COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 390 072
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 10 440
Цитат
В момента България е код жълт тук, но се боя, че в понеделник ще е оранжев. Стане ли червен, ще ме сложат под карантина, когато се върна. По принцип нямам проблем с това, но няма да мога да ходя на работа.
Ти си лесна.Живееш в къща и няма да го усетиш като затвор.Kalinka сега там или в Б-я си?Сега се сетих,че ми бяха казали,че от 1 юли ще съобщават 1път седмично за Нидерландия.
Правилно ни слагат в код-опасно!''Отличника'' с широко затворени очи се прави на ни чул,ни видял.Обаче за наша сметка.Още ли му е висок рейтинга?И на мен ми се ходи на заведение.От десетилетие всяка събота се събираме с приятели.Имаме си две заведения,въртим си ги,познават ни.Често продължаваме на др.място с караоке.Още повече ми се ходи.Събираме се м/у 10-20,а понякога и повече човека.Те вече започнаха.Ние с мм само гледаме снимки.Обаждат се:айде идвайте.Страх ли ви е?Разбира се,че има доза страх,но преди всичко е предпазливост и здрав разум.Като се съберем се говори високо,смеем се и т.н.Не става така!Пазим се доколкото можем.
Искам да попитам и PURE къде е?Чета само последните страници на темата и не разбрах дойде ли си тук?

# 10 441
Е, добре, мен това ме изумява. Какво означава леки симтоми? Седят и чакат да им мине от само себе си, вкъщи?
Остават работата да я свърши имунната им система? Работа, която е загадка и за тях самите, и за лекарите?

Излиза, че трябва да разчитаме на някакво  необяснимо таинство на личния имунен отговор.
То навсякъде е така при вирусните, антивирусни и имуномодулатори изписват само при тежко протичане и на имунокомпроментирани. Колдрекси и плацебо хомеопатии за "лекуване" ли ги броиш? Някакво облекчаване на симптомите я има от тях, я не. Противовирусните медикаменти по принцип са скъпи и с тежки странични.

# 10 442
ако същинският проблем, който създава вирусът, е, както казва Симидчиев, по кръвоносните съдове и съответно тромбози, това дали значи, че хора, които имат проблеми с кръвосъсирването в посока увеличено време, са някак по-защитени? при разни чернодробни заболявания например се засяга кръвосъсирващата функция, така че изглежда много слабо вероятно да се развие тромб... сега се замислям, че май до момента не съм видяла сред придружаващите заболявания, които отчитат при починалите, да са били посочени чернодробни такива

# 10 443
  • Bulgaria
PURE, направи ли си тест за антитела? Спомням си, че беше запазила час, но се чудеше дали да ходиш?
Извинявам се ако вече си споделила и съм пропуснала или ако не искаш да споделиш.

# 10 444
Цитат
Е от теб точно не очаквах такова изказване. Хвани някой икономист да ти обясни какво се случва и ще се случи. Кризата сега ЗАПОЧВА, парите в бюджета не ги берат от дърветата, постъпват от данъци. Ти имаш ли идея колко хора ги изпратиха в "доброволен" неплатен отпуск тази година с месеци, на колко им намалиха заплатите и се чудят откъде да намерят пари да ги платят и колко човека да съкратят, и колко карат на половин работен ден от месеци? Не знам къде живееш, но е добре да си свалиш розовите очила и да огледаш какво се случва със средностатистическия българин, на който средната му заплата е далеч от четирицифрена и без криза.
 Ей сега излиза заглавие "Парите за лекарите отидоха при стриптизьорките!!!"
Само ти си съгласен.

Не мога да се съглася че държавата ще фалира, ако се затворят заведенията между 23,00 и 6,00, какви точно постъпления в бюджета на държавата идват от дискотеките. Да излезе финансовият министър и да каже, всеки ден без дискотеки държавният бюджет губи еди колко си. Е че на Сърбия каква и е икономиката че може да ги спре при 200, 300 случая, пък ние не можем. Защото ние ако сега не можем при 180 няма да можем и при 200 или 300. Само при нас се носят от 100 кладенеца вода, защо не можело да се затворят дискотеките. Страшен вой е за тия дискотеки облечен под загрижеността за икономиката. Simple Smile Ма какво става с бюджета, какво става със сервитьорки, бармани, танцьорки, ми казах ти какво става. Каквото става и по другите държави където са ги затворили, нищо страшно не става. Че тя ако нашата икономика зависи от дискотеки, ние направо сме заминали. Отсега да закриваме държавата. Тя нали затова е там, да решава проблеми. В момента и феновете и щракащите с пръсти са проблем. Държавата трябва да намери решение на тоя проблем, а не ние да вадиме от 100 кладенеца вода защо не трябва да се търси решение на проблема.

