COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 910
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 260
  • Пловдив
В Пловдив си имаме и 40-дневно бебе..

# 13 261
Последни актуализации от цяла Европа

Италия забрани влизането от 13 страни с "риск". Министърът на здравеопазването Роберто Сперанса казва, че пандемията е в най-острата си фаза, така че не е разрешено влизането от страни, включително Армения, Бразилия, Босна и Херцеговина, Кувейт, Северна Македония, Молдова и Перу.

UK -  пристигащите от Сърбия вече ще поставяни под карантина.

България забрани футболните фенове на стадиони и затвори нощните клубове на закрито заради скок на инфекции. Текущият сезон се възобнови на 5 юни, а новия сезон, определен за 24 юли, може да бъде отложен, след като редица клубове съобщиха за инфекции. Рекордни 330 случая са регистрирани на национално ниво в петък.

Русия - руските доклади за тестовете на ваксина предполагат, че доброволците са формирали имунен отговор по време на официално изпитване и ще бъдат изписани от болницата следващата седмица. Втора група доброволци ще бъдат тествани следващата седмица.

Франция -  министъра на здравеопазването Оливие Веран апелира хората да не свалят гарда си. „Виждам, че е имало отпускане в поведението - имаме нужда от социално дистанциране всеки ден.“
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-53358850/page/2

# 13 262
  • Варна
Четиримесечно бебе е с ковид.Или май това вече е банално,че някой е болен.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/bebe-na-4- … v-smolian-6112111
Честито на отличника!Сега какво остава?
Мангъров сега ще има ли очи да каже на близките му: "Ами ще му мине"?

Смъртността от грип при бебетата и децата до 10 години е далеч по-голяма от тази при ковид. Това поне не го ли разбрахте? И, да, най-вероятно ще му мине, дори и без лечение, на бебето.

Какво сте се заяли с доц. Мангъров, не знам?!

Защо не обвинявате тези, които вземат решенията и трябва да носят отговорност, а се нахвърляте върху човек, който изказва личното си мнение на специалист и върху хората, че са безотговорни?!

Има правителство, то взема решенията, задължава за спазването на мерки и начинът му да контролира неспазването е да се санкционират нарушителите, а не да се сърди някой на "бай Ганьо".
Част от успешното управление на кризи е правилната и последователна комуникация, при нас това е най-куцото звено - има мерки-няма мерки, отваряме-затваряме, носете маски-не носете маски... и накрая - вие сте виновни, че не слушкате! Хайде бе!

# 13 263
Ако не беше Мангърков мисля че по-друг начин можеше да се развият нещата.Сега всеки който не иска да спазва никакви мерки се позовава на неговия авторитет и образованието му и готово. За мен е престъпно такова говорене на Мангърков. Той говори все едно е единствения капацитет в цял свят. Искам да разбера той като е такъв капацитет лекува ли болни от Ковид  или не?

Изобщо не смятам Бойко че е виновен за ситуацията. Няма начин да се налагат мерки със сила виждаме че в момента се търси под вола теле за да падне правителството и налагането на строги мерки ще доведе до това да обслужи чужди интереси и да падне правителството.

# 13 264
  • София
Според вас, правилни ли са ми сметките за процентите на открити заразени с корона вирус спрямо извършените тестове. Защото процентите говорят, че няма никакво увеличаване на броя на заразени в страната:

На 06.06.2020г. Понеделник сутрин:
- 63 заразени при направени 923 теста. ( 6,83 % )
На 07.07.2020г. Вторник сутрин:
- Нов Антирекорд: 174 зарязени при направени 2775 теста. ( 6,27 % )
На 08.07.2020г. Сряда сутрин:
- Абсолютен рекорден брой заразени за страната - 188 при направени 3467 теста.( 5,42 % )
На 09.07.2020г. Четвъртък сутрин:
- Нов рекорд! 240 заразени при направени 4300 теста. ( 5,58 % )
До днес, когато са почти 10% нови спрямо броя тестове.
Удивително как отново си с неточна и неактуална инфо....

# 13 265
Notaris , това е така . Мангъров нямаше да тече и от чешмата , ако нямаше благословия отгоре . Все пак сме държава след Мозамбик и Ангола по свобода на медиите .

# 13 266
Аз съм съгласна с мнението на Тесла, че сега ако ББ наистина отвори затворените/полу заведения и дискотеки, моментално от НОЩ трябва да си подадат оставките. Да го видя какво ще прави с народната любов след това. И грам не ме интересуват ни яловата ни опозиция /от всички цветове и палитри/, ни кой изгонил от брега, ни кой е шеф на НСО, нито как се чувства президентът. Интересува ме дали и как ще оцелеем след това, което върлува в момента и всяка партия, която организира сборища за да доказва това или онова е в черния ми списък. Как пък не се научиха кога се прави политика и кога се обединяваш в името на една кауза.

