COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 576
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 23 670
И аз се надявах да преструктурират учебният процес, така че децата да стоят в училище по- малко време. Да се довършват повече неща у дома. Да има предмети, като рисуване, които да са дистанционно.  А те, нищо по- различно. Както някой беше писал, ако ще да се къпеш в дезинфектант, като ще си в затворена стая, кел файда.

Разбира се, че е така. Вирусът основно се вдишва като аерозол от въздуха. Нали писаха, че чрез повърхност по-трудно става заразяването.
Как да се сведе до знанието на господата от МОН Joy

# 23 671
Кунчев трябва да им каже Thinking
Blush

# 23 672
За Швеция знам, че по принцип децата имат таблети от училището,
В Австрия масовото обучение до 10 години не е с компютри, а в гимназията отделни училища предлагат часове по информатика, като всяко училище на различна възраст. Единият син започна на десет години с този предмет, като лаптопа сме закупили ние. Сега заради вируса предложиха на социалнослаби семейства закупуване на компютри от държавата, но пак важи само за гимназията.

# 23 673
# 23 674
Разбира се, че е така. Вирусът основно се вдишва като аерозол от въздуха. Нали писаха, че чрез повърхност по-трудно става заразяването.
Теорията с аерозола засега не е научно доказана, но разбира се наблюденията говорят и за такъв тип заразяване.

# 23 675
Моля за помощ!
От Варна съм трябва да пътувам за Германия,но теста трябва да е направен тук,в България,Варна,за да не карам карантина там,изчаквайки резултата.
Сертифицирана лаборатория за Германия  била само тази на Света Марина,
Но РЗИ-Варна ми дава и други лаборатории.
Моля,къде в сайта на Външно министерство да прочета кои са сертифицирани лаборатории?
Търси Лина..имат и във Варна кабинети и са сертифижирани и издават всичко необхофимо..от 15 намал7ха цената на ПСР на 95 лв

# 23 676
Озонаторите, за които говориш на какъв принцип го произвежда?
Чрез високо напрежение създаващо волтови дъги.

# 23 677
За Швеция знам, че по принцип децата имат таблети от училището.

До трети клас имат таблети, след това персонални лаптопи. От 4 до 6 клас персонален лаптоп за всяко дете, като лаптопите се използват само в училище. Виждала съм как всички лаптопи (надписани с името на съответното дете) на децата от класа на дъщеря ми стоят на един подвижен стелаж и ги вземат при нужда.

От 7 клас нагоре дъщеря ми получи нов училищен лаптоп, който вече може да се носи вкъщи. Детето само решава дали да го мъкне всеки ден вкъщи или да го оставя в шкафчето си в училище, разбира се заключено. Сега през лятната ваканция този лаптоп също беше вкъщи и ще продължи да го ползва и тази година.

Това е опитът ми с две квартални държавни училища и няма връзка с ковид. Ако евентуално тук някога се стигне до ДО, предполагам ще дадат възможност на децата от 1 до 6 клас да си вземат таблетите и лаптопите вкъщи.

Но децата нямат право да използват телефони в училище - сутрин учител събира телефоните и им ги връща след края на учебния ден. Ако някое дете иска да се свърже с родител му дават телефона и след това учителят пак му го прибира.

Аз днес получих приветствен имейл от училището на дъщеря ми, сега на 19 август е първият учебен ден. Всичко си е по старому.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 15:53 от Анонимен

# 23 678
Ох, този само ходи по болниците и бодро рапортува, че легла има

https://www.24chasa.bg/region/article/8916764

Не мога да го понасям вече.

Ако се разболее,  в Русе или Добрич или Благоевград ли ще отиде да легне на легло и да го лекува лекар без нужния опит и практика.

# 23 679
Теорията с аерозола засега не е научно доказана, но разбира се наблюденията говорят и за такъв тип заразяване.
Тук има огромна статия за аерозолите (6 страници):
https://www.medscape.com/viewarticle/934837?src=soc_tw_200805_ms … ls&faf=1#vp_1

# 23 680

Озонаторите не са лампи.
При увц лампи, които излъчват в определен диапазон се произвежда озон.

Но фактически не трябва да се диша озон, т.е. няма значение как е произведен.
Госпожо, озона е изключително токсичен газ, няма как да се диша. УВС - лампите, за които говорите, са също толкова опасни за хората. Ако някои неща не са ви ясни, потърсете в интернет за какво иде реч, и тогава чаткайте по клавиатурата.

# 23 681

Озонаторите не са лампи.
При увц лампи, които излъчват в определен диапазон се произвежда озон.

Но фактически не трябва да се диша озон, т.е. няма значение как е произведен.
Госпожо, озона е изключително токсичен газ, няма как да се диша. УВС - лампите, за които говорите, са също толкова опасни за хората. Ако някои неща не са ви ясни, потърсете в интернет за какво иде реч, и тогава чаткайте по клавиатурата.
Ами аз затова казвам, че лампи трябва да работят, когато учениците не са в стаята. Като са в стаята си дишат аерозолите, това е положението.
Вие предлагахте много по-опасен вариант. По-добре вие се информирайте.

# 23 682
И тук да пиша, че ме смущава дуракоустойчивостта на тези лампи. Да не вземе някой да ги пуска в час без да знае, че са вредни.

# 23 683
  • Стара Загора
Дано не слагат в училищата, едно притеснение по -малко ще имам

# 23 684
Статията е огромна, но пак е чиста теория защото не се засяга чисто биологическият аспект на заразата. Физико-механическият е познат, но също не е добре изследван. Ето този цитат:
Скрит текст:
But capturing viable pathogens from the air is extraordinarily difficult, owing to their low concentrations and their fragility when sampled by the instrumentation. In fact, viable pathogens have never been isolated from room air for either measles or tuberculosis (the latter with many attempts spanning almost a century), two diseases with well-established aerosol transmission. For tuberculosis, only directly sampling patient coughs in an unventilated space 25 times smaller than a typical room has been successful.
ни дава информация, че науката все още не разполага с достатъчно добра методика за оценка. Д-р Фаучи каза, че са възложили такава задача на най-добрата лаборатория в света, но също каза, че е трудно както посочва експертът. Той дори каза, че въобще не е сигурен в термина "аерозол" или става дума за нещо друго.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 16:01 от pehoko

Общи условия

Активация на акаунт