COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 940
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 360
  • София
Мъж на 70 без други болести ми се струва малко пресилено.....
Защо? Има и такива. Вярно, не са болшинството, но има хора в добро здравословно състояние и след 70+
Имам роднина на 88, който няма никакви заболявания, нито високо кръвно, нито нищо. Просто си е здрав човека.

# 15 361
Мъж на 70 без други болести ми се струва малко пресилено.....
Защо? Има и такива. Вярно, не са болшинството, но има хора в добро здравословно състояние и след 70+
Имам роднина на 88, който няма никакви заболявания, нито високо кръвно, нито нищо. Просто си е здрав човека.

Баща ми е почти на 70 г. и е здрав, като бик. Ама наистина е здрав. Ходи на лов, минава по 25 - 30 километра всеки път, през ден кара колело и т.н. Баба ми на 86 г. е същата работа. Като изключим това, че й се възпали някакъв нерв на десния крак и от време на време - 3 - 4 пъти годишно вдига малко кръвното, друго нищо й няма. Припка си из двора по цял ден, като млада булка /както тя самата си казва Simple Smile/

# 15 362
  • Бургас
здрави като бикове хора на 70-80 години няма, ако беше така - щяха да живеят вечно......и при най-здравите индивиди органите и тъканите остаряват, както се сбръчкват външно, така и вътрешно остаряват органи, артерии и т.н., това,че някой на 80г. е на крака и води активен живот, не означава, че всеки момент не може да го тресне един инфаркт или друго заболяване

# 15 363
Някой питаше - противогрипните ваксини м.г. у нас са били срещу 4 щама.

И аз с въпрос - а може ли да си купиш ваксината и да я съхраняваш няколко месеца в хладилник преди да решиш да я поставиш? На колежка лл е казала да се ориентира с ваксините в началото на септември.
Можеш. Аз съм складирала ваксини, купени от аптеката в хладилника на ЛЛ на децата. И след няколко седмици чак ги сложихме, когато беше удобно.

Мнозинството от т.н. "носители на вируса", които някои хора си мислят, че са т.е. безсимптомни, всъщност са си болни, само че нямат симптоми. На скенер около 60% от безсимптомните имат същите изменения в белите дробове както хората със симптоми.

Това, че 60% от безсимптомните са с изменения в белите дробове кой и как го установи?

# 15 364
  • София
здрави като бикове хора на 70-80 години няма, ако беше така - щяха да живеят вечно......и при най-здравите индивиди органите и тъканите остаряват, както се сбръчкват външно, така и вътрешно остаряват органи, артерии и т.н., това,че някой на 80г. е на крака и води активен живот, не означава, че всеки момент не може да го тресне един инфаркт или друго заболяване
Нещо може да тресне всеки от нас на всяка възраст. Просто казвам, че има и хора на преклонна възраст, които редовно се преглеждат, но нямат никакви заболявания. Наистина никакви. Ще си отидат и те, но от умора на материала, не от придружаващи заболявания, каквито нямат.

# 15 365
  • Варна
Мнозинството от т.н. "носители на вируса", които някои хора си мислят, че са т.е. безсимптомни, всъщност са си болни, само че нямат симптоми. На скенер около 60% от безсимптомните имат същите изменения в белите дробове както хората със симптоми.
Това, че 60% от безсимптомните са с изменения в белите дробове кой и как го установи?

И мен всеки път ме удивлява категоричността на LillyM - това й твърдение е базирано на проучване на 37 човека (доколкото помня), невероятно представителна извадка, при над 13 милиона официално документирани случая (и незнайно колко още, които наистина нямат никакви симптоми и никога няма да влязат в статистиките).

# 15 366

Има  изследвания по темата , доста от които публикувани тук . Само трябва да се чете . Липсата на симптоми е липса на бурна реакция на имунната система , не липса на неблагоприятни изменения в организма .

# 15 367
  • София
Този въпрос се разискваше и от Симидчиев, според който е възможно пациенти с много леко протичане да получат сериозни увреждания на белите дробове, но е напълно възможно и обратното - тежко протичане и никакви увреждания.

# 15 368
По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

Излекувани не означава автоматично изписани от болница.

