COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 370 320
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 25 035
По-скоро добре че София удържа, в другите държави пламнаха големите градове, в България горят по-малките, което е показателно къде как се спазват мерките.
Столичната област Лацио в Италия, е една от доста пощадените в Италия. Не е само в БГ.

# 25 036
  • София
Благоевград със сигурност не е най-бедният град.

# 25 037
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мен нещо нашите числа пак ме съмняват. Нищо чудно довечера бодро да ни съобщят, че сме преборили епидемията.

Т.е. ще си доволна и радваш ако съобщят 200-300 нови и 10-на починали? Стига с тия конспирации, колкото - толкова.. Никой не печели от занижени бройки..

Наистина ли някой може да смята, че нормален човек ще е ДОВОЛЕН от лошо развитие?
Май патологията се крие в тези, дето се опитват да убеждават, че всичко е ток и жица (не знам на базата на какво самочувствие, и защо, след като са толкова компетентни, не са се пробвали да се кандидатират за експерти някъде - СЗО, РЗИ, или някой друг орган).
Извинявам се много, но е трудно да не се съмняваме, че нещата се правят едно към гьотере, наблюдавайки какъв тюрлюгювеч настана в нашата мила, родна страна от май месец насам.

# 25 038
  • При семейството си
На територията на област Благоевград новорегистрирани случаи с COVID-19 – към 21.08-23.08.2020 г. – общо 35

https://www.rzibl.org/?p=1931

# 25 039
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, съвсем не са пуберски истории, а проблем отдавна.
Но това няма никакво значение. Пуберите може да имат всякакви желания. Тук въпросът е кое е безопасно за тях и това трябва да го решат експертите и родителите, а не те.

Че кой пубер решава. Не съм видяла подобно нещо. В тукашната култура всичко, което се прави накрая се анализира с анкети /разговори сред взелите участие. Защо? За да се направят нещата по друг начин следващия път, ако се наложи.

Сега четох, че в една от гимназиите на нашия областен град има двама учители с Корона. Единствено уведомяват родителите и няма карантина за никого, освен за болните. Ще видим дали винаги ще е така.

# 25 040
Аз малко като латерна... Няма значение дали бройките на ден са 90-190-1090... Гледайте има ли /няма ли наплив към болниците. Те са истинския барометър как се развива заразата.

Защо да са истинския барометър, след като е абсолютно относително как ще се развие болестта при всеки един???  Колкото повече заразени има, толкова по-голяма е вероятността част от тях да попаднат в болница, но не е задължително.  Всичко е вероятност, няма закономерност тук. Може да имаме много хора в болница и при малко заразени и обратното.

Какъв извод си правиш от наплива към болниците?
Въпросът е резонен - по статистика от пролетта 20% от хората постъпили в болница в Германия починаха. У нас никой дава такава информация или умишлено се крие. Казват сега профилът на заразените бил различен, но у нас едва сега плъзна зараза в старческите домове. Другият аспект на проблема е че доста хора постъпили в болница получват и трайни увреждания или пък започват да им се обострят съществуващи заболявания ако са имали ... та важен показател е броят на хората в болница.

# 25 041
Е те РЗИ-тата в другите области сигурно са още по-зле. Някак си не върви да приемем, че в цялата страна работят добре, а само в София зле. И в София имаше увеличение, но по-малко за мащабите на София.
В началото на епидемията случаите бяха концентрирани основно в София и извън София в зимните курорти. Спомнете си колко дълго време Варна и Бургас бяха без случаи. Мисля, че и Добрич беше така. После като се отпуснаха мерките пламна цялата страна като основно по-малките градове. Дори за днес в статистиката има повече случаи в Благоевград, отколкото в София.

# 25 042
  • София
На сайта на РЗИ на родното ми място има справка колко са направените тестове, в кои населени места са заразените, колко са настанени в болница, домашно лечение и т.н.

За София такова нещо не видях. Ако някой знае точно в коя секция се намира тази сводка, да даде линк да си я гледам. ИзкОпах целия сайт на РЗИ, намерих всякакви неподозирани неща, но точно това не видях.

