COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 323
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 875
Цитат
Не. По-малко са. 0,9%.

Еми значи не са далеч от истината сметките ми щом разпространението е под 1%, При 10 починали и смъртност 0,39%, то заразени там общо трябва да са към някъде 2 500, 3000, колкото горе долу показват и тестовете макар и да показват леко по висок резултат, но това е заради грешката на тестовете, при нисък имунитет в населението фалшиво положителните са повече и това завишава резултата.

Аз не мога да разбера, що за егоизъм е това:

Цитат
Днес в офиса всички клиенти бяха БЕЗ маски. Не успях да убедя никой от тях да сложи такава. Аз бях СЪС и единия клиент ми се развика - за какво ти е тази маска, махай я веднага. Аз само го погледнах и попитах, ако ей така случайно минат проверяващи, той ли ще плати глобите. И оня млъкна, но маска не сложи.
Ми сложи си маска бе б.стун, това че твоя з.дник не попада в рисковите групи, означава ли че трябва да заразиш някой друг на който не му знаеш какво заболяване има и дали за него няма да е фатален Ковид.

Днес много се бавят данните, вече е 1 часа, обикновенно ги публикуват по рано.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 00:58 от Анонимен

# 7 876
India   509,446      15,689   
UK           309,360           43,414   

това са заразените и починалите. Индия е слабо развита държава, имате ли представа защо е тази разлика в смъртността?
При немците същата работа.
За смъртността в Индия, на английски е. Няма драстични разлики в смъртността, има разлики в това как се води статистиката.

# 7 877
  • Немция
UK           309,360           43,414   

това са заразените и починалите. Индия е слабо развита държава, имате ли представа защо е тази разлика в смъртността?
При индийците май по-късно започна епидемията. Тепърва ще набира скорост.
Населението е сравнително младо.
Колко добре се контролират всички случаи също е под въпрос.

Немците имат много интензивни легла. Няма сериозен недостиг на персонал и не се стигна до неконтролирано заразяване. Взеха се мерки сравнително навреме.

# 7 878
Добър вечер!

Някой наясно ли е какво се случва при този казус:
Майката на една приятелка е контактна на заразен и трябва да я сложат под карантина. НО тя се грижи за дядото и пазарува за него, защото няма кой друг да го прави. Приятелката ми живее в чужбина и няма възможност да се завърне в момента. Майката сега стриктно ли трябва да спазва карантината като контактна или може да излиза?

Благодаря предварително.

# 7 879
Гледах снимки от бала пред Гранд Пловдив.На добър час на всички абитуриенти, но се чудя въобще каква е ползата, че аз и ти носим маска. Един до друг, до него друг и с две думи тълпа хора на едно място.
Снимките показват Пир по време на чума.

# 7 880
Добър вечер!

Майката на една приятелка е контактна на заразен и трябва да я сложат под карантина. НО тя се грижи за дядото и пазарува за него, защото няма кой друг да го прави. Приятелката ми живее в чужбина и няма възможност да се завърне в момента. Майката сега стриктно ли трябва да спазва карантината като контактна или може да излиза?

Благодаря предварително.

Майката на приятелката ти има ли направен тест?

# 7 881
Гледах снимки от бала пред Гранд Пловдив.На добър час на всички абитуриенти, но се чудя въобще каква е ползата, че аз и ти носим маска. Един до друг, до него друг и с две думи тълпа хора на едно място.

Няма проблем, нали не са на мач и икономиката печели Simple Smile

Не е за усмивки, онзибезспоменаване наимето да каже.

# 7 882
Добър вечер!

Благодаря предварително.

Още не, другата седмица ще ѝ правят. Да не би това да е от значение? Т.е. ако PCR е отрицателен, е възможно да не я поставят под карантина ли?

# 7 883
UK           309,360           43,414   

При индийците май по-късно започна епидемията. Тепърва ще набира скорост.
Населението е сравнително младо.
Колко добре се контролират всички случаи също е под въпрос.

Немците имат много интензивни легла. Няма сериозен недостиг на персонал и не се стигна до неконтролирано заразяване. Взеха се мерки сравнително навреме.
Като добавка - домовете с медицинска грижа/хоспис/ - 1/3 от смъртните случаи в UK са там. Не успяха да ги опазят още в началото, когато са изписвали пациенти, за да подготвят болниците и така са внесли заразата.....

# 7 884
  • Немция
Борис Джонсън нали пропагандираше стаден имунитет. Много народ се е заразил- старите хора покрай младите, които са им обслужващ персонал в домовете . Верижна реакция.

А в Италия ги свари неподготвени. Персоналът им се беше изпозаразил, докато вземат мерки . И народът им се беше проепидемпчил.

# 7 885
Добър вечер!

Благодаря предварително.

Още не, другата седмица ще ѝ правят. Да не би това да е от значение? Т.е. ако PCR е отрицателен, е възможно да не я поставят под карантина ли?
Защо да я поставят, ако тестът е отрицателен?
Значи, тя е момента не е в карантина, така ли?
Не знам каква е процедурата сега, но знам в началото на всичко в България, през март, случай на завърнал се българин от Испания, впоследствие установен заразен. Човек, който е бил с него поне час ( до него в кола), отрицателен. Контактният сам  си е пуснал теста тогава, като е рязбал, РЗИ не са счели за необходимо да го изследват.

# 7 886

Пирът е на открито. И не знам да има чума.

# 7 887
105 нови случая.

# 7 888
  • Germany
CasaDelSol, не към теб, не уточних. Писах по повод коментар, че било по-вероятно да се заразиш от банкнотите и от банкомата, отколкото от дишане.
Вярно е, че препоръчват плащане с карта, за да не се разменят банкноти. А  китайците според мен правеха доста неща, които нямат голям смисъл, но щом така са решили. Основно си трябва контакт си мисля.

# 7 889
Тези 15 в Бургас са доста притеснителни. Да не би да са от Лукойл?

Общи условия

Активация на акаунт