и до това няма да имаме достъп след месец.
Вбесява ме цялата тази бутафория. Особено помагалата. Няма такава олигофрения. Безумно затъпяващи сценки бяха вътре. Като за 3-годишни. Умишлено ли се прави? Аз и без ДО съм се замисляла как мога да заобиколя образователната ни система и да подготвям детето си както преценя. И да се явява на изпити. Парите, които бих дала за това, ще ми спестят много други неща в бъдеще. Учителят, в школата по английски, е англичанин. Разликата в подхода на обучение е несравнима. И резултатите също. Нашето образование, в този му вид, без допълнителна ангажираност, е обречена кауза. Може би пък моите критерии, и представи, да са завишени. Но образованието, само като училище и нищо допълнително, скоро няма да може да гарантира и социален минимум на завършващите. А може би точно това е целта, евтина работна ръка.
Боли ме и за децата, дето не им стигат болестите, ами и това сега, отделени от всички, натирени да учат от вкъщи. Имаше някакъв напредък, ходеха като нормални хора сред другите, ресурсни учители си имаха...сега всичко отича пак в канала.
На децата им е криво, когато ги отделят по някакъв признак от останалите. Те си знаят ,че са болни, но все пак предпочитат да не им се напомня по такъв начин. Заради болните деца и възрастните учители обаче няма да се въведе ДО за всички.Препоръчани теми