COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 182
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 155
Хеликаза,вярно е,че правителството ни не става нищо.Вярно е,че си сменяха тезите всекидневно.Но това е така,и то не от днес.Всеки има глава на раменете си.Аз не чакам някой да ми заповяда какво да правя и как да се предпазвам.Ако ще утри6да кажат,че няма нито един заразен и сме преборили епидемията,аз ще съм внимателна поне още 3 месеца.Не вярвам на никого,освен на собствените си инстинкти.А за Мангъров какво?! Нима не е той виновен(може и частично,тъй като част от невярващите са и финансово засегнати) за тези 40%,които са против всякакви мерки?Казах ви за ромския етнос.Те се водят по принципа на Мангъров,понеже е "порано лекари".Вярват,че са го изкарали още миналата година или че е напълно безопасен.Е,кой е виновен за това?Питам,понеже вчера се коментираше,че повече от 50%от заразените са от този етнос.
Ама да бе, той Мангъров с мегафон по улиците ходи, да призовава хората да не спазват мерки ? Или ще кажете, че всички медии, които му дават трибуна и които не смеят да мъцнат иначе, го правят от любов към свободата на словото???

Слезте на земята! Единствените отговорни за здравните политики и състоянието на здравната система, са изпълнителната власт и парламента, ако въобще може да се говори за парламентаризъм в България.

# 13 156
Дъщеря ми, почти на 17, вдигна Т вчера на обяд. 37.6, после 38, после пак свали на 37,6. Друго нищо ѝ няма - нито болки в гърлото, нито хрема. Личната предписа фервекс и авирон рапид. Доста се постреснахме и мозъкът ми не функционира нещо. Има ли смисъл да я водя за един бърз тест? Или направо за PCR? На кой ден от симптомите беше най-добре да се тества?
На 5-тия ден от заразяването, но щом вече са развити симптоми ще покаже какво е. Най-добре би било на PCR да отидете. В Цибалаб може да комбинирате PCR и бърз на Роше. В Цибалаб имат и услуга за експресен PCR тест.

# 13 157
  • Bulgaria
Дъщеря ми, почти на 17, вдигна Т вчера на обяд. 37.6, после 38, после пак свали на 37,6. Друго нищо ѝ няма - нито болки в гърлото, нито хрема. Личната предписа фервекс и авирон рапид. Доста се постреснахме и мозъкът ми не функционира нещо. Има ли смисъл да я водя за един бърз тест? Или направо за PCR? На кой ден от симптомите беше най-добре да се тества?
Изчакайте няколко дни, ако няма промяна или се появят и други симптоми, тогава може да направите тест. Бързият тест може да отчете след 7-10 дни от началото на симптомите. Като "Roche" се счита за много точен бърз тест. Аз лично само за температура PCR не бих направила. Имала ли е рискови контакти?

# 13 158
  • Пловдив
На фона на това, което се случи в Италия, Испания, Франция....българинът търси оправдание в неясните послания? Още помня баталните битки, тук, за маските. Е, кой да убеди хората да ползват това между ушите по предназначение. Кой да ви предпази от вас самите. Писа се, многократно, че народът накрая ще излезе виновен. Ако това, което се случва сега, се беше случило през март, когато "гореше" цяла Европа, трагедията щеше да е още по-голяма. Не, че сега не е. Но, споко, вирОс няма.

# 13 159
Tanini, не бързай за тест. Изчакай ден-два, наблюдавайте състоянието и дали има други симптоми. Сега върлуват летни вируси протичащи с температура. Не е задължително да е короната.

# 13 160
  • Варна
По Конституция служебното правителство има една единствена задача - да организира нови парламентарни избори, не може да провежда своя политика, няма да приема стратегии за борба с вируса и т.н.

Не е така. Само една от задачите му е да подготви и проведе парламентарните избори. За времето, през което е назначено, няма съществена разлика между неговите правомощия и функции и тези на Министерския съвет, служебното правителство  управлява текущите въпроси на вътрешната и външната политика на страната.
Независимо, че функционира за кратък период от време, то може да взема политически решения с важни и дългосрочни за страната последици. Съвсем спокойно може да управлява и кризата, 2-3 месеца с добро управление ще са ни достатъчни.