А относно лекарите дето нямало да бъдат съгласни парите приготвени да се налеят в здравната с-ма за предстоящата приливна вълна, да се спестят като тя се предотврати, (понеже казваш че само аз ще съм съгласен държавата да изготви стратегия за подпомагане на засегнати от бранша, при временно затваряне на дискотеките) вярвай ми много ще са съгласни. Аз ще се гръмна ако ми намерите един лекар ама не като Мангъров, а такъв който е на първа линия и си рискува здравето и живота в борбата с Ковид, който да е против да бъдат затворени дискотеки и мачовете да са без публика.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 20:57 от Анонимен

# 10 445
https://plovdivnow.bg/plovdiv/lekar-gerb-e-zarazeniiat-obshtinsk … nik-plovdiv-37371
Заразен лекар от Общински съвет Пловдив.В сряда ще бъдат готови резултатите от тестовете и на другите, защото в четвъртък трябва да се събират, имали заседание.Много бавни тия тестове, нали правиха бърза лаборатория в Пловдив.

# 10 446
Здравейте, днес разбрах, че вуйна ми е в Инфекциозна болница от 01.07. Вчера е излязъл тестът й - положителен. Най-вероятно се е заразила от братовчед ми, който 3 дена е бил с много висока температура и нищо друго. Тя е ходила да се грижи за него. На 4 ден на него му спада температурата, но пък тя вдига висока температура, и никакви други симптоми. Обажда се на ЛЛ, тя и казва да вика линейка, те отначало не да искали да дойдат, но накрая са дошли и в болницата се оказва с положителен тест. Братовчед ми е под карантина в къщи, добре е, не са му правили тест. Но другият ми братовчед се е виждал с тях на 20.06. Няма никакви симптоми, вчера е бил на лекар, като е разбрал, че майка му е с положителен тест, а брат му е под карантина, но той е казал, че няма нужда да му правят тест, защото са минали 14 дена, откакто ги е виждал, че след като няма симптоми и явно не е болен. Ние бяхме със здравия братовчед заедно миналата неделя и днес също, когато разбрах за вуйна ми и брат му. Ние също нямаме никакви симптоми, и дано да не проимаме. Но, въпросът ми е следният: Аз в понеделник съм на работа, а се оказва, че съм контактна на контактен на болен. Какво трябва да направя аз сега? Трябва ли да предупредя в работата, трябва ли да се обадя на ЛЛ или на някой друг? Въпреки,че нямам никакви симптоми, може ли  евентуално да заразявам, защото не искам случайно и по невнимание да заразя колегите си или някой друг. Затова моля за съвет и какъв е редът в такъв случай?

# 10 447
Подробно обяснение на как коронавирусът поразява организма, както и защо вентилаторите са безсмислени и как убиват до 80% от вентилираните пациенти

https://infacto.bg/d-r-simidchiev-kovid-e-v-po-golyama-stepen-va … kzA3m8N95FrBLDhn4

# 10 448
PURE, направи ли си тест за антитела? Спомням си, че беше запазила час, но се чудеше дали да ходиш?
Извинявам се ако вече си споделила и съм пропуснала или ако не искаш да споделиш.

Не съм. Аз с някакъв късмет бях успяла да си запазя тест за антитела, всички часове бяха заети за минути в деня, когато пуснаха приложението. Бяха се записали над 65 000 души за тест за антитела още първия ден. Обаче се оказа, че приложението през което си запазваш час е имало бъг, та са се получили дублирани часове, т.е. един час е бил запазван от няколко човека. Та въпросното приложение беше спряно за няколко дни, за да оправят проблема.

Знаех за дублираните часове, но все пак отидох до поликлиниката в уречения час. Сложих маската и едни слънчеви очила като предпазна мярка, видях какъв калабалък е в чакалнята с тези дублирани часове, завъртях се и се изнизах. Не си струваше да чакам в това сборище (мултинационално, но нито един с маска), не си струваше рискът тепърва да се заразя. Сега имам нов час след две седмици, тогава няма да има много хора в чакалнята, защото няма да има дублирани часове.

Такова чакане за тест има само за антитела, за PCR тест има възможност да се тестваш от днес за утре.

# 10 449
Цитат
Здравейте, днес разбрах, че вуйна ми е в Инфекциозна болница от 01.07. Вчера е излязъл тестът й - положителен. Най-вероятно се е заразила от братовчед ми, който 3 дена е бил с много висока температура и нищо друго. Тя е ходила да се грижи за него. На 4 ден на него му спада температурата, но пък тя вдига висока температура, и никакви други симптоми. Обажда се на ЛЛ, тя и казва да вика линейка, те отначало не да искали да дойдат, но накрая са дошли и в болницата се оказва с положителен тест. Братовчед ми е под карантина в къщи, добре е, не са му правили тест. Но другият ми братовчед се е виждал с тях на 20.06. Няма никакви симптоми, вчера е бил на лекар, като е разбрал, че майка му е с положителен тест, а брат му е под карантина, но той е казал, че няма нужда да му правят тест, защото са минали 14 дена, откакто ги е виждал, че след като няма симптоми и явно не е болен. Ние бяхме със здравия братовчед заедно миналата неделя и днес също, когато разбрах за вуйна ми и брат му. Ние също нямаме никакви симптоми, и дано да не проимаме. Но, въпросът ми е следният: Аз в понеделник съм на работа, а се оказва, че съм контактна на контактен на болен. Какво трябва да направя аз сега? Трябва ли да предупредя в работата, трябва ли да се обадя на ЛЛ или на някой друг? Въпреки,че нямам никакви симптоми, може ли  евентуално да заразявам, защото не искам случайно и по невнимание да заразя колегите си или някой друг. Затова моля за съвет и какъв е редът в такъв случай?
Може да заразявате. Липсата на симптоми не означава че някой не може да заразява. Всъщност се смята че голяма част от хората карат безсимптомно вируса, предимно младите. Моят съвет е да се обадите на ЛЛ и да видите какво ще ви посъветва.

