COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 194
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 085
  • Другата България
Някой тестван от пишещи и четящи би ли споделил как се взима проба за PCR тест?
С тампон от носа и гърлото, но с един и същи тампон ли, или с два различни - един за носа, един за гърлото?

# 8 086
И какво като са боледували, като е ясно от самото начало , че повечето ще го изкараме.
При повечето подобни заболявания има едни 10% , които не се заразяват, ние пък се целим в тях. Wink

# 8 087
  • София
С тампон от носа и гърлото, но с един и същи тампон ли, или с два различни - един за носа, един за гърлото?
два различни

# 8 088
  • софия
На мен ми взимаха с два различни. И когато взимаха от носа бъркаха доста навътре,доста неприятно е.

# 8 089
  • Варна

И какво като са боледували, като е ясно от самото начало , че повечето ще го изкараме. Да пропагандира за затваряне на държавата, заради частния си случай ли? Мерките  трябва да съответстват на данните за цялостната картина, а както виждаме с цифрите много се играе.
Никой няма да затвори държавата. Поне отвътре, отвън може да ни затворят. Вирус има, но не разбирам защо ни бута да се заразяваме възможно най-скоро, щото нали ... така и така сме обречени да се разболеем

# 8 090
  • София
С различни тампони, в носа и в гърлото.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 18:32 от Savileta

# 8 091
  • Bulgaria
Мери, на вас нали ви взимаха проби служебно?
Кой ви ги взе и при вас каква беше процедурата?

# 8 092
Строги противоепидемични мерки в омуртагското село Звездица заради случаи на коронавирус

Кметът на Омуртаг разпореди временни противоепидемични мерки в село Звездица.
Мерките са в сила от днес до 15 юли. Задължителни са маските на закрито, както и спазването на дистанция от 1,5 метра. Не се допуска събирането на повече от трима души на открито и закрито. Забранява се провеждането на организирани събития, в това число и на семейни тържества.
Атанасова допълни, че утре село Звездица, което е едно от големите в общината, ще бъде обеззаразено.
Наета е специализирана фирма.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/strogi-protivoepidemichni-merki-v-omurtagskoto-selo-zvezdica-zaradi-sluchai-na-koronavirus-2231236

# 8 093
  • Шумен
Защо повечето смятате, че тестовете са фалшиво отрицателни, а не фалшиво положителни? Всички тези безсимптомни, които не заразяват никой не може ли да са с фалшиво положителни тестове?

Щото е като във вица за опитимиста и песимиста - чашата е наполовина пълна ,чашата е наполовина празна. та тук са преобладаващи от втория вид.
А като се засилят турците да се връщат - от Турция и от Европа към Турция и обратно през август представяте ли си какъв як внос ще има:

https://fakti.bg/world/487519-odrin-s-novi-ogranichenia-na-granicata

Няма начин среща с вируса ще има, просто е въпрос на време и на имунна система и  според последната  ще има и в 10-те процента, които ще се разминат с него. Ама разминаването не зависи от  маски и ръкавици и окопаване вкъщи.

# 8 094
За мен лично баловете и отварянето на дискотеките/барове не се различават от нищо. Не зная какво се очаква след баловете, явно в тази група сме свикнали да има някакво очакване за онези 2 седмици.

# 8 095
  • София
При комшиите вирусът тръгна по "горните етажи":
Трима висши сръбски държавни служители са заразени с Covid-19 – министърът на отбраната Александър Вулин, председателят на парламента Мая Гойкович и директорът на сръбската правителствена служба за Косово Марко Джурич. Най-тежко е състоянието на Гойкович, която е в болница с възпаление на белия дроб, а Вулин и Джурич са в самоизолация, но нямат симптоми.
В Крагуевац беше обявена извънредна ситуация, след като за 24 часа в града бяха регистрирани 50 нови случая на заразяване с коронавирус. Повечето заразени са млади хора до 35 г., а огнищата на вируса са партита, тържества, абитуриентски балове и концерти.
Ще бъдат наложени по-строги правила за поведение на обществени места, в заведения за обществено хранене, в банки, в пощата и в градската администрация. Заведенията остават отворени, но работното време на баровете и клубовете ще бъде съкратено. Ще бъде намален и разрешеният брой хора, които могат да се събират на закрито, което ще доведе до отлагането на тържества, сватби и венчавки.
   от ТУК

# 8 096
Тук предупреждават, че трябва Сестра ми всяка година ваксинира цялото си семейство и пак го карат.
Нещо да й светна лампичка? Моя роднина редовно се ваксиниране и караше докато не спря да се ваксинира
И какво трябва да светне?! Аз ваксинирам себе си и цялото семейство. От 5 години циркулиращите щамове са ваксинални и не боледуваме от грип. Тази година с 4-валентна ваксина, идентична с тази в Бергамо. Пропуснахме и двете грипни вълни. За протокола - работя често с хора, повечето болни.
Ами при нас е обратното, тя се ваксинираше и боледуваше повече от нас неваксинираните. Първото й разболяване още 10 след ваксината, октомври и после грип януари.
Просто ваксината не дава 100% защита и това всеки лекар трябва да го обясни. Въпреки това е хубаво да се прави с надеждата, че ще проработи. Пак по-добре 60% или 70% защита, отколкото 0. Баба ми се разболя миналата година и го изкара доста кофти. Октомври се ваксинира и не се е разболявала. Препоръчвам на всеки да се ваксинира.

# 8 097
Ох, писнА ми от тези кръчмари и фитнеси! Сега по нова пак онзи с многото фитнеси реве колко бил зле, колко хора уволнил. Колкото повече се появяват, толкова по-противни ми стават тези хора. Ще рече човек, че държавата ще се събори, ако техните бизнеси не са в разцвет! Има бизнеси, които обслужват луксовете и те не са критично важни за населението. А кръчмите и фитнесите са лукс, аман от тяхното реване!

Фитнесът не е лукс, а необходимост. Дали на село на полето или в града в залата, той е здраве не по-малко от превенцията срещу който и да е вирус.

# 8 098
  • Somewhere far away
Фитнесът е необходимост ?
Ами не , не мисля че е така. Спортувам си почти ежедневно в домашни условия и ми се отразява страхотно, даже и силови упражнения и мускули правя.
Изобщо не изпитвам никакво желание да се блъскам с разни потни и мръсни хора в залите.

# 8 099
Да де, като е нямало фитнес зали навремето, все болни и сакати са ходели хората. Имаме страхотни планини, в момента сезонът е благоприятен за спортуване и в парковете, ама не - в миризливите зали трябва да обменяме вируси и бацили.

Общи условия

Активация на акаунт