COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 665
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 110
Не знам тия дето са готови да изкарат едно вирусче дали си дават сметка колко ще им струва на джоба, личния такъв.

Гответе се да плащаме яко - изследвания, тестове, снимки...
Защо и какво да плащаме. Нали сме здравно осигурени. Здравната каса за какво е. Нали всеки месец си плащаме като попове на Здравната каса

# 13 111
Шегуваш се, нали? Или скоро не си ходил на лекар.

Всички ще си платим от джоба, драги - лекарства, тест,  ще търсиш къде е по евтин скенера...

# 13 112
  • Бургас
Колкото и да ми антипатичен ББ, за сценария в Росенец е прав. Класически хватки, елементарни сценарии, с единствена цел да бъдат отразени от медиите (който се чуди как и защо се прави, да поразрови из Гугъл за случая с първоначалния строеж на завода  автомобили на Тата в Индия, как и защо се стига до изоставяне на 400 млн долара в постройки и смяна на местоположението). Нищо ново под небето, подходът е все един и същ, винаги се минава през "спонтанни" протести, а и резултатът е също винаги еднакъв. Единствената цел на Радев, ДБ (Пинокио), и т.н. е властта. Нищо друго. И им трябва, за да са техни хора на възлови позиции, за разпределяне на "хапките".

За Росенец не си права. Свързано е с едно гласуване наскоро.
Но да, лъсна в подходящ момент. Усетиха слабост и удрят. Повече от логично е!

За същия този Росенец пък съм им бясна. Голямото ми дете играеше там и го помни, малкото няма да го види!
А за земите на Червенка не ми се говори. За там си се реве, защото ощетяват семейството ми. Просто си взимат! Взимат си и не им пука!

Въпреки това считам, че протести сега не са нужни и са опасни!
Или той подава оставка, или протестите спират, което смятам, че няма да стане!
Тъжно е!
Вожда от ден 1 показа, че няма “т..ки” да удължи пандемията!!!! Отвори ли сега дискотеки и барове ни ликвидира!

# 13 113
  • Bulgaria
Аз не останах с впечатлението, че ще отваря нощни заведения. Просто той се ръководи от желанията от народа.
Искахте да отворим всичко да си живеем нормално, а сега се плашите, че бройките се увеличават. Какво да стане като всичко е отворено? Ще се увеличават. След като толкова много хора не вярват във вируса да вземем да отворим пак всичко, но после да не ми търсите сметка защо болниците са пълни.
Нещо от този род му бяха разсъжденията,  не мисля, че ще отварят каквото и да било.

# 13 114
Вчера ми казаха, че по някакъв местен новинарски канал в САЩ са споменали България наред с няколко други държави като държавите с най-бързо растящ брой новозаразени всеки ден. Дано някои се стреснат от цифрите, ама надали. Пазете се сами, защото няма кой друг да ви пази.

# 13 115
Малеее, 330!!! УжасТ! Fearful

# 13 116
Аз след този брифинг на шефа съм още по притеснен за ситуацията с вируса. Какъв контрол и каква воля да го наложи държавата за спазване на мерките и какво серозно отношение на хората към вируса се очаква след тоя брифинг. Не може непрекъснато да лавираш и да угаждаш и на едните и на другите. Абе дори Швеция в момента има наложени едни мерки и си държи на тях и са по адекватни от нашата стратегия, иди ми дойде ми, днеска затваряме дискотеки и барове защото бройките скачат, утре ги отваряме защото въпреки това народа не вярва във вируса и щаба е виновен че не е убедил народа в сериозността на ситуацията.

# 13 117
Т.н. опозиция всъщност още от началото политизира пандемията и непрекъснато шишкаше част от хората към неспазване на мерките и мангъровщина с цел да разклати правителството и да се докопа до властта. Човекът Х е преди всичко популист и се върти спрямо това което е популярно, а не толкова правилно. На всички това им е основния приоритет - властта, а не здравето и живота на хората. Но поне в началото заради някакъв див късмет бяхме тръгнали по правилния път и имахме шансове да преминем през пандемията с минимални щети. Естествено, това беше прекалено хубаво, за да е истина и пандемията закономерно стана жертва на жалки политически игрички.

# 13 118
  • София
Пак за %, бройки и сравнения

Константинов разби данните на Щаба: Заразените у нас са около 5% от проверените, а заразен не значи болен
http://onovini.eu/2020/07/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D … %B0-%D0%B7%D0%B0/

# 13 119
  • Бургас
Аз не останах с впечатлението, че ще отваря нощни заведения. Просто той се ръководи от желанията от народа.
Искахте да отворим всичко да си живеем нормално, а сега се плашите, че бройките се увеличават. Какво да стане като всичко е отворено? Ще се увеличават. След като толкова много хора не вярват във вируса да вземем да отворим пак всичко, но после да не ми търсите сметка защо болниците са пълни.
Нещо от този род му бяха разсъжденията,  не мисля, че ще отварят каквото и да било.
Това са съждения на 4 годишния ми син! (За тези на вожда говоря, да не се засегнеш Simple Smile )
Водил се по народа? На самотек сме тъй да се каже!
Иска се разум и здрава ръка! Тук липсват и двете.
Просто не ми побира ума как изобщо избълва тези тъпотии на брифинг. Все едно се дърпат деца яслите. “ На Гоше, пуснахте да бягаш по стълбите и падна! Ся ако пак те пусна и паднеш, ти ще си виновен, щото ходиш да скачаш по дивана”.... стига!
Лошото е, че и тез по протестите не са по - хубави!