# 13 161
Тези които смятат, че са го изкарали миналата година , преди да почнат да твърдят такива неща  е разумно да си направят тест за антитела. Имам лично познати две семейства които си направиха такива, защото имаха подозрения че са изкарали семейно този вирус - едните декември , другите януари. С много подобни симптоми и дори болница за по един от членовете. Нямат антитела. Така че такива - ние вече сигурно сме го изкарали се потвърждава с тест а не с излишно  сътрисане на въздуха.

Танини
На приятелката ми щерката с такива симптоми. Направиха притеснени и двата теста , защото майката каза че докато чака ПСР теста ще полудее.Оказа се сезонен вирус. Не било епизод в момента. Имало такъв.

# 13 162
  • Пловдив

Бързият тест няма да покаже нищо в момента. Наблюдавйте я, ако нещо ви притеснява, се свързвате с личния лекар. Ако се появи кашлица, затруднения с дишането, звънете на 112. И да е коронавирус, пак това ще ви дадат в началото, ако няма никакви усложнения.

# 13 163
Приятно съм изненадан от студената кръв на премиера Борисов. Сегашните мерки са напълно достатъчни, вместо да се въвеждат нови и нови по-крайни мерки - да се подобри следенето на сегашните и подобряването на екипировката на медиците и учреждения/магазини - бих искал да видя повече и на по-видно мято машинки за гелове за ръце в магазините например.
И от какво точно си доволен щом одобряваш мерките, разбирам да не ги одобряваш тогава може да си доволен, защото той иска да ги маха понеже народа не вярвал във вируса, щаба не го бил убедил в необходимостта от мерките които ти одобряваш. Та от какво точно си доволен.

# 13 164
Ето ви японците, които всички знаем, са една изключително дисциплинирана и отговорна нация. Всички спазват мерките, абсолютно всички носят маски, изобщо всичко при тях е като по учебник, както трябва да бъде. Е и какво - спряха ли вируса?

# 13 165
Хеликаза,естествено,че медиите ще търсят сеир,а не свобода на словото.В България сме все пак.А на Мангъров пистолет ли само опрели в челото,та не спря да ръси всякакви безумни твърдения?На първо място е лекар.Трябва да внимава какво говори пред толкова широка аудитория.Ако беше тръгнал с мегафон,щеше да е добре,понеже нямаше да го слушат толкова хора

# 13 166
Ето ви японците, които всички знаем, са една изключително дисциплинирана и отговорна нация. Всички спазват мерките, абсолютно всички носят маски, изобщо всичко при тях е като по учебник, както трябва да бъде. Е и какво - спряха ли вируса?

Ами да... ти май нещо не си в час. Под 1000 жертви при 100млн население. Ограничават заразата само с маски.

# 13 167
Япония е с население 126-127 милиона. Ние със седем. Това не може да се сравнява. И при нас са над 300 за денонощие. Статистиката борави сравнявайки. А не с абсолютни стойности.

# 13 168
Ох да им имаме антирекорда на Япония, че те имат по малко нови заразени от нас а са 126 000 000. Като чета някои коментари и ми иде да се гръмна. Grinning

# 13 169
  • София
Ох, то е ясно, че политиката и управлението на медицинската част от кризата са свързани, но сто пъти стана ясно, че в тази тема идеята е да се придържаме към медицинската част. Политика на форума, какво да се прави. Само недейте да правите грешка като поставяте знак на равенство между хората, които подкрепят управлението и тези, които виждат опасност от развитието на пандемията у нас или обратното.  Дразни ме това етикетиране "Щом си с маска, значи си от определена политическа сила" и "Аз не нося маска, за да покажа, че протестирам срещу правителството". Ами изобщо не е задължително да са свързани нещата. Гледах снимки и видеа от сръбските протести - повечето хора с маски. Значи може и така, и така.
Аз не мога да разбера, защо като си знаем дереджето, не погледнахме другите държави как и какво правеха, вместо да се оправдаваме, че видиш ли днес казали така, утре онака и сега на кого да вярваме?. Ами то откакто се помня у нас е така. Защо сега да е по-различно? У нас винаги е бил основен принципът "Всеки да се спасява поединично". След като си го знаем, не беше ли редно всеки да се посниши и поослуша преди да се юрне като невидял, че не е сигурно на кой колко са му  капацитетът и възможностите да се спаси поединично?

Общи условия

Активация на акаунт