COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 216
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 20 955
  • в страната на чудесата
Лекарите са не по-малко жертви на същата тази помия и все пак, ако упражняваш най-хуманната професия, някак си се очаква да имаш и някакво хуманно отношение.
Очаква се да. Но на първо място се очаква да си свършиш работата професионално, да поемеш отговорността и да работиш в най-добрия интерес на пациента. Това не може да се случи ако си сам срещу непрекъсната заплаха от разправа. От всякакъв характер. При липса на реакция на съсловието, управата и професионалните организации. Увеличаваш си застраховката и не общуваш.
Жалко. Много дълбоко са съсипани тези неща. Всеки е прав.
Лично аз съм песимист.
И не смятам, че ако ковид кризата се влоши с този подход ще има отдадени лекари. Задължени и пазещи се да. Което не помага. Всяка сестра може да изпълни протокола.
Габи, не на 1000, на милион Sad. Положението е брутално. Комуникация липсва. Даже при добре свършена работа.
Гледам с Костов са се консултирали... Костов НЕ лекува болни с ковид Simple Smile кой е нац консултант по инфекции? Не трябваше ли с него?

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 23:22 от Leika_moja

# 20 956
  • София
Скрит текст:
Като гледах епикризата, това момче е било отровено от лекарства - 7 антибиотика, още толкова кортикостероиди, хлороквин, допълнително парацетамол и какво още не и за гарнитура - експериментално лекарство!

Когато загубиш някой близък по такъв нелеп начин, често се опитваш да намериш алтернативни обяснения, в опит да облекчиш болката. Търси се вина другаде, защото вътрешно обвиняваш себе си, което е непоносимо. Склонна съм да смятам, е случаят е такъв, и няма да бъде единствения. Съмнява ме да са му давали лекарства за кеф, вероятно нищо не е помагало и са продължавали да опитват. Ако толкова бяха сбъркали, нямаше да го изтипосат в епикризата. Разбира се, не съм лекат и може да греша. Затова нека се направи проверка на случая. А родителите дано намерят покой някакси след такава трагедия.

А отношението на лекарите към родителите, него с какво ще го “обясним”?
Не съм никакъв специалист, не мога и не коментирам лечението, но подобно отношение съм виждала, за съжаление, нееднократно.

И него можем да го обясним, но това няма да го оправдае или направи простимо.

# 20 957
Иван Денев,бащата беше гост в студио хъ.Много зле се чувствам сега след като го гледахме...не знам как да го постна..Трябва да се гледа..Ако някой може да го пусне тук,аз не успях

# 20 958
Не съм гледала, но причина да съм предпазлива по отношение на вируса е именно опита ми с български болници. Никога не съм имала илюзии, че за мен ще е гарантиран достъп до лечение, нито положителен изход. Не знам на какво разчитат хората, които смело си разменят слюнки.

# 20 959
Много ми е мъчно за момчето, но в тази лудница някой постоянно да се обажда на родителите и да ги информира?
Колкото за нужното информирано съгласие и подписа за него никога няма да забравя как преди повече от 35 г. щях да вдигна на ура цялата неврология на Александровска. Баща ми с инсулт и в кома, искат да му правят контрастна снимка на мозъка. Не могат без подпис на близък. След сериозни консултации с няколко близки лекари отказвам. След което ми заявяват, че съм НИКОЯ, и нямам право да подпиша, трябвало да дойде съпругата му (майка ми беше упоена в къщи с 220 на 120 кръвно). Направих ги луди, като им обясних, че майка ми е никоя, а аз нося неговата кръв и неговите гени и мога и трябва да реша какво ще правят с него. Бяха много нещастни, че не можаха да правят експерименти и той се възстанови и се върна на работа и живя много години след това.
Но и сега би трябвало при опити с експериментални лекарства и други неща да искат подпис след информиране на пациента или близките му. Момчето е било пълнолетно, може би то е подписвало нещо, но това може да се разбере - трябва да има останала следа.
Но като цяло- да се молим да не попадаме в болница, защото нищо добро не ни очаква.

# 20 960
  • Другата България
Иван Денев,бащата беше гост в студио хъ.Много зле се чувствам сега след като го гледахме...не знам как да го постна..Трябва да се гледа..Ако някой може да го пусне тук,аз не успях
Не е качено още.
Утре ще опитам, ако го качат и намеря време.

# 20 961
Много трудна тема зачекнахме, не може ли да се върнем към броенето на случаи по света? Или към антителата?

Слава богу, поне вече не обсъждаме дали да се правят или не тестове за антитела, с което искам да кажа, че имаме напредък.

