COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 244
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 100
  • София
Е, да, за този, който си вади хляба с фитнес е необходимост.  Както и да е, според мен това пищене на фитнесите и кръчмарите вече стана досадно.
Обаче за туризъма нещо опитват пак да го докарат на положителна кампания.

# 8 101
Ето на кратко какво е говорила проф. Аргирова сутринта. Ако има линк, извинете, но май не видях:

В предаването "Денят започва с Георги Любенов" вирусологът проф. Радка Аргирова каза, че не става дума за втора вълна, а в момента наблюдаваме епидемия, която е в своя разгар.

Проф. Аргирова отбеляза, че "в България процентът на хората, които достигат до тежко състояние и тежка дихателна недостатъчност, интубацията, все пак е много по-нисък отколкото същия процент, който се докладва за света. У нас са около 8%, а в света - около 12-15%".

На този фон ние имаме нарастващ или постоянно висок в последните няколко дни брой на новооткритите заразени лица. Това означава, че се разхождат хора, които имат лека симптоматика или никаква и които са източник на вируса, каза вирусологът.

Проф. Аргирова призова хората, които има и най-малко оплакване, да се обърнат към медицинските власти и да си направят тест.

Целта е колкото може по-рано да бъдат изолирани, са не стават източник на инфекцията, подчерта тя.

Пак стигаме до това, което неведнъж писахме - няма как да стане при най-лека симпотматика всички да си правят тест. Не е и реално да виснат пред джи пи-то десетки пациенти с леки оплаквания за болничен за самоизолация или за тестове.
Здравните власти просто нещо трябва да измислят.
Както и МОН малко да помъчат да обяснят как ще се учи - на групи, на смени, ще се ротират ли, ще има занимални за най-малките, а не след първите три случая пак да заключат децата.

# 8 102
  • Другата България
Мери, на вас нали ви взимаха проби служебно?
Кой ви ги взе и при вас каква беше процедурата?
ЕГН-то на този, който ни ги е взел да напиша ли?
Това какво значение има? И каква връзка с моя въпрос?

Попитах, защото с огромна изненада разбрах как някъде, без значение къде, в голям град, в лаборатория към РЗИ пробите от носа и гърлото се взимат с един и същи тампон. Исках да си сверя часовника просто.
На мен също ми взеха с два различни.

# 8 103
Попитах, защото с огромна изненада разбрах как някъде, без значение къде, в голям град, в лаборатория към РЗИ пробите от носа и гърлото се взимат с един и същи тампон. Исках да си сверя часовника просто.
Няма как да е "един и същ", в клипчето което показах се вижда, че клечката е с 2 тампона в краищата - единият за гърлото, другият за носа. Просто зависи от тесткита на производителя.

# 8 104
Аз сериозно почвам да се чудя какви са тия "игри" на тука има - тука нема последните дни. И кой има нужда от това. Защото другото предположение, че лаборантите в цялата страна са с ръце "наврени" някъде, е още по-зле...
Собственика на заведението има нужда от отрицателните тестове.
Не мога да повярвам, че 7 от 7 теста са грешно положителни.
Именно! Бих разбрала, ако са 1-2 грешно положителни, обаче 7 от 7, по никакъв начин не могат да ме убедят, че това не е лъжа. Освен това, тук говорим за PCR тестове, а не бързи такива.
Да, Ronald, идиотска държава сме и в ситуацията с пандемията, ясно го доказахме във всяко едно отношение Frowning1 Толкова съм разочарована от случващото се в държавата ни...Топ-а е това, което чух по новините - Бойко е позволил провеждане на футболен мач пред 12 000 публика Anguished Защо, бе човече? Умът ли си изгуби?! Как може да кляка под всеки натиск, незнам...То не са балове, то не са сватби, то не са дискотеки и барове, пълни на макс. Абсолютно никакви мерки, освен едните маски, които дори не се носят така, че да предпазят. Пълна анархия...Както някой каза, това е "пир по време на чума".
п.с. Македония вече месец не слиза под 100 на ден - днес 150 нови от 1086 теста и 9 починали.

# 8 105
  • Bulgaria

Просто питах дали е бил лаборант, от РЗИ или лекар. След като взимането на пробата е толкова специфично, вероятно има значение кой и как я взима. Както и да е.

# 8 106
    • София

Което до някъде обяснява различните резултати при тестовете на един и същи човек. Няколко пъти подчертаха, че е важно как е взета пробата и как е съхранявана

# 8 107
    • Другата България
    Поне аз не знам лекари да взимат проби в лаборатория.
    Но може и да има някъде, не твърдя, че навсякъде е едно и също.

# 8 108
    Днес някой ( съжалявам, не помня кой, но благодаря) беше пуснал това клипче за вземането на ПСР тест:

https://m.youtube.com/watch?v=9WayjX6vCdk

Помислих, че взимат с един тампон и от гърлото и носа.
    Редактирам: Прочетох по- горе, взимат от два различни.Но на клипчето наистина се взима от един. Поне така изглежда.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 20:04 от CasaDelSol

# 8 109
    • София
    Като човек, който не смята да умре на 40 от инфаркт. Или поне да намаля риска.
    Контингентът от фитнесите има далеч по-висок риск от преждевременна смърт от инфаркт от средностатистическия случаен човек, хванат от улицата. По обясними причини.
    Не всички които ходят на фитнес пият добавки.

# 8 110
    • Другата България
    Значи аз пиша, че съм разбрала, че някъде в носа и гърлото се бърка с един тампон.
    Ти пишеш, че "няма как да е така".
    Питам какво имаш предвид.

# 8 111
    Няма как да е "един и същ", в клипчето което показах се вижда, че клечката е с 2 тампона в краищата - единият за гърлото, другият за носа. Просто зависи от тесткита на производителя.

Точно в клипчето, което си публикувал, пробата се взема с един тампон. И няма как да е с два в двата края, защото едната половина се счупва и изхвърля, тази, която се държи с ръка. Предполагам к, за да не се замърси пробата.

# 8 112
    В Каспела Пловдив точно лекар извикаха да ми вземе пробата, като честно казано в носа беше доста болезнено но от
    гърлото много по-неприятно

# 8 113
    • Другата България
    Скрит текст:

Точно в клипчето, което си публикувал, пробата се взема с един тампон. И няма как да е с два в двата края, защото едната половина се счупва и изхвърля, тази, която се държи с ръка. Предполагам к, за да не се замърси пробата.
    Не знам кой какво е публикувал, аз питах за практиката. Тук хората пишат за два, и при мен бяха два.
    От тук, поне аз разбирам, че трябва да са два, но да са в една и съща епруветка
    https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/02/09/labor … iia_pri_khora.pdf
    Възможно е и да греша в предположенията си, затова питам "патило".
    В Каспела Пловдив точно лекар извикаха да ми вземе пробата, като честно казано в носа беше доста болезнено но от
    гърлото много по-неприятно
    Затова казах, че може и да има някъде пробовземане от лекар, аз досега знам само за лаборанти.

# 8 114
    • София

Тампоните са два и дори са различни за носа и устата. Всеки се намира в индивидуална опаковка и вървят комплект. Поне така беше в началото, когато не правеха много тестове.

Общи условия

Активация на акаунт