# 13 267
  • София
Мили хора, вие наистина сте страшни оптимисти по отношение на нашите политици.

# 13 268
Забележете, че смениха терминологията. Вече не се казва антирекорд, а нов стремителен ръст. Евала, който го измисли....ха-ха-ха
Не вярвам да се налагат отново строги мерки, затваряния, кпп-та. И аз споделях назад, че не само нашата власт прави грешки. И други държави не знаеха какво да правят. Единственото, което трябваше да се каже смело от екрана е, че предвид ситуацията, нова за днешното време, ще се мисли и действа според развитието на пандемията. Ако трябва ден за ден. Да, силните мерки март и април бяха грешка. Да, помогнаха за организация на болниците, но само дотук. Всичкото говорене на вожд, НОЩ, министри, професори беше хаотично, неубедително. Такова ще е и занапред.
Вчера гледах сайта на Джонс Хопкинс. Ами само първите заразили се държави имат крива на задържане на инфекцията. Повечето държави в света сега набират скорост или имат втора вълна, пик и т.н. И мисля, че и там не знаят какво точно да правят...

# 13 269
  • Варна
Ако не беше Мангърков мисля че по-друг начин можеше да се развият нещата.Сега всеки който не иска да спазва никакви мерки се позовава на неговия авторитет и образованието му и готово. За мен е престъпно такова говорене на Мангърков. Той говори все едно е единствения капацитет в цял свят. Искам да разбера той като е такъв капацитет лекува ли болни от Ковид  или не?

Изобщо не смятам Бойко че е виновен за ситуацията. Няма начин да се налагат мерки със сила виждаме че в момента се търси под вола теле за да падне правителството и налагането на строги мерки ще доведе до това да обслужи чужди интереси и да падне правителството.

Не мисля, че щяха да се развият по-друг начин нещата - затваряне преди развихрянето на вирус, който вилнее из целия свят, можеше да помогне само при пълно затваряне на границите, докато вирусът изчезне навсякъде. В противен случай, си беше напълно логично, след разпускане на мерките, случаите да се увеличат. По-голямото разпространение в момента, ако го има наистина и не се дължи на повече тестване, е заради напълно ненужното отваряне на футболни мачове за публика и последващо "поливане" в кръчмите и разнасяне на купи. Както и на други подобни масови събития. Липса на такива масови мероприятия и спазване на физическа дистанция щяха да са напълно достатъчни, за да няма такова увеличение.

И контрол, естествено - но явно за такъв няма воля у упражняващите го. Маси на метър и половина - глоби на тези, които не го спазват. Маски върху носа и устата - глоби на всички, които ги носят по друг начин.

Естествено, че виновни са тези, които вземат решенията, а не тези, които ги консултират (макар че официално доц. Мангъров и това не прави, откакто разпуснаха Медицинския съвет, консултантските функции са си на НОЩ).

# 13 270
Знам, че ще ме изтрият, ама все пак да попитам - на брифинга казаха ли нещо за сватбите, щото цяла нощ не съм спала да ги мисля Grinning

# 13 271
Пореден брифинг с ББ и за пореден път единственият проблем в държавата са нечии сараи и детските заяждания между двамата начело на държавата.

# 13 272
Notaris , това е така . Мангъров нямаше да тече и от чешмата , ако нямаше благословия отгоре . Все пак сме държава след Мозамбик и Ангола по свобода на медиите .
Може, но там със сигурност няма толкова медии и куцо, кьораво и сакато да се прави на журналист. Wink

# 13 273
  Значи, ако не се дава Мангъров по медиите, ще има свобода на словото. Има много лекари извън България, които мислят като него  и си изразяват свободно мнението. Всеки има право да чуе различни гледни точки и да реши на кого да вярва. Нямаш право да нарушаваш приетите разпоредби. А те не зависят от Мангъров .
Може, но там със сигурност няма толкова медии и куцо, кьораво и сакато да се прави на журналист. Wink
   Вярно ли за тамошната свобода се размечтахте.

# 13 274
  • София
Мисля че няма да има нова отмяна на мерките. Всичкото това сутринта беше цирк на шефа само с една единствена цел. Да се хареса на мангъровците. Защото знае че самото вземане на решение за мерките по дефолт няма да им се хареса. И затова и ги прави на маймуни щаба. И едновременно показва че мисли и за мангъровците, дори им даде много голям дял в нашето о-во (40%) затова беше тоя цирк, но знае какво ще се случи ако няма мерки. Затова и няма да отмени мерките, така мисля, въпреки че шефа е доказал че е способен на какво ли не.
Има време до края на деня.
Аз мисля, че ще ги отмени

Общи условия

Активация на акаунт