:

Въвеждам следните противоепидемични мерки на територията на община Сунгурларе, считано от 0:00 часа на 21.06.2020 година до второ нареждане:

1. Преустановява се работата и се забранява достъпа до сградите на Общинска администрация Сунгурларе, кметства и кметски наместничества, Домашен социален патронаж, ЦПЛР и пенсионерски клубове. Достъп до сградата на Общината имат само и единствено членовете на Общинския кризисен щаб.
2. Преустановяват се работата и се забранява достъпа до сградата на всички училища и детски градини.
3. Преустановяват се посещенията и свижданията във всички институции за социални услуги от резидентен тип;
4. Преустановяват се всички групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма;
5. Преустановява се посещенията във всички читалища и провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (театри, концерти, музеи, конференции, фитнес зали, репетиции и други);
6. Всички работодатели, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност да въведат дистанционна форма на работа на служителите си. Когато това е невъзможно, работодателите организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в това число: филтър, дезинфекция по няколко пъти на ден на клиентските пространства и всички често докосвани повърхности, както и банкомати и вендинг автомати, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускане на служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания;
7. Преустановяват се детските и женски консултации, профилактичните прегледи и имунизации;
8. Да се ограничат частните мероприятия с масов характер на открито и на закрито.
9. Всички превозвачи, които изпълняват автобусни превози да създадат организация за ежедневна цялостна дезинфекция на превозните средства, след всеки курс.
10. Препоръчвам носенето на лични предпазни средства /маски и ръкавици/ на всички обществени и публични места, открити и закрити. Както и ползването на дезинфектант и поддържане на строга лична хигиена.

Срокът и обхватът на мерките може да бъде променян в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в общината.
Заповедта да се сведе до знанието на всички заинтересовани лица.
Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на заместник кметовете на Община Сунгурларе, Районно управление Сунгурларе при ОД на МВР Бургас, кметове и кметски наместници по населени места.

КМЕТ НА ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ
Д-Р ГЕОРГИ КЕНОВ

# 4 677
Маските в Чирпан на закрито отново стават задължителни

Има регистриран случай от село Свобода, който е хоспитализиран в Стара Загора. Ще се изследват всички контактни лица.

След спешна консултация с кризисния щаб в града, маските и шлемовете за персонала на търговски обекти, ресторанти, кафенета, питейни заведения, обществени инстутуции също стават задължителни.

Засилват се и и проверките на територията на общината за спазване на наложените мерки.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/noseneto-na-maski-v-chirpan-otno … a-na-zakrito.html

В Чирпан явно не искат да са "част от стадото" и си въвеждат сами мерки, без министри,  централен щаб и т.н.

# 4 678
https://btvnovinite.bg/bulgaria/noseneto-na-maski-v-chirpan-otno … a-na-zakrito.html
Маските на закрито в Чирпан стават задължителни

# 4 679
  • Другата България
Скрит текст:
Някой гледа ли мача?
А, хубаво, че не са 20 хиляди, но резултатът е...3:3. Т.е. - шест пъти общо, до момента, агитките изригваха, никаква дистанция....
Дано не стане второ Бергамо, верно - на Аталнта - Валенсия баха 40 хиляди, под малко по-покрит стадион, но....и ние нямаме население като Италия
https://www.vbox7.com/play:c03134c2d5
Преди началото.
За после не знам, то е ясно.
Има опити за дистанция, но това е нищо.

