COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 568
  • 29 195
  •   3
Отговори
# 14 595
Ей сега говорих с майката на другото момче - два пъти е погледнала теста в деня на изследването и двата пъти е видяла това, което ви пуснах. Днес са се обадили от РЗИ и след това е видяла, че пише положителен, но не ми беше удобно да я разпитвам повече. Утре идват в тях от РЗИ и моят син е посочен като контактно лице.
Звънях сега на телефона, посочен на сайта на Министерство на здравеопазването. Казаха да си направим тест утре и да се обадим на ЛЛ. Сега гледам къде да отидем утре за текст. От София сме, южните квартали.

# 14 596
Ева, къде, в коя колона сега пише, че е положителен?
Сетих се как онзи кръчмар на морето, с първите открити заразени от персонала и отмениха бала на абитуриентите, показа във фейса снимки на тестове, на които точно там пишеше негатив. Питанката е дали наистина са били негативни или това е била референтна стойност, а истинските резултати още не са били излезли.

Наистина са негативни техните проби, пише "negative" и в двете колони за резултат и референтна стойност

тук могат да се видят всички тестове
https://www.facebook.com/theatrobeach/posts/128311605569288

# 14 597
Утре звънни на РЗИ . След като е контактен и със симптоми,  може да го тестват те.

# 14 598
  • София
Е референтната стойност показва нормата, т.е. да е отрицателно на ковид.

Точно. Референтната стойност е тази, в която трябва да влезеш (или твоят резултат да съвпадне), за всичко да е наред. Примерно за хемоглобина е (ориентировъчно) от 115 до 180, тоест, ти трябва да влезеш в този диапазон, за да си в норма. 90 си с нисък, 200 си с висок. И така.

# 14 599
Ей сега говорих с майката на другото момче - два пъти е погледнала теста в деня на изследването и двата пъти е видяла това, което ви пуснах. Днес са се обадили от РЗИ и след това е видяла, че пише положителен, но не ми беше удобно да я разпитвам повече. Утре идват в тях от РЗИ и моят син е посочен като контактно лице.
Звънях сега на телефона, посочен на сайта на Министерство на здравеопазването. Казаха да си направим тест утре и да се обадим на ЛЛ. Сега гледам къде да отидем утре за текст. От София сме, южните квартали.
Препоръчвам ви да отидете в Цибалаб -130 лв излиза за 24 часа - 160 лв. - за два часа. Направете задължително и ПКК и бърз тест на Роше за още 13 лева. Лабораторията се намира в бизнес център Сердика. Близко е, аз също съм в южен квартал (Гоце Делчев). Ако не е тайна разбира се, от кой южен квартал сте?
П.П. Хубаво е да отидете към 6:30 сутринта, защото опашките са зверски и това не е само там, а във всяка лаборатория.

# 14 600
Ева, къде, в коя колона сега пише, че е положителен?
Сетих се как онзи кръчмар на морето, с първите открити заразени от персонала и отмениха бала на абитуриентите, показа във фейса снимки на тестове, на които точно там пишеше негатив. Питанката е дали наистина са били негативни или това е била референтна стойност, а истинските резултати още не са били излезли.
Кръчмарят си постна само резултатите на отрицателния персонал, мисля аз. Позитивните не ги брои, защото няма да работят Grinning Реално не е излъгал.

Arizona, защо да е само числова? Можеш да имаш стойност положителна, негативна, съмнителна. Негативната ти е референтна в случая. Ако е нещо, което трябва да ти е позитивно и позитивно е нормата, референтна ще ти е +. Можеш да си зададеш всякакви, които позволява системата.

# 14 601
Абе то стойност може да е цифрова, текстова... Но не съм сигурна, че всички, които твърдят, че са им объркани резултатите, са гледали референтната стойност. Сетих се например за онази учителка от Перник, която РЗИ изкараха положителна. Ето нейния тест от Цибалаб

# 14 602
Наистина са негативни техните проби, пише "negative" и в двете колони за резултат и референтна стойност
Те бяха публикували само на другите служители. Без 7-те.

# 14 603
  • София
Абе то стойност може да е цифрова, текстова... Но не съм сигурна, че всички, които твърдят, че са им объркани резултатите, са гледали референтната стойност. Сетих се например за онази учителка от Перник, която РЗИ изкараха положителна. Ето нейния тест от Цибалаб
Скрит текст:

Може не винаги да изписват референтна стойност, но тя значи едно и също, когато я има. Ако някой е гледал нея и е решил, че е отрицателен, чисто и просто се е подвел.

# 14 604
  • При семейството си
Не знам кого точно визираш, Андариел, но при тестовете в Царево, например, не е така. Накрая на статията има препратка към поста във фейсбук и съответно снимки на тестовете:
https://bnr.bg/burgas/post/101301045/nama-koronavirus-v-carevo-z … s-kovid-19-raboti

# 14 605
moonriver ето, Цибалаб са с друго оформление. Ако бяха въвели референтна, щеше предполагам да им излезе в колона "флаг" отклонение от нея. Ама и там са написали да се обръщат към лекар за тъкуване, а не към фейсбук. И лекарят щеше да обясни защо отрицателен след положителен се брои за фалшиво отрицателен, и в темата пускахме линкове към материали по въпроса.

# 14 606
Някой има ли идея от къде са случаите в Бургас, че имам намерение да забегна, да се спасявам натам? Дали е добра идея според вас?

# 14 607
Те бяха публикували само на другите служители. Без 7-те.

Мисълта ми беше друга - отговорих на Andariel, че на тестовете на кръчмаря от Царево си пише "негативен" и в двете колонки. Тя точно това се чудеше - дали и те са гледали само реверентната стойност. Не сме коментирали и не спорим дали и защо кръчмарят е представил само тези резултати (отрицателните), не беше това тема на разговор.

# 14 608
Когато си пускам изследвания, до момента на вписване на резултата пише - "неготов". Странно оформление за текущ резултат от направен тест и объркващо.

# 14 609
  • София
Мерси. Да, така е, просто ми изникна в ума, че съм го виждала, не съм обърнала внимание, че пише в двете колони.

Общи условия

Активация на акаунт