# 20 962
  • При семейството си
Благодаря. Ще следя, когато го качат епизода.

# 20 963
Да корона вирусът е убиец, гадината няма установено лечение.Пробваш, искаш да помогнеш, но нищо не и действа със 100%
сигурност.

# 20 964
не съм вярваща, но ще го кажа така - да пази Господ да не се сблъскваме със здравната система; всичко живо се е овълчило - и пациентите, които са там, изпълнени със страх или болка, и лекарите - редовите, заради мизерните възнаграждения в болниците, и другите - които те виждат само като поредните 80-100 лв за 15 минути "преглед"

последните 3 месеца обиколих като придружаваща майка ми минимум 10 лечебни заведения и/или лекари с частни практики /преди това години не бях стъпвала никъде/ и това, което видях като отношение и възможности за лечение, ме плаши ужасно; та така, да пази...

# 20 965
Много ми е мъчно за момчето, но в тази лудница някой постоянно да се обажда на родителите и да ги информира?
Колкото за нужното информирано съгласие и подписа за него никога няма да забравя как преди повече от 35 г. щях да вдигна на ура цялата неврология на Александровска. Баща ми с инсулт и в кома, искат да му правят контрастна снимка на мозъка. Не могат без подпис на близък. След сериозни консултации с няколко близки лекари отказвам. След което ми заявяват, че съм НИКОЯ, и нямам право да подпиша, трябвало да дойде съпругата му (майка ми беше упоена в къщи с 220 на 120 кръвно). Направих ги луди, като им обясних, че майка ми е никоя, а аз нося неговата кръв и неговите гени и мога и трябва да реша какво ще правят с него. Бяха много нещастни, че не можаха да правят експерименти и той се възстанови и се върна на работа и живя много години след това.
Но и сега би трябвало при опити с експериментални лекарства и други неща да искат подпис след информиране на пациента или близките му. Момчето е било пълнолетно, може би то е подписвало нещо, но това може да се разбере - трябва да има останала следа.
Но като цяло- да се молим да не попадаме в болница, защото нищо добро не ни очаква.

С какво го застрашава контрастна снимка..?
Съвсем добронамерено питане..

# 20 966
Много трудна тема зачекнахме, не може ли да се върнем към броенето на случаи по света? Или към антителата?

Слава богу, поне вече не обсъждаме дали да се правят или не тестове за антитела, с което искам да кажа, че имаме напредък.
Според мен трябва да се дава гласност на неуредиците. Имаше много мнения за жертви в чужди болници в резултат на излишно включване на вентилатор, смесване на здрави с болни и агресивно експериментално лечение.

# 20 967
За тоя хлорикин фосфат специално съм запомнил, че има много странични ефекти и реално е опасен. Депутата от ДПС обясняваше, че го лекували със сулфат, който бил дефицитен, но с по-малко странични ефекти ... а това е преди цели 3 месеца от тогава многократно хлорикина го отрекоха и казаха, че не се ползва вече за лечение в терапевтични дози, наистина епикризата с този "букет от химия" е силно притеснителна за четене предполагам и за лекарите.

# 20 968
Да корона вирусът е убиец, гадината няма установено лечение.Пробваш, искаш да помогнеш, но нищо не и действа със 100%
сигурност.
Имаше успех с евтиния хлорохин, после СЗО го  отхвърлиха. В мрежата пише, че Тръмп и лекари успешно лекуващи ковид в САЩ са се обявили в подкрепа на лекарството, което лекува и е евтино. Видеото на американските лекари, твърдящи че са излекували стотици пациенти в доболнична помощ без нито един смъртен случай, е обявено за фейк и свалено от мрежата. Изследването, с което е отхвърлено лекарството, според лекарите в защита на хлорохина е направено с токсично високи дози. Те казват че дори списание Лансет е свалило материала за неефективността на лекарстото , но вече го е било дискредитирало, Според лекарите направили видеото ковид е лечим с цинк, хлорохин и азитромицин. Ядосват се че вече не им дават достъп да лекуват с хлорохин. Според тях той е ключа за превенция и лечение и за това животът ни да продължи нормално, защото според тях ковид има лечение. В много малка доза може да се взема превантивно. Ако помните Домучсиев беше успешно излекуван с него. Надявам се да разполагаме с него и да се използва в нормални дози.

https://www.bbc.com/news/53559938?fbclid=IwAR28Cnx-mRx7UWAYSwyDC … rNUU7DmgokQg1kpR8

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 10:34 от Sparkles

# 20 969
Хлорикин само превантивно се пие за профилактика и в дози многократно по-малки от тези за лечение. Тръмп не знам спря ли да го пие, но каза, че много лекари го пиели.

Общи условия

Активация на акаунт