Едит: Нашето семейство сме фенове, от най-запалените. Футболът ни е в кръвта. Синът ми на 09.02. беше на "Джузепе Меаца", на Милан-Интер, 80 000 човека публика. Тесла сигурно помни, коментирахме тогава. По онова време в Италия тъкмо растяха лавинообразно случаите. Не можах да го спра да отиде, толкова треперих после. Сега е на "Васил Левски", на 11.07 беше на "Армията" на мача с Берое, ЦСКА му е ...не знам, феновете ще разберат. Повечето пишещи тук обаче предполагам не, защото футболните фенове за повечето хора олицетворяват "гамени, хулигани, орки" и какво ли още не. Не се сърдя на никого, както вече многократно писах, не можеш да промениш хорското мнение и възприятия за нещо, особено когато е базирано на друго нещо, което чувстват като заплаха. Както писах също, и аз достатъчно съм била по стадионите и знам какви хора ходят на мачове, не само "орки". Сега да, и аз бях против да се ходи предвид ситуацията, но както през февруари, така и сега никой не ме послуша, и няма какво друго да направя освен да се надявам всичко да е наред.
Но от друга страна, като гледам какво се случва навсякъде, заведения пълни, барове, дискотеки, ГТ и метро бутаница и маските са мираж, разбирам и него. Той през двата месеца ИП си седя стриктно вкъщи, носеше маска, 5 месеца не се беше прибирал при нас, защото се притесняваше да не "донесе нещо", а и КПП-та имаше, дистанция, дезинфекция....на фона на това, което се случва сега на национално ниво дори и на мен ми е ...не мога да намеря точната дума, странно може би, да го карам да гледа мача по ТВ.
Не е само Аталанта - Валенсия, също и мача Ливърпул - Атлетико от началото на март е допринесъл за 41 смъртни случаи. Фен съм на Ливърпул от трети клас, ходил съм на доста мачове в Англия и в Копа съм стоял, но в момента не е време за футболни мачове с публика. Мача ЦСКА-Левски от днес е потенциална биологична бомба, както се беше изказал един италиански епидемиолог за мача Аталанта - Валенсия. На предния мач на ЦСКА една от групите от сектора беше издигнала транспарант на който пишеше - "КОВИД-19 - Част от новия световен ред." Такива хора са с авторитет измежду мнозина от феновете и думата им се взима за истина. Тези хора ще бъдат виновни, ако има заразени и починали заради мача. Вчера четох изказване на една жена от Флорида, която казва, че месеци наред спазвала мерките, но в деня в който щата отворил се изсипали 15 души компания в бар. Резултата е 16 заразени клиенти и 7 от персонала. Казва, че защото щата отворил и заведенията можело да се посещават, те се възползвали от това. Това, че нещо е разрешено не значи, че трябва да се прави. Тези, които са го разрешили не могат да закарат човек на сила на дадено място. Според мен това, че нещо е позволено не е извинение. Всеки има глава на раменете да осмисли опасността и да не излага други хора на риск, а от футболен мач във времена на пандемия като сегашната, опасността е огромна.
Не казвам, че не съм съгласна с написаното - напротив.
Казвам само, че сега не е време не само за футболни мачове с публика, а и за събирания и препълнени дискотеки и барове на закрито, сватби, годежи, кръщенета, абитуриентски балове и последващите събирания на родата във връзка с тях, които са повсеместни. На територията на цялата страна. Те не са ли биологични бомби? Каква е разликата? Навсякъде е едно струпване на хора, много хора, които не спазват нищо, защото по една или друга причина не вярват в реалната опасност за здравето си. Направих сравнение само защото всички футболни фенове се олицетворяват с "орките" /ето, и ти даваш пример с агитка/, но това не значи, че всички, намиращи се по трибуните вярват в написаното. Има и такива, които вярват, разбира се. Не съм във възторг от видяното, мога само да се надявам детето ми да не е поразено от предполагаемата "биологична бомба".
И във връзка с горното, причиних си да гледам новините на НОВА.
САЩ - протести. На открито, много хора, скандиране, лозунги, транспаранти....всички хора с маски, и то обхващащи и носа.
Франция - протести, замеря се с боя Здравното министерство. На открито, отново хора с маски.
Италия - среща на папа Франциск с лекари и медицински сестри, на закрито. Хората седят на дистанция един от друг, всички с маски, без изключения.
Англия - мач от Висшата лига, на празни трибуни, които дори са покрити с покривала.
България - някакво политическо мероприятие на ПП ГЕРБ, на закрито, в залата маски тука има, тука нема, хората един до друг, на "трибуната" "елита" плътно насядали един до друг, нито един с маска, а ако е с такава, то тя е като лигавник.
Кадри от въпросното дерби на "Васил Левски", да, дистанция, но явно за нас дистанцията се изразява в това в двата сектора зад двете врати хората да са един върху друг, плътно, а по средата секторите да са рехави или полупълни. Полиция, треньори, журналисти, интервюта след мача - никой с маска, никаква дистанция, кадри пред стадиона - картинката е същата.
Една европейска държава въвежда задължителна карантина за пристигащите от България, а друга отменя полетите си с туристи заради голям брой заразени у нас.
И на този фон министър Ананиев с изявление, че "на този етап у нас не се налага удължаване на извънредната епидемиологична обстановка". Каква обстановка? Може би се имаше предвид ПРОепидемиологична? Е, съжалих, че си го причиних. Дори не знам как да коментирам всичко това. Затова ми е странно, меко казано, когато тук чета постове за "репресия, диктатура, затваряне" и т.н. Това, което се случва, няма нищо общо с изредените, нищо.

Общи условия

Активация на акаунт