А какво означава?

Има и амбулаторни т.е. не са били в болница, а са си стояли вкъщи под карантина.

Тоест има и много, които не са били болни, а носители на вируса.
Да, със сигурност има и само носители. Но и не всички болни (със симптоми) влизат в болница. Вие при всяка болест досега ли сте влизали в болница? За варицела, скарлатина, бронхиолит? В болница обичайно влизат по-тежките случаи. За температурата и кашлица явно не хоспитализират. Това не значи, че не са били болни.

Ама не значи, че и са били болни... Що за аргумент???

Относно Щерев - нали знаете, че той е със спрени права заради допинг и не е активен спортист.

# 15 369
  • Countryside
Мерси за инфото за ваксините! Ваксини съм купувала и съхранявала вкъщи в хладилник, докато се поставят. Не е никакъв проблем.

Измененията на белите дробове може да са от всякакво вирусно заболяване, което води до вирусна пневомния. Може да са стари изменения, едва ли хората са си правили снимка всяка година, за да разберат имат ли изменения или не. А белодробно увреждане от вирус мисля е възможно да получиш и без външни прояви(задух, кашлица и подобни).

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 11:30 от Г-жа Букет

# 15 370
Вижте, безмислени са тия спорове за кой ли път. Има ли данни, че може да се получат такива увреждания, има. Сега, че не всеки ще получи, естествено, че няма. Наистина не разбирам защо е нужно всеки път едно и също. Още повече, че никой не знае как би протекло при него едно индивидуално заболяване. Това са просто някакви факти, не е нужно всеки да озвучава успокоението, или притеснението си. Дали са 60 или 40 процента, ако си в тях все тая.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 11:53 от Iris04

# 15 371
Скрит текст:
ВТ болница търси доброволци - е че то 2-4 / ден има болни. За какво сега тая паника? Бива ли? Ще ни съсипете туристическия сезон
https://dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/oblastnata-bolnica-v … onavirusa-2233388
Гледах по тв,че и в Пловдив търсят доброволци.Само Балтов в спокоен.А дали колегите му мислят така?

Имайки предвид, че половината са без маски, най - вероятно и те са спокойни, да.

# 15 372
  • София
Интересно изследване

https://www.jpost.com/health-science/hadassah-doctors-crack-the- … zdeBwOgh2HhMtvmWE

Израелски лекари са установили някакъв протеин (нямам мед. познания да го преведа коректно), който е силно увеличен при Ковид пациенти, които са зле; нисък при тези, които го карат леко и най-висок при фаталните случаи. Доколкото разбирам е протеин, който е свързан със съсиреците, които се образуват при фаталните случаи. Дано не бъркам.
Идеята е, че това е много сериозен пробив по пътя за евентуално лекарство.

# 15 373
Toва заболяване не води точно до пневмония а до т.нар. атипична пневмония или пневмонит. Вирусът атакува кръвоносната система на човек като това обикновено е белият дроб, но е напълно възможно и да се разпространи в цялото тяло и други органи. Симидчиев го обясни много добре - съдовете губят своята пропускливост по стените което води до образуване на съсиреци, тромбове и др. опасни изменнения. Пневмония може да се получи в резултат на бактериална инфекция предизвикана от вируса защото вирусите и бактериите си вървят общо взето "ръка за ръка". Може да няма симптоми или да са леки но състоянието да е животозастрашаващо, така подозира се е получило с починалия борец един лекар от друг форум - скоротечна бактериална пневмония.

# 15 374
Скрит текст:
Някой питаше - противогрипните ваксини м.г. у нас са били срещу 4 щама.

И аз с въпрос - а може ли да си купиш ваксината и да я съхраняваш няколко месеца в хладилник преди да решиш да я поставиш? На колежка лл е казала да се ориентира с ваксините в началото на септември.
Можеш. Аз съм складирала ваксини, купени от аптеката в хладилника на ЛЛ на децата. И след няколко седмици чак ги сложихме, когато беше удобно.

За процента не знам, но това че не виждаш нещо и не е "в твоя дом" не значи, че го няма и не съществува.

Общи условия

Активация на акаунт