COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 638
  • 29 195
  •   4
Отговори
# 6 015
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз в позицията на Мангъров едно не разбирам. Ако се приеме неговият подход, не го ли тревожи невъзможността на медицинските лица да обезпечат с лечение този процент от населението, които ще има нужда от интензивни грижи?

Според мен той разчита на това, че нямаме много старчески домове и няма да се разболеят много рискови наведнъж.
Ние нямаме възрастни, но имаме много млади хора с хронични заболявания.

Има си възрастни, но не са на едно място 200 примерно, дето като плъзне короната и от тях директно 100 отиват в интензивното. И това буквално по едно и също време. Та затова мисля, че той има това предвид. Ама той да си каже,ако то пита някой. Grinning
Но пък иначе млад с хронично заболяване в никакъв случай не е равно на възрастен с хронично заболяване,смъртността не е същата.

Gabito1504, аз дадох линк към шведския регистър за интензивно лечение - до момента 2 350 души са получили интензивно лечение и средната им възраст е 60 години. Т.е. интензивно лечение са получили предимно хора в трудоспособна възраст, тези от старческите домове въобще не припариха до интензивното. Само 95 души над 80 години са получили интензивно лечение от тези 2 350 според регистъра. И то в началото, докато имаше свободни места. И медицинският персонал изнемогваше с около 1000 заети интензивни легла (550 с ковид и останалите с други заболявания, нуждаещи се от интензивно лечение).

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 00:05 от Анонимен

# 6 016
Защото е очевидно, че не е страшна заразата, затова. Затова трябва да има само препоръчителни лични предпазни мерки. Очевидни неща какво да си обясняваме.

# 6 017
Не ни прави щастливи, Врабчо. Никак. И е неприятно. Ама се налага. Ако вдяваш, ще изтърпиш неудобството. Иде реч за 15 минути в магазина или банка. Ами на работещите там?
Честно, писна ми с тия маски. Чудо невиждано. Мъка неизтърпима. Водеща до репресия и диктатура. Стига де. Детето ми е с тежко умствено изоставане,  че и то разбра за маските.   Писна ми да чета едно и също, писна ми и да пиша. На хора, дето гледат с очи, по - големи и от страха на моите, ама иначе аз съм за лекар. Верно?

# 6 018
  • София
В новата заповед се спират свижданията и влизанията на външни лица в институциите от резидентния тип за деца и възрастни. Не зная дали някой я е чел до края.

Кога са били възобновени, разрешени?
Това е старата заповед, която е отменена с една от днешните:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/06/12/zapove … 32-12-06-2020.pdf

Тук всички много се интересуват от темата, но и в петицията имаше 2 искания, които бяха действаща мярка.

Едит: Новата, отменящата я заповед, за сравнение:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/06/22/zapove … 54-22062020_g.pdf

Точка 7. Забраняват се посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Освен ако аз вече съм кьорава и не разбирам какво чета.

# 6 019
Габито, предстои да видим дали са ефективни, от следващите седмици и месеци какво ще покаже статистиката.
Цитат
Защото е очевидно, че не е страшна заразата, затова.
Врабчо, прекрасно ги знам мангъровите тези, по едно време и даже и аз мислех че може и да е прав, но това беше преди Швеция да покаже че неговият подход гарантира страшно много жертви. Ти искаш ли да имаме статистика като шведската, аз не.

Иначе заразата не е страшна за повечето, хора, за 80% от тях (под 50) смъртността е хилядни от процента, но за една група в о-вото тя е много страшна, защото там смъртността е 5,6%, целта е тези хора да бъдат предпазени, ама
за целта е нужно усилие от всички. Включително и от тия 80% от обществото при които смъртността е хилядни от процента. Това е проблема. Много е трудно да се накара о-вото да направи някакво усилие от което голяма част от него няма никаква лична изгода, защото така или иначе за тях вируса е безобиден. Разбирам го това. Така разсъждава една част от о-вото.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 23:12 от Анонимен

# 6 020
Точка 7. Забраняват се посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Какво те смущава? Спират свижданията в болниците, домовете за възръстни хора, домове за деца без родители и др. подобни.
Резидентен - предполагам се има предвид защитени жилища.

# 6 021
  • При семейството си
На мен наистина ми е интересна позицията на хората, които от 13.03, с малки прекъсвания, са задължени да носят поне 8 часа дневно маски, само на работното си място.

# 6 022
На мен наистина ми е интересна позицията на хората, които от 13.03, с малки прекъсвания, са задължени да носят поне 8 часа дневно маски, само на работното си място.
майка ми носи. Работи във фабрика за производство на хранителни продукти. Не е измрънкала. Работи на смени. Дълго и пътува от вкъщи до работното място.

# 6 023
Изначално, възрастни и разумни хора, не бива да пътуват по жегите. Хронично болни, бременни, та това си е а и б за да се пазиш.
Тук искам да те оспоря. Днес пътувах в жегите. Бременна. За да не се бутам в блъсканицата сутринта. В момента съм по-склонна да рискувам със жегата, отколкото с един куп безотговорни хора, натъпкани на гъстичко, без маски.
Иначе си прав. В обикновена ситуация избягвах транспорт в жегите, дори и преди. Но сега с този вирус, как да тръгна сутринта с работещите?

# 6 024
Скрит текст:

Лични наблюдения от няколко магазина в София :95% от служителите си ги носят под носа. Представям си какво им е мнението.

# 6 025
Защото е очевидно, че не е страшна заразата, затова.Затова трябва да има само препоръчителни лични предпазни мерки. Очевидни неща какво да си обясняваме.

Според кого е очевидно?! Според теб и Мангъров ли??? Светът е на друго мнение...

# 6 026
  • Русе
Познавам продавачки. Много им е трудно, защото са ангажирани постоянно - носят,вдигат, тичат без да могат да си поемат въздух нормално.Не е мрънкане. Едно е да работиш една операция на определено работно място, друго е в хипермаркет

# 6 027
  • Варна
Работила съм в цех за сладолед, с маска, преди повече от 20 години.

# 6 028
Кой за каквото е учил, за това трябва да дава съвети. Иначе, виждаме какво става. Не специалисти се изказват, взимат решения и не знаят какво правят.
Не мога да разбера за какво обсъждаме неща, които са в компетентността на лекарите. Болните се лекуват от точните специалисти - това заболяване води до пневмония и многоорганна недостатъчност. Това от инфекционист ли се лекува?

# 6 029
  • При семейството си

Какво те смущава? Спират свижданията в болниците, домовете за възръстни хора, домове за деца без родители и др. подобни.

Не са били разрешавани, възобновявани. Четете. Точка 7 от действащата до днес заповед е абсолютно същата с т. 7 от новата заповед.
Анди, това е и към теб.

Общи условия

Активация на акаунт