COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 316
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 465
"Стаден имунитет" означава около 95 процента ваксинирани.

Извинявай, но това как точно го измисли? Това е стадния имунитет за морбили, което с Ro около 18. За ковид стадния имунитет е някъде 60-70%.

Извинявай, но това са приказите на Мангъров.

Извинявай, но Мангъров не е откривател на стадния имунитет. Макар че това, което той предлага е естествен подбор с много жертви в замяна на естествено придобит имунитет със съмнителна трайност.

# 15 466
  • София
https://dariknews.bg/novini/liubopitno/chistachi-ot-londonskoto- … si-snimki-2233518

Чистачи от лондонското метро „почистиха“ шедьовър на Банкси

Смята се, че откритата във вторник рисунка, е била създадена да насърчава използването на маски за лице.

# 15 467
https://www.flagman.bg/article/219240?_gl=1*a3atul*_ga*aW5TU1hWVXBJMEI2WWY3Wjk3aUZmcWUxNkdRSTYzZzZZZW0tT1ExSktUc3hVR2JxZWtsYmQ4SG5wX1dYX1RyTQ..
И Нидерландия ни слага в “оня” списък.

Ако някой пита за Мангъров:
https://www.flagman.bg/show-news-219085-amp.html

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 18:56 от джуди

# 15 468
Всички мои колежки и приятелки се молят учебната година да започне присъствено. Иначе как ще стане, как ще учат малките деца сами в къщи, докато родителите са на работа?

# 15 469
Минавам да оставя това Sunglasses

Проучване показва, че киселото мляко е спасило българите от COVID-19

Според учените нациите, които консумират много кисело мляко или кефир, като Гърция, България и Турция, са регистрирали ниска смъртност от COVID-19.

# 15 470
  • София
Аз вече не виждам на някой да му пука за тоя вирус. Все едно го няма. Изумена съм от всичко, което се случва. Какво ни чака не ми се мисли.

# 15 471
,бе и французите ядат разни йогурти....

# 15 472
  • София
,бе и французите ядат разни йогурти....
Не е мляко това кремче дето го ядат:grinn: и киселото зеле беше включено в статията, която четох. Въобще храните, които ферментират оказвали влияние. Затова и ние, и германци, корейци по-малко умирали.

# 15 473
  • Somewhere far away
Йогурт и кисело мляко са  две различни неща.

# 15 474
Има ли някакво разделение по лабораториите на опашките с пацеиенти за Covid и други тестове. Налага ми се често да си пускам кръвна картина, а не ми се бута из масовката.. Wink
Иди в лаборатория в която не правят тестове за коронавирус. Аз преди 3 седмици ходих в Цибалаб до 104 у-ще в София. Малка лаборатория, пускат по 1 и там не правят никакви тестове за коронавирус.

# 15 475
Никой ли не си задава въпроса, защо месец и половина след многохилядните протести Black Lives Matter в градове като Лондон, Ню Йорк и Париж не се наблюдава екстремно нарастване на заразени и жертви, а напротив - наблюдава се устойчив плавен спад?
Simple Smile

# 15 476
Вчера на ММ колега е починал от Корона вируса. Бил е добре, на домашно лечение и изведнъж се е влошил. Приела са го в болница и е починал Sad

Fearful Съжалявам много да прочета такова нещо. Ето това е истински проблем - никой не те следи вкъщи дали се влошаваш или подобряваш...

# 15 477
  • София
Никой ли не си задава въпроса, защо месец и половина след многохилядните протести Black Lives Matter в градове като Лондон, Ню Йорк и Париж не се наблюдава екстремно нарастване на заразени и жертви, а напротив - наблюдава се устойчив плавен спад?
Simple Smile

Тоест, какво?

# 15 478
Simple Smile

Тоест, какво?

Щеше да е по-културно, ако първо дадеш някакъв отговор и след това зададеш въпрос - така се води дискусия, но аз и така ще отговоря.

Тоест, спазването/неспазването на "мерките" може би няма отношение към разпространението на болестта.

# 15 479
Още през март, д-р Попов от ВМА каза, че следели дистанционно сатурацията на пациентите си. Всъщност от къде може да се купи това малко устройство, оксиметър май се нарича. На пръста се слага и мери сатурацията. Трябва да не е под 95.

Общи условия

Активация на акаунт