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 10:51 от MeMyselfI

# 13 120
Вчера ми казаха, че по някакъв местен новинарски канал в САЩ са споменали България наред с няколко други държави като държавите с най-бързо растящ брой новозаразени всеки ден. Дано някои се стреснат от цифрите, ама надали. Пазете се сами, защото няма кой друг да ви пази.

Вероятно все повече ще ни споменават.

От месец юни насам обаче ситуацията е коренно различна. Според данни, публикувани от социолога Цветозар Томов, България е на 5-о място по най-голям брой случаи от 27-те страни членки на ЕС. За месец юни у нас са регистрирани 356 потвърдени случая на COVID-19 на база 1 млн. от населението на страната. Отличници в тази класация са Словакия, Латвия и Унгария, а по-малко са случаите дори във Франция, Испания и Италия, които бяха сред най-засегнатите страни в света. Четирите страни с по-лоши показатели от България са Румъния, Люксембург, Португалия и Швеция.

Още
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30714447.html

# 13 121
  • Варна
Tesla, ами в тия 50 критични, дето бяха обявявани, имаше и хора на кислородотерапия. Сега обявяват само интубираните.

Тази информация откъде е? Нито преди, нито сега съм срещала разяснение кои случаи обявяват като критични и дали са само интубирани или и хора, нуждаещи се от друг тип интензивни грижи.

Четох снощи, че петиции против доц. Мангъров подписвате. Запушете устата на всички с различно мнение, нека останат само наведените глави и умиращите от страх... да живее свободата на словото! И за кое не е бил прав - че рано или късно всички ще се срещнат с вируса и само така може да бъде победен или че ЗК се източва? Те заради второто му скочиха лекарите, не че са му обидени на приказките преди това, но сега видяха заплаха за приходите си.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 10:14 от chockolina

# 13 122
Вие лично за колко асимптоматични доказани знаете?
Аз лично за нито един.
Проследявам единствено това, което до момента имам като преки наблюдения.
Сигурно за десети път го пиша, но Китайска болница имаше проучване, че при диагностицирането 40% са били безсимптомни, но впоследствие само 5% остават безсимптомни. Средната възраст на същите е 14г. И не мога да разбера защо ние тепърва се чудим кое и как. Информацията от Китай беше също, че 80% прекарват леко заболяването, 20% стигат до болница и 5% се нуждаят от интензивни грижи. Обаче ние и на това не вярваме. Око да види, ръка да пипне...
Сравнявам графиката на Италия и нашата. Ние сме там, където Италия беше на 10-13 март. След 10-14 дена ще достигнем пикови стойности от около 800 заразени на ден. Но сравнението на графиките е валидно, ако наложим локдаун точно сега, и то такъв, какъвто го наложиха там. Засега подобен локдаун не се очаква. Но понеже все пак сме наложили някакви мерки, а и времето е топло и сухо, ние няма да се катерим толкова стремглаво нагоре, а вероятно и пик от 800 души няма да имаме, а ще е малко по-ниска цифрата. Надявам се и в процента смъртност да не ги догоним.

# 13 123
  • София
Цитат
Сериозно ли искат пак до отварят? Тия хора съвсем откачиха, не виждам шанс нито за икономиката, нито за здравето на хората, с такова управление. Така само се върви в посока на тотален локдаун, въпросът е колко жертви ще навъртим преди това.

Ъпдейтвайте какво става на брифинга, за тези, които сме на работа Simple Smile
Брифинга свърши. Мен толкова трудно да коментирам шефа отдавна не ми е било. Според мен той не иска да взима мерки срещу вируса заради многото хора които не вярват във вируса. Иска щаба на дебат да убеди о-вото от необходимостта вируса да бъде спрян. Иначе отваря дискотеки и барове защото хората не вярват във вируса. Аз така разбрах.
Аз пък мисля, че той си го каза още преди време, че няма да затваря до края на август. Сега си търси претекст за да отворят отново барове и дискотеки. Така става като се опитваш да те харесват всички, накрая никой не те харесва.

# 13 124
Аз след този брифинг на шефа съм още по притеснен за ситуацията с вируса. Какъв контрол и каква воля да го наложи държавата за спазване на мерките и какво серозно отношение на хората към вируса се очаква след тоя брифинг. Не може непрекъснато да лавираш и да угаждаш и на едните и на другите. Абе дори Швеция в момента има наложени едни мерки и си държи на тях и са по адекватни от нашата стратегия, иди ми дойде ми, днеска затваряме дискотеки и барове защото бройките скачат, утре ги отваряме защото въпреки това народа не вярва във вируса и щаба е виновен че не е убедил народа в сериозността на ситуацията.
Според мен е див, популистки ултиматум - ако не спрете протестите, ще пусна дискотеките.
Прави заложник цяла държава, спекулира със страховете на хората.
Все по-гадно ми става.
Какви дебати, е, ей.
Досега не пречеше нищо, сега един протест те уплаши от заразяване.
Точно теб.

Общи условия

Активация на акаунт