Хора забелязвате ли как напоследък все по често започнаха да се появяват хора в темата които или те или техни близки имат личен досег с вируса. Преди като имахме по 20, 30 случая на ден, нямаше такива хора в темата. Това също е знак че заразата се разраства в о-вото.

# 10 450
  • Другата България
Скрит текст:
Здравейте, днес разбрах, че вуйна ми е в Инфекциозна болница от 01.07. Вчера е излязъл тестът й - положителен. Най-вероятно се е заразила от братовчед ми, който 3 дена е бил с много висока температура и нищо друго. Тя е ходила да се грижи за него. На 4 ден на него му спада температурата, но пък тя вдига висока температура, и никакви други симптоми. Обажда се на ЛЛ, тя и казва да вика линейка, те отначало не да искали да дойдат, но накрая са дошли и в болницата се оказва с положителен тест. Братовчед ми е под карантина в къщи, добре е, не са му правили тест. Но другият ми братовчед се е виждал с тях на 20.06. Няма никакви симптоми, вчера е бил на лекар, като е разбрал, че майка му е с положителен тест, а брат му е под карантина, но той е казал, че няма нужда да му правят тест, защото са минали 14 дена, откакто ги е виждал, че след като няма симптоми и явно не е болен. Ние бяхме със здравия братовчед заедно миналата неделя и днес също, когато разбрах за вуйна ми и брат му. Ние също нямаме никакви симптоми, и дано да не проимаме. Но, въпросът ми е следният:
Аз в понеделник съм на работа, а се оказва, че съм контактна на контактен на болен. Какво трябва да направя аз сега? Трябва ли да предупредя в работата, трябва ли да се обадя на ЛЛ или на някой друг? Въпреки,че нямам никакви симптоми, може ли  евентуално да заразявам, защото не искам случайно и по невнимание да заразя колегите си или някой друг. Затова моля за съвет и какъв е редът в такъв случай?
Това е въпрос, на  който тук ще ти дадат отговори неспециалисти. И само ще се объркаш.
Моят съвет /съвсем непрофесионален/, е да се обадиш на ОПЛ или РЗИ, за да попиташ сама. Въпреки, че аз знам какво ще ти кажат. Никой няма да те тества, няма и да те сложат под карантина. Аз поне бих обяснила на работодателя ситуацията, да прецени той самия. Защото ако нещо се случи впоследствие, някой друг колега се разболее от друго място или се зарази, може да те изкарат теб виновна. Друг е въпросът, че болничен няма да ти се издаде от никого, защото няма основание. И се стига до омагьосания кръг, за който говорим от доста време. Именно поради всички тези причини хората лъжат, и крият, и ходят болни на работа-просто няма механизъм, който ясно и категорично да е уредил нещата.

# 10 451
Затова моля за съвет и какъв е редът в такъв случай?
Aми най-добре звънни в РЗИ. Мисля, че контактен на контактен не подлежи на карантина, но според мен ако си вземеш болничен от 5 дни е най-добре или отпуск ако е възможно. Т.е. избягвай контакти освен с най-близките като е редно и те да се ограничат по същия начин ... така си разсъждавам просто, не знам каква е процедурата.

# 10 452
Контактен на контактен, който си е изкарал карантината е точно нищо.

# 10 453
Контактен на контактен, който си е изкарал карантината е точно нищо.
+1, чак сега видях, че контактният е изкарал 14 дни карантина, така, че да не се притеснява питащата.
А по въпроса с менталното здраве не само у нас е така, хората полудяват всеки по негов си начин.

# 10 454
Размишлявам си аз днес цял ден за бъдещето. От вторник сме вкъщи, в класа на детето имаха съмнения за случай на коронавирус. Едва днес излезе резултат-положителен. Казаха, че в близките ден два ще дойдат да изследват детето, за късмет минаха още днес. Чакаме резултат тези дни, хайде да речем до вторник ще е готов....
И чуденето ми е, наесен, като почнат сополите и другите вируси, при всяко сополиво дете от класа ли ще седим всички родители вкъщи? Колко учебни седмици ще докарат децата?

В интерес на истината родителите не ни изследваха, само при настояване. Ако децата са положителни тогава. И още по-странното е, че не сме под карантина, даже ако искаме можем да ходим на работа !
Децата са контактни на заразеното дете и затова са под карантина. Родителите са контактни на контактни и мисля, че в такъв случай не се предвижда задължителна карантина. Такава ще има ако някое от контактните деца също излезе положително. Дано не се стига до там.

Общи условия

Активация на акаунт