COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 805
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 920
Скрит текст:

Легалният начин е парламента. Но като гледам  всички получиха амнезия за случващото се.
Аз си мисля за лекарите, ако почне претоварване на болниците, не че е легалният начин, но съдейки по хотелиери, ресторантьори и бизнесМЕНИ, лекарите са в най-голямото си право днес
да го поискат ( е разбира се, ако не ги пратят под карантина заради антитела).
Другият начин е Европа да ни отреже( там май най- ще заболи някоИ).

и аз за това си помислих - Лекарският съюз няма ли мнение по въпроса и защо не изразяват някаква позиция, с тях никой ли не се консултира?

Ето го мнението на БЛС:

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/zam.-preds … ovladiana-6111229

# 4 921
  • в страната на чудесата
Хората вярват на Славчо учиндолски, а не на разпознаваеми световни имена. Не ги стряскат снимките от Италия, вместо това обясняват че са фалшиви. Около мен има куп “бизнесмени”, които смятат че ковид е конспирация. И настояват държавата да им даде безвъзмездни пари (т.е. Моите пари). За да се веят по старому.
Преди сто години за няколко месеца Европа губи лицето си. Вероятно и тогава хората са имали желание и очаквания всичко да е по старому. Е, променило се е.
Така че вместо петиции, празнодумие, обвинения на единия или другия лагер, всеки следва да помисли как ще я кара при икономическа депресия, ограничаване на свободното движение, възбуждане на националистически политики... да си оправи кредита, да живее според чергата си и пр.

# 4 922
Скрит текст:

Легалният начин е парламента. Но като гледам  всички получиха амнезия за случващото се.
Аз си мисля за лекарите, ако почне претоварване на болниците, не че е легалният начин, но съдейки по хотелиери, ресторантьори и бизнесМЕНИ, лекарите са в най-голямото си право днес
да го поискат ( е разбира се, ако не ги пратят под карантина заради антитела).
Другият начин е Европа да ни отреже( там май най- ще заболи някоИ).

и аз за това си помислих - Лекарският съюз няма ли мнение по въпроса и защо не изразяват някаква позиция, с тях никой ли не се консултира?

Ето го мнението на БЛС:

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/zam.-preds … ovladiana-6111229
И линк към видеото:
https://www.vbox7.com/play:8ca9a64041&start=8

# 4 923
https://m.24chasa.bg/novini/article/8725147
Статията е с мнението на Кантарджиев.Били разчитали на самосъзнанието на хората.Така,пак ние сме си виновни.Тесла,много добре си го формулирал и има и запетайки🙂.Аз имам да пиша доста,но ще е по-късно,че сутринта решихме да разнообразим обстановката и бяхме от 4 за риба.Като се наспя,ще напиша мнението си за мерките.

# 4 924
Значи БЛС смята, че няма проблем в момента и призовава за самосъзнание. Не знам редовите лекари съгласни ли са, във Франция вчера заляха с червена боя тяхното МЗ.....

# 4 925
  • Варна
Не знам защо не забелязвате, че Москов е мотивиран да разнася мнението си изцяло с политическа цел. Наистина ли не ви прави впечатление?
Спокойно, накрая пак ще изберем Черния лорд.
Другите явно се напъват за коалиционни партньори.

# 4 926
Това не е официално изявление на БЛС, а частно мнение на доктор.
И е по Нова, колко предвидливо.
Пък дано да е прав, де.
Но аз не го приемам като мнение на съсловната организация.

# 4 927
Преди малко Кантарджиев говори по радио Хоризонт. Доста песимистично говори, разчитал на съзнанието на българите. И пак спомена за дозата на заразяване, ако бил с маска човек, поглъщал малка доза вирус и по-леко протичало.

Това Мангъров го нарече преди време пълна глупост.
Или се заразяваш, или не.
На кого вярваме?
Не знам.
На Мутафчийски?
Той дезертира някъде. Друг отговорен другар си би камшика в Гърция. Журналистите се занимават с някакъв креват. Опозицията и тя като управлението. Сал един Мангъров остана постоянно в ефир.
Ако искате му вярвайте, световният рекорд е "подобрен" със 181 005 заразени с коронавирус за 24 часа.

А какво да направи Мутафчийски? Каквото каза, каза. Който не го послуша, не го послуша.

# 4 928
Аз съм от съвсем малък град в североизточна България. Нося маска винаги на закрито и по правилата. Често я носяъи навън. Но максимум 5 % сме тези, които ги носим. Не говоря за лигавиците, за мен това си е "Отбий номер".
Тази седмица 2 пъти посетих магазин за строителни материали. Явно на продавачката съм ѝ направила впечатление, защото вторият път много учудено ме попита защо нося маска. Отговорих ѝ "Нарочно". Нямаше повече коментари. Често чувам" махни тази маска ", просто пропускам думите и подминавам. Та, няма съвест за съжаление.

# 4 929
А, тук една съфорумка много подходящо предложи да казваме при запитване защо сме с маска, че нещо имаме симптоми и сме след карантина. Да видиш как и дистанция ще се осигури около нас, че и първи ще ни обслужат....дори и с маски.

# 4 930
Кел файда обаче, че аз се маскирам, не ползвам фитнес, не вечерям в ресторанти на закрито, не ходя на балове, като всичко живо около мен го е ударило на живот и не спазва нищо. В магазинчето до блока ни премахнаха дори табелите, които призоваваха за маски, дистанция и т. н. Нямам никаква гаранция, че щом аз спазвам няма да изтегля късата клечка.

# 4 931
На въпрос защо си с маска, казвайте че сте със симптоми. Да видите безсмъртните как за нула време разчистват периметъра.

# 4 932
Лили,мислила съм си дали да не отговарям по този начин. Но разсъждаваш така , защото живееш на място, където никой никого не познава. Може и да ми цъфнат РЗИ да ме интервюират 😉.

# 4 933
О, Лили има опасност като кажещ че си със симптоми пък да те питат защо не си в къщи .....

# 4 934
Достатъчно е да се изкашляш два пъти и започват поне да спазват дистанция.

Общи условия

Активация на акаунт