COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 178
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 220
  • София
Не мисля, че точно това се случи. Мутафчийски изведнъж изчезна, а останалите двама паз изведнъж започнаха да приказват точно обратното на цялото "нещата са сериозни, спазвайте всичко". Нещо друго се е случило, но можем само да гадаем какво.

# 8 221
Според мен наистина отпуснаха мерките с цел колкото може от младите, ходещи по дискотеки и стадиони да го изкарат сега за да не препълнят болниците есента. И да спасят сезона.
Каква е логиката за спасяване на сезона, когато броя на заразените расте, разпространението става дифузно т.е. всеки може да се зарази навсякъде!  Трябва да си турист-екстремист, за да решиш да почиваш на място, в което заразата е навсякъде.
Това, че младите ще го изкарат сега с какво подобрява нещата? При един сравнително малък процент на заразяване, от цялото население на една държава, изгърмяха болници, видяхме го. На какво разчитаме ние, като си знаем възможностите и капацитета.
Ако тези млади  го изкара сега, какво гарантира, че зимата /след 3-6 месеца/ няма да ги повтори! Абсурдно е да се вярва, че младите ще създадат лелеяния стаден имунитет и вируса, ще се ограничи, утихне, изчезне.
Какъв е смисъла от очевадното противоречие в послания, мерки и действия - носете маски, спазвайте дистанция ..., но ходете на дискотека, мач, бал, сватби ..........

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 11:58 от Mama_Nana

# 8 222
Не мисля, че точно това се случи. Мутафчийски изведнъж изчезна, а останалите двама паз изведнъж започнаха да приказват точно обратното на цялото "нещата са сериозни, спазвайте всичко". Нещо друго се е случило, но можем само да гадаем какво.

И за мен е така.
А и никой не знае дали се създава имунитет и дали няма риск да повтаря през зимата.

# 8 223
  • София
Права е, Китай е една от няколкото страни в света, която знае и може да се справи с подобна пандемия. Това, което ни се случва за първи път у нас, се случва за няколко кратен случай там. В Китай и страните около него има изграден план и стъпки, които се задействат веднага, при проява или съмнение на нова пандемия. Вместо да ги съдим и обвиняваме за този вирус, трябваше да се действа с тях и опита им, и пораженията в световен мащаб сега можеше да бъдат съвсем други.

# 8 224
  • София
Според мен наистина отпуснаха мерките с цел колкото може от младите, ходещи по дискотеки и стадиони да го изкарат сега за да не препълнят болниците есента. И да спасят сезона.
Каква е логиката за спасяване на сезона, когато броя на заразените расте, разпространението става дифузно т.е. всеки може да се зарази навсякъде!  Трябва да си турист-екстремист, за да решиш да почиваш на място, в което заразата е навсякъде.
Това, че младите ще го изкарат сега с какво подобрява нещата? При един сравнително малък процент на заразяване, от цялото население, изгърмяха болници, видяхме го. На какво разчитаме ние, като си знаем възможностите и капацитета.
Ако тези млади  го изкара сега, какво гарантира, че зимата /след 3-6/ няма да ги повтори! Абсурдно е да се вярва, че младите ще създадат лелеяния стаден имунитет и вируса, ще се ограничи, утихне, изчезне.
Какъв е смисъла от очевадното противоречие в послания, мерки и действия - носете маски, спазвайте дистанция ..., но ходете на дискотека, мач, бал, сватби ..........
Някой път не можеш да избираш между доброто и злото. Можеш за по-малкото зло. Приеми го така в момента така.

# 8 225
Китайците елиминирали вируса.... Това пък къде се видя ? Или 6 седмици след падането на карантината се появи възрастна заразена жена...
Китай седмици наред нямаха нови случаи, освен  по 1-2 привнесени през някои дни. В момента имат по двайсетина. Обясниха на света, и от къде тръгнаха новите случаи, друг е въпроса света колко разбра... И съм убедена, че скоро ще се справят и с това. Но дори и техните 20 случая на ден са съизмерими все едно ние да обявяваме по 0,1 случая на ден.

# 8 226
  • в страната на чудесата
Щаба подвете правителството, че вируса е отслабнал, че не нанася толкова поражения, и може да се кара без последици за системата, от правителството ги послушаха и оставиха мерките. Но сгрешиха. И сега е късно за връщане назад.
Щабът не подведе правителството. Щабът искаше бавно и много постепенно отпускане на мерките - една по една с наблюдение върху случаите след всяка.
Народната любов и властолюбието подведоха правителството.

# 8 227
Ген Мутафчийски е привърженик на по-твърдите мерки - сам го е казвал. Няма обаче кой да го слуша, едва го изтърпяха два месеца, според мен отдавна е отказал да участва в политическите игри, а и беше опасен - много му се вдигна рейтинга предизборно. Пратиха го трета глуха да си лекува. Няма да го видим.
Като настане истерията по болниците обаче нечий предизборен рейтинг много бързо ще се срине и тогава може да видим закъснели мерки.

# 8 228
В Пловдив днес 16. Вчера 2 или 1 беше....Е, това не мога да го проумея как стана....Ще следя откъде се пръкнаха тези 16, контактни на готвачката, на пожарникаря или на някой друг от вече хванатите, или просто чисто ново огнище в някое китно селце? Или накрая успяха да подпалят Столипиново?.....

# 8 229
Екс министър Ненков по БНТ.

# 8 230
  • София
Щаба подвете правителството, че вируса е отслабнал, че не нанася толкова поражения, и може да се кара без последици за системата, от правителството ги послушаха и оставиха мерките. Но сгрешиха. И сега е късно за връщане назад.
Щабът не подведе правителството. Щабът искаше бавно и много постепенно отпускане на мерките - една по една с наблюдение върху случаите след всяка.
Народната любов и властолюбието подведоха правителството.
Щабът е този, който е поставен да следи и консултира правителството. Ако от щабът не беше подценил ситуацията щеше да даде други препоръки и решенията вероятно нямаше да са такива, каквито ги видяхме.

# 8 231
  • София
Ха, ха, и за шведския санитарен инспектор, че си признал - "представяте ли си, бегемамите щяха веднага да му изпият очите!".
Ей го, и той приказва същото. За мен преведано всичко означава самотек - който както си прецени да се пази или да не се пази.

Щабът е консултативен орган, не изпълнителен. Щабът си казва, изпълнителната власт решава.

# 8 232
Екс министър Ненков по БНТ.

Хубаво говори, че и БГ мамите спомена:))

# 8 233
Щабът нищо не може да направи. Няма такава власт.
 Решенията се взимат от правителството. Никой не е подвел правителството. Мутафчийски си го каза е прав текст и си замина. Останалите трябва да се съобразят какви ги говорят по телевизията.

# 8 234
  • Countryside
Докато излезе резултата от теста пътниците на летището къде ще чакат? Това не е тест за бременност да става веднага и всеки сам да си го направи.
Резултатът излиза за един ден и ще са под карантина в съответния хотел. Даже според мен биха могли да заделят примерно някакви сгради (тип казарми) с обособени самостоятелни стаи и бани за карантината, както примерно е в Ю.Корея. Но да речем, че най-реалистично е в хотела.

Китай не можем да ги стигнем по мерки. Никой не може. Едно, че самите китайци са дресирани и изпълняват всичко, както им е наредено, и второ че партията не си поплюва като види зор. Мисля Ю.Корея е пример за целия свят. Ама не, зор е Ганьо Балкански да сложи маска и да не ходи по чалгаджийници. Та...всеки народ си заслужава съдбата.

Общи условия

Активация на акаунт