COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 342
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 15 075
Е то отсяването на истината от лъжата е най-трудно в тази ситуация. За Балтов и политкоректността съм напълно съгласна. Но гласност се дава предимно на политкоректни и удобни лекари, не съм чула някой да постави остро проблемите на здравната система по медиите, поне нямам спомен за такова изказване.
П.П. На мен в момента много ми липсва някой, който да казва новости в лечение, тенденции, вкл. нови терапии, проследяване на излекувани в БГ. Настъпи пълна мъгла и имам чувството, че вече никой не се занимава с проблема, а с протестите и разни други страничи неща.

# 15 076
Според Robert-Koch-Instituts заразените са все по млади и повече мъже. Средна възраст 36 години Worried

Делът на починалите вече е малко над 0. И също е ясно друго: възраст, пол и смъртност са свързани. Според RKI фактът, че по-малко хора умират от Covid-19, е резултат от "непрекъснато, значително намаляване на относителния дял на хората над 80 години" - и нарастващия брой на хората под 30 години. Четири от десет пациенти на Covid 19 вече са в тази възрастова група. Във високата фаза на пандемията пропорцията беше точно наполовина по-висока.

https://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.covid-19-demografie-in … 350f594ff5dd.html
Туй за БГ не ми се вярва да е така. За Германия може.

# 15 077
Ако утре не се събудя по-добре, бройте +23. Sad

Дръж се! Пий сега витамини, лекарства и един чай и лягай да се наспиш. Утре всичко ще е поотминало. А като ти мине съвсем след няколко дни обещавам да ти изпратя подарък Simple Smile

Нека се опитаме да мислим позитивно. Не си помагаме като сме се вгледали само във всичко негативно. Такъв голям брой тестове не е правен до сега. От тях не малко са позитивните, но все пак и по-голяма бройка сме имали. А от баловете и мачовете минаха две седмици. Дано са успели да тушират най-големите огнища.

Снощи бях отчаяна и си мислех "стоя си вкъщи и чакам да се оправя от самосебе си... Да не стана и аз като Щернев..." И преди малко прочитам "младият Щерев загуби битката...". Ужас! Камък ми падна на сърцето... Cold Sweat Confounded

Лл днес реши да се поинтересува от мен. Извика ме да ми даде направление за пулмолог. В момента чакам за преглед...

Хора, стискайте ми палци! Трябва да мисля за нещо хубаво... Притесних се сериозно.

# 15 078
Ами, аз ти стискам от първия момент палци, ти още ли поддържаш температура ?
Честно да ти кажа, аз на твое място, бих си пила антибиотика, който ми е изписан от ЛЛ, може да е друго при теб, ама температурата най- вече говори за възпалителен процес, поне това щях да елиминирам.
Дано си добре, наистина ти стискам палци.
Защо ти е пулмолог, трудно ли дишаш ?

С този протокол от март месец, направо не е истина как не го промениха.
А какво ще правим есетна, въобще не ми се мисли.

# 15 079
Не разбирам, вот на недоверие и т.н , но удължаване на епидемиологична обстановка няма засега?

# 15 080
  • Най-красивата страна
,,Умирания в България,,?За първи път срещам такъв израз.
В националния статистически институт се предполага,че работят образовани хора.Не вярвам те да са измислили това заглавие...

# 15 081
37,1. Аз усещам, че имам възпаление, защото ме боли, пари, сърби трахеята като кашлям, но от два дни наблюдавам и нов симптом - малки нишки ярка кръв в прозрачен секрет. Вчера след колелото почнах да се задъхвам. Снощи щях да пия парацетамол (като противовъзпалително), ама бях толкова уморена, че заспах. Довечера най-вероятно ще пия, ако сега пулмологът не ме изненада с нещо друго.

# 15 082
  • София
amy_nka важно е сега да преустановиш всякакви физически натоварвания, не само сега, а винаги, когато си болна. Старай се да почиваш колкото можеш.  Знаеш ли да имаш или да си имала някакви гастроентерологични проблеми ?

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 14:12 от WhatHapppenedToMonday

# 15 083
amy_nka, може да си писала последно, но аз лично не разбрах, имаш ли вече тест за Ковид и ако не - защо? Не е ли най-добре да знаеш какво ти е?

# 15 084
Скрит текст:
37,1. Аз усещам, че имам възпаление, защото ме боли, пари, сърби трахеята като кашлям, но от два дни наблюдавам и нов симптом - малки нишки ярка кръв в прозрачен секрет. Вчера след колелото почнах да се задъхвам. Снощи щях да пия парацетамол (като противовъзпалително), ама бях толкова уморена, че заспах. Довечера най-вероятно ще пия, ако сега пулмологът не ме изненада с нещо друго.

Ами, нишките кръв наистина са симптом на вирусна пневмония. Прегледа ли те лекар? Ако не е, според мен е необходимо да те прегледа и да назначи адекватно лечение. Иначе се опитай да се успокоиш, стресът влияе зле на имунитета.

# 15 085
Парацетамол не е противовъзпалително. Ибупрофен е такова.

# 15 086

Според мен трябва да премислиш въпроса с антибиотика. Температурата ти в момента не е много висока, но съм с впечатление, че вече доста време я поддържаш. Освен това е добре да си почиваш повече и да намалиш физическите натоварвания. Не искам да те плаша допълнително, но повечето, които дадоха интервюта и го карат по-леко, споделиха, че температурата им е била за 2-3 дни. Ако твоята продължава е добре да вземеш някакви по-сериозни мерки. Дано сега пулмолога да ти предпише адекватно лечение.

# 15 087
Пускам една информативна статия на ВВС за отношението към маските по света https://www.bbc.com/news/world-53394525
Знам, коментирано е много пъти, но в някои държави в последните дни отношението на хората се е променило в започване и налагане да се носят. Чак не мога да повярвам как Тръмп, Б.Джонсън носят маски. Промените ,се казва в статията, се дължат на по-доброто разбиране на разпространението на Covid-19.
Докато в България се наблюдава обратния процес.

# 15 088
Аз карах пневмония точно лятото , когато бях и кърмачка, едва ми я откриха пневмонията. Потях се като прасе, температура 37 и нещо, отпадналост. На слушалки нищо не се откри, на снимка чак. А нямаше корона тогава, ама ми биеха два антибиотика дълго време.
Твоите гърди бяха чисти на снимката, дано и сега да е така, ама ти нещо поддържаш като възпаление, н знам. Казвай какво ти е казал пулмолога, дано ти назначат и пср тест, една грижа по-малко поне да имаш !

# 15 089
  • София
Балтов слушка и папка, че иначе ще получи по шапката. На всичко отгоре той сам не може да си оправи кочинката откъм трудова дисциплина - вече сума народ, който е имал нещо ходене до Пирогов казва, че персоналът на регистратурите и по отделенията си ходи с маски под носа, смъкнати под брадата или липсващи направо. Какво очакват, как няма да има заразен персонал!

Тръмп сложи маска, защото го достраша в болницата, нищо че се опита да пробута това, че се срещнал с хора, които били излезли от операционната и да не бъдел опасен за тях. Хвана ги шубето всичките, всеки си пази най-скъпото.

Общи условия

Активация на акаунт