COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 444
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 050
  • София
Видях следния пост в Фейсбук и ми се струва много хитър начин да се разбере размерът на заразяването, ако наистина данните са точно такива

Цитат
Значи гърците с масово тестване на българи на граничния пункт Промахон от над 31 000 теста за 6 дни са намерили 100 положителни , или 0.3 %.
Вътре в страната ни са далеч повече...
Вируса само като наближи гръцката граница и бЕга назад.
Такива ми ти работи... Grinning
Може ли някъде да се разбере колко заразени наистина хващат на гръцката граница. Хората, запътили се натам, са много и представляват представителна извадка на обществото. Някой знае ли дали се изнасят такива данни?
Абсурдно ми се вижда това в цитата. Лично мнение.
Но все пак да не забравяме, че таргетните тестване у нас винаги открива под 1%-Банско, полицаи и градски транспорт, Бургас и морето, Пловдив ....

# 13 051
Видях следния пост в Фейсбук и ми се струва много хитър начин да се разбере размерът на заразяването, ако наистина данните са точно такива

Цитат
Значи гърците с масово тестване на българи на граничния пункт Промахон от над 31 000 теста за 6 дни са намерили 100 положителни , или 0.3 %.
Вътре в страната ни са далеч повече...
Вируса само като наближи гръцката граница и бЕга назад.
Такива ми ти работи... Grinning
Може ли някъде да се разбере колко заразени наистина хващат на гръцката граница. Хората, запътили се натам, са много и представляват представителна извадка на обществото. Някой знае ли дали се изнасят такива данни?
Абсурдно ми се вижда това в цитата. Лично мнение.
Но все пак да не забравяме, че таргетните тестване у нас винаги открива под 1%-Банско, полицаи и градски транспорт, Бургас и морето, Пловдив ....

Да не забравяме обаче, че таргетното тестване беше правено преди заразата да стане масова. Пловдив беше един от градовете с малко заразени и болни. Сега вече не е така....
В Банско местните бяха останали настрани от скиорите и затова само работещи в хотелите и по пистите се бяха заразили.

# 13 052
  • София
30 хиляди теста на гръцка граница за 6 дни ли
Дрънци на тараланци. Не четете фейсбук журита, ето ви БТВ: https://btvnovinite.bg/svetut/garcija-shte-uvelichi-broja-na-tes … kata-granica.html

# 13 053
Брифинга почна. Боже, ама той май е за случката с НСО. И заради протеста. Пфуу.

# 13 054
Аз под трайно увреждане разбирам, някакъв проблем който остава за много дълго време, да не кажа до края на живота.

При условие, че ние се сблъскахме с вируса преди 6 месеца, няма как да се твърди, че уврежданията са трайни- лично мнение. Като минат две години и хората от първата вълна все още имат проблеми останали от прекараната болест бих приела, че може да говорим за трайно  увреждане.

Уврежданията на органи не се оправят от само себе си. Белият дроб има някакъв капацитет да се възстановява, но е далеч от безкраен. Изводи могат да се направят с данни от 3/6 месеца след инфекцията и някакви разумни допускания за това колко ще се възстановят.
Ако чакаме 2 години, за да приемем, че има трайни увреждания, вместо да вземем мерки срещу това сега, сме изпуснали коня.

# 13 055
Само да уточним че Промахон е граница за всички идващи с кола от Европа - румънци и т.н. Даже се чу че Гърция има карантина за държави от ЕС и те кацат в София и пътуват с кола, така че тези тестове не са само на българи. После, логично е тия които все пак имат леки симптоми и гърците казаха правим тестове да не тръгват, така че и 100бр не са малко.

Аз също съм изумена от 300-та броя очаквах ги чак другата седмица. Жалко, че става така. Принципно не е кой знае колко много, ако управляващите се стегнат и започнат да мислят с главите си а не според разни лобита и търговци.

И моето мнение беше, че има няккава идея да го изкараме летните месеци, но мисля никой не е очаквал точно такъв ръстеж.

