COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 173
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 360
Аз искам да знам отсега какви мерки ще се вземат за малките ученици до четвърти клас в случай на присъствено обучение
- ще се отмени ли храненето в стол
_ще се преустанови ли ползването на физкултурния салон от няколко класа едновременно
- ще има ли занималня по желание на родителите, или тази форма ще отпадне
- ще се ротират ли деца в по-малки групи, за да спазват дистанция
- как.ще се осъществи засилен здравен контрол и пр.
Прочетох , че в МОН нещо са започнали да мислят, любопитна съм какво.

# 12 361
  • България <3
Здравейте, ако отида да взема с колата мой познат от летището, който се връща от чужбина, за да го закарам до неговия град, аз ще подлежа ли на 14 дневна карантина?

# 12 362
  • София
Карантината как се брои? Ако те карантинират като контактен в понеделник до по-другия понеделник ли е или до неделя? Че моята доброволна свършва...

Аз на 15 ден отидох при ЛЛ на преглед, преди да тръгна на работа.Исках още на 14 тия, но тя ми отказа.

# 12 363
Трябва да се търси наказателна отговорност за хората, които с нехайството си, излагат други на риск.
Кой ще плаща тези карантини по 14 дни? Ами, ако се стигне до заразяване.
Родителите на непълнолетни, също трябва да носят наказателна отговорност. Не административна.
А, ако някой почине заради един разговор през оградата?
Баси тъпите и безотговорни хора и родители.... нямам думи.
За жалост много са безотговорните и все повече стават,
мисля че вчера една съфорумка писа как не можела да мине с детето си и чантите
които носи пред входа,защото е задръстен с насядали възрастни баби на раздумка
и без маска,като им направила забележка,те и се скарали за каква се мисли,че ще ги кара да си слагат маска..

# 12 364
  • Пловдив
Здравейте, ако отида да взема с колата мой познат от летището, който се връща от чужбина, за да го закарам до неговия град, аз ще подлежа ли на 14 дневна карантина?
Не. Няма кой да ви я наложи.
А и зависи човекът откъде пътува и дали самият той подлежи на карантина.

# 12 365
  • София
Скрит текст:
Другият човек, с който имах контакт е във видимо по-добро състояние в момента, с лека кашлица от време на време.
Прибрали са се от София.
А там как са го хванали? Сещат ли се да са имали контакт сък съмнителен или е неизяснено?

Знаели ли са, че са заразени като са дошли на раздумка?
Не знам подробности.
Да, знаели са, че са болни и въпреки това решиха да си поговорим. Заразили са се в София и са решили да се приберат тук да се долекуват. Човекът с по-тежко състояние е отделен в отделна сграда, но въпреки това са пътували заедно, в София живеят заедно и маски не съм видяла да носят. Ядосана съм от безхаберието им и изобщо не искам да ги виждам в скоро време. Smile
Ама как е станало? Идват да си лафите, не пазят дистанция, и в един момент ти викат - ми то ние караме короната, да знайш, тестваха ни в софето и Гайчо е зле, в съседна сграда е. Нещо такова?
А ти колко време общува с тях?
Делим един двор. Хванаха ме навън и нямах възможност за дистанция. Заговори ме човекът с по-леките симптоми, може би около 3-4 минути някъде. Не знаех, че са болни от ковид-19. Днес научих, че са им правени PCR тестове и другата седмица човекът в по-тежко състояние е на изследвания и контролен преглед. Иначе него го видях от разстояние, когато се прибираха и наистина изглеждаше много зле. Явно са решили тук да си карат карантината.
Тези двамата са за прокуратурата. След като са доказано заразени, нямат право изобщо да си подават носа на вън, камо ли да пътуват до друго място.
Стискам палци всичко да е на ред и да ти се размине гадорията.

MK_, стискам палци всичко да се размине! Контактът е бил сравнително кратък и навън, та според мен има голяма вероятност да не си прихванала. Тия са си за отрепване обаче Unamused

# 12 366
  • София
Аз сама се изолирах. РЗИ не ме е карантинирала. Минаха ми 14 дни от контакта. Просто искам да съм коректна.

# 12 367
  • София
На мен все пак не ми се вярва тази работа, че децата и младежите не предават по веригата към възрастните. Когато в едно и също помещение по цял ден са поне 10 деца, дори учителят да е с маска или шлем, все тая. В някои държави всичко е работело, но как може да се докаже, че учителят се е заразил някъде отвън, а не от някое дете? За мен е голяма мистерия това с децата. Признавам, че ако трябва да дам уклон на конспирациите, е странен този вирус, децата да са почти незасегнати и да не заразяват, първоначално да страдат основно немощните и старите и изобщо най-слабите възрастни и да се спира с маска и миене на ръцете. Направо като програмиран - децата и младите да са незасегнати, а работоспособното население, ако се пази, ще е по-малко засегнато. А, да, и да няма събирания.

# 12 368
Не, познат го направи и не го карантинираха. Само ако тия които ги возиш дадат положителна проба ще те.

# 12 369
Колко да са незасегнати младите? Измряха млади, здрави, прави хора. Сега, ако 42 - 47 не са млади...

# 12 370
  • София
Като е било с температура защо е допуснато в залата? Ама има такива ненормални родители, ще си пусне детето с температура на изпит. Колко деца са били с него в помещението?
А, пило парацетамол сигурно. Не стана ясно - друго симптоми, освен темп имало ли е, кашлици, кихавици?

# 12 371
Аз сама се изолирах. РЗИ не ме е карантинирала. Минаха ми 14 дни от контакта. Просто искам да съм коректна.
Коректна си повече от заразените даже! Тити каза, че както е доказан, така ще е 14 дена карантиниран.
За мен това е смешно малко, все пак е с положителен тест, а не само контактен.

# 12 372
  • София
.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 11:40 от EliG

# 12 373
Протести също има и в Ниш,  Нови Сад и Крушевац.

Видео от Белград

https://twitter.com/disclosetv/status/1280941396669730816
https://twitter.com/disclosetv/status/1280941701687803906

на живо от Белград

https://www.facebook.com/N1Srbija/videos/298759894651164/

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 22:33 от Анонимен

# 12 374
Медали торба, а грам разум и отговорност няма.

Общи условия

Активация на акаунт