# 25 043
Скрит текст:
Не знам дали ви прави впечатление колко негативно изглеждат нещата за област Благоевград. От доста време насам няма спад в случаите и ежедневно се движат над 10-20, в някои дни е областта с най-много заразени, както е днес например. По абсолютен брой случаи е надминала Варна и единствено Пловдив и София град имат повече потвърдени случаи.
На 06.08 заболеваемостта в област Благоевград спрямо населението е 0,29%. В момента е 0,4%.
За сравнение заболеваемостта в област Варна на 06.08 е била 0,19%. Към днешна дата е 0,25%.
Другата силно засегната област в момента - Добрич на 06.08 - 0,21%. Днес - 0,36%.
Като абсолютен антирекордьор по този показател е област Смолян на 06.08 - 0,46%. Днес - 0,53%. Но ръстът в Смолян не е толкова голям, колкото в Добрич и Благоевград.
А знае ли се каква е причината за високата заболеваемост в област Благоевград?
Манталитетът на хората там. Аз се чудя как Бургас удържа положението, при положение, че по мой наблюдения само 1% от всички хора в града вярват, че има коронавирус.
Нищо не удържа-просто не се тества.У преди 2дни има починал...ама съвсем случайно видях.Тука всичко е като при Чернобил.Затъмнение..
Иначе днес обикалям на юг с приятелка-търговски-ами пълно е,хора с маски видях от сутринта само 2-3-ма.И по плажовете доколкото се вижда от пътя са си близичко...

# 25 044
Може ли линк, интересно ми е да видя някои неща.
Съвсем наскоро някой даде инфо, че в една от областите, забравих коя беше, всички положителни са настанени в болница. Което мисля, че е доста показателно за мащабите на тестването.

# 25 045
  • Bulgaria
Може ли линк, интересно ми е да видя някои неща.
Съвсем наскоро някой даде инфо, че в една от областите, забравих коя беше, всички положителни са настанени в болница. Което мисля, че е доста показателно за мащабите на тестването.
Да, област Монтана. От 15 активни случая - 11 настанени в болница , 4 на домашно лечение. Интубиран мъж на 29 г., всъщност 4-мата на домашно лечение са на средна и над средна възраст. Сред хоспитализираните има мъже на 29-32 г., не са само възрастни хора. Последните два случая са хванати след положителен случай в Германия, който там е тестван при пристигане.

https://www.bulnews.bg/article/381411

# 25 046
Като гледам статистиките за Швеция хич не ми изглежда нещата да са приключили - имат си по едно 300 случая средно, графиката на починалите обаче е почти около 0, което значи че в момента ловят всички леки случаи и така ограничават разпространението на заразата.

Разбира се, че не са приключили нещата, дори Тенгелето и министър-председателят миналата седмица казаха същото на пресконференциите, че сме все още в разгара на епидемията.

В момента има единични смъртни случаи, защото няма зараза в домовете за възрастни. Социалното министерство всяка седмица дава отчет и общините не докладват зараза в домовете.

Пак казвам, че половината смъртните случаи досега са от домовете за възрастни - над 500 заразени домове до края на май. От останалите 50% починали - 26% са получавали домашни грижи (живееш в собствен имот, но персонал от фирма идва по няколко пъти на ден да те обслужва (хигиена, хранене, лекарства). В домашните грижи и домовете за възрастни работят предимно хора от мигрантски произход, които в началото не разбраха какви са мерките за социална дистанция (многолюдни ежедневни семейни сбирки, сватби и погребения), пламнаха и разнесоха заразата сред рисковите групи в домовете. Затова и само месец след първата смърт, много бързо достигнахме пика през април.

# 25 047
МК благодаря, ама иначе отчитаме по незнам си колко хиляди направени теста на ден, повечето на случайни туристи и др, а не таргетно и там, където е нужно с цел овладяване на клъстърите. Всичко е ток и жица.

# 25 048
Благоевград със сигурност не е най-бедният град.
Благоевград не е най- бедният град, точно, но областта е най- бедната.  И случаите са от цялата област, разпръснати по всички населени места, малко са в самия град. По статистика. Това според мен идва от тестването за Гърция.

# 25 049
  • София
От Благоевград много хора ходят на пазар в Македония. На 200 лв., спестяват 60-70.
Куест храна, месо основно, лекарства.
Може и там да се заразяват.

Данните зависят от съвесста на работещите в РЗИ. Зависи кого тестуват. В Благоевград администрацията им собствено мнение, видно е от изборите.

Общи условия

Активация на акаунт