Последно за последствията от вируса- лични, които са най-ценни. Свако ми в Ню Йорк го изкара ако не се лъжа март-април. Сега е ходил на скенер казват, че трайно са увредени и двата дроба след двустранната пневмония и го наблюдават, чувства се добре няма задух, но ..... уврежданията са си налице. Над 65г е вероятно това ще си остане сериозен проблем до края на живота му, а може и да се усложни. Не пуши, няма придружаващи заболявания. Вярвам че при всяка малка настинка или грип, ще се отразява и на дроба, защото имам познати с точно такива проблеми.
Та какво да чакаме изследванията да ни го кажат, то си е ясно. Имаше някъде статия ако я открия за човек, който е с толкова увредени бъбреци че се налага диализа.
Изобщо не мога да проумея как има хора дето викат "грипче".

# 13 056
Вожда на брифинг. Сигурно Галилео сутринта му е пратил поздравителен СМС.

# 13 057
  • София
Какъв брифинг пък сега?!

# 13 058
  • Bulgaria
Смятам, че който призовава за масово заразяване в обществото, да бъде така добър да отиде в болниците, да посреща и лекува болните. Дали като лекар, дали като доброволец, в зависимост от знанията си. Защото персоналът там не излиза с месеци и не си вижда семействата, докато Галилео става медиен герой.
Няма нужда. Аз имам много отзивчиви положителни съседи. Всеки ентусиаст може да заповяда да си поговорят, може и кафе да пият. Интелигентни, образовани - разговорът ще е приятен. Ще имате възможност да видите и сравните лекото и по-тежкото протичане.
Аз искам да попитам заслужаваше ли си? Колко време изкарахме без мерки? 2 месеца? Може би трябва да попитам някой от младите заразени, които го карат „безсимптомно” в болница.
Скрит текст:
Моята самоизолация върви добре. Днес започва 4-ти ден, откакто бях контактна. Нямам симптоми, вероятно е още рано. Но ако съм заразена, явно ще е да не се деля от колектива на 20-29 годишните, които напоследък са най-многобройната група от новозаразените, с това изключение, че не съм ходила по нощни заведения и балове. Grinning Само да отбележа, че областта, в която живея, е една от най-слабо засегнатите. Вчера дори Кунчев я даде като добър пример за слаба заболеваемост. Вероятно изобщо нямаше да се сблъскам така директно със заразен ако съседите ми не бяха решили да се приберат да се лекуват на чист въздух.

# 13 059
Гърците правят по 3 000 теста дневно.Тесла,и 25 000 да са,нали се сещаш,че възможността да се срещнеш с някого от тях нараства.Друго е 2 000,а друго 20 000.

# 13 060
Роналд, излъчват по Нова, но не е за вируса, а за охранителите. На Царя Слънце сега явно това му е приоритет. Вирус, бройки, кой му пука.

# 13 061
Да,що за пародия...

# 13 062
  • Пловдив
Гърците тестват наред, у нас се тестват хора със симптоми и контактни. Логично е тук да излиза по-висок процент от заразени.
То ще се разбере и гърците какво ще открият, няма да остане неразбрано. Те реално тастват по един човек от автомобил и то от два дни. Тепърва има да излизат резултати.

Не виждам смисъл от нови мерки, ако те не се спазват. Поне да наложат спазването на сегашните. Да се носи маска навсякъде на закрито, да е сложена, както трябва.

Абе нали Мангъров беше приятел на ББ, нали му лекувал внуците, защо този човек така се опълчва на уж приятеля си? Вместо да го подкрепи?

# 13 063
Роналд, излъчват по Нова, но не е за вируса, а за охранителите. На Царя Слънце сега явно това му е приоритет. Вирус, бройки, кой му пука.
Не,в чест на Радев е🙈

# 13 064
Според мен ще каже и за вируса. Ама да изчерпа първо темата за НСО.

Общи условия

Активация на акаунт