COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 369 180
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 25 215
Много си е уместно учебната година да започне присъствено. Така или иначе, ако случайно се наложи, подготовката за ДО е една и съща независимо дали то ще влезе в сила от 15.09 или 01.11 - относително никаква, за съжаление.

Но като си спомня колко разхлабвания бяха обявени за края на цивилизацията (включително отварянето на детските градини), си мисля, че до ДО може и въобще да не се стигне.

Или ако се стигне, няма да е по медицинска необходимост, грижа за възрастните баби и дядовци или за учителите.

# 25 216
  • София
82 годишният мъж е от Смолян, починал в болница в Пловдив, и от там идва няколкодневно забавяне (4-5 дни ако не се лъжа). Беше обявено вчера от РЗИ Смолян.

# 25 217
82 годишният мъж е от Смолян, починал в болница в Пловдив, и от там идва няколкодневно забавяне (4-5 дни ако не се лъжа). Беше обявено вчера от РЗИ Смолян.

За мен 0 починали един ден и 18 починали на следващия значат 18 починали за 2 дни. Но пък така нямаше да имаме печален рекорд, заглавие с големи букви в Пик.бг и цъкания с език от Видин до Царево - едните, как вирус няма и другите - как мрем като пилци.

# 25 218
Има индивидуално обучение за тези които не искат по никакъв начин децата им да не са в училище..Защо трябва масово децата да са в къщи,родители да се разкъсват кой и как да учи с тях,да ги гледа,да работи...

# 25 219
"Очаква ни сериозна нова вълна. Допреди 1 седмица бяхме в първите 4 страни в Европа по заразяване, сега сме на 11-то място, но по отношение на смъртността на 100 хил. души ние сме на 2-ро място, след Румъния". Това заяви имунологът акад. Богдан Петрунов по БНТ. По думите му не по-малко от 70-80% от човешката популация трябва да бъде заразена, за да може да се мисли, че вирусът ще изчезне. "Може би през 2022 г. можем да говорим, че сме свободни от коронавируса" обясни още той, като уточни, че досега наличието на антитела е относително ниско, което показвало, че не те са водещите в имунитета, а по-специално клетъчният имунитет", обясни имунологът."
https://www.google.com/amp/s/www.24chasa.bg/amp/8938319

# 25 220
  • Варна
Информация за починалите по област и община:
59    M    Силистра    Силистра
76    M    Стара Загора    Чирпан
69    F    Пазарджик    Пещера
74    F    Пловдив    Пловдив
81    M    Варна    Варна
49    M    София-град    Столична
60    M    Благоевград    Белица
70    M    Благоевград    Благоевград
82    M    Смолян    Смолян
56    F    Добрич    Добрич
81    M    Хасково    Димитровград
77    M    София-град    Столична
64    F    Перник    Радомир
88    M    Бургас?    Бургас?
83    M
63    F    Добрич    Добрич
84    F    Хасково    Хасково
76    F    Русе    Ветово
От тук  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/18-sa-pochinali-covid-19-za-24-chasa

# 25 221
  • Mostly in my mind
на второ място сме по смъртност на базата на какви изчисления?

# 25 222
Tipsforme - деца имаш ли? С колко родители искащи ДО за тяхното дете говори? Аз участвам в група на такива родители и за нито един не важат тъпите причини по-горе. Едивствената такава е, че училището е една от най-рисковите среди за заразяване с Ковид, а тези хора не искат да проверят дали семейството им ще го изкара  безсимптомно, или някой негов член ще изтегли късата клечка. Моят син е роден недоносен, беше 25 дни на апаратна вентилация, има увреждания на дроба, както и друго общо увреждане вследствие на недоносеността. Но пък, удивително, би могъл да води съвсем самостоятелен живот и да стигне до старини, въпреки че едни статистики оставят впечатлението, че като си с хронично заболяване е съвсем естествено да си умреш от Ковид и това само ще те отърве от безрадостното ти съществуване.
Та съм съвсем наясно, че за сина ми е по-добре да е в училище с връстниците си, също така никак не ми е лесно да съчетавам ролята на учител и на основен родител (разведена съм), който не е добре  да си загуби работата. ДО е много голям компромис за мен, свързан със сериозен допълнителен стрес, но е по малкото зло. Толкова ли е трудно да се разбере? И никой не го налага, иска се само възможност за избор.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 09:12 от TafTaf

# 25 223
  • Пловдив
В детските градини групите са отделени и изолирани, а на входа има филтър, досега имаше случаи тук и там, но не успя да пламне цяла детска градина. В Израел е пламнало цяло училище, а оттам се е разнесло много надалече, в други  училища, в други квартали и т.н.

П.С. Забравих да допълня, че персоналът на ДГ периодично се тества, така че този скрининг допълнително помага да се хващат нещата навреме.

Като те чета и се чудя ти в коя държава живееш. Имам приятелка - детска учителка. НЕ са ги тествали нито веднъж. И градината им не е пламнала, даже се наложи да сливат и групи, защото учителките също имат семейства, които искат да отидат на почивка. Групите са изолирани, ама друг път. Филтърът си е същият, както беше и преди пандемията. Това в Пловдив, не в някое затънтено място, където вирус по принцип няма.

# 25 224
на второ място сме по смъртност на базата на какви изчисления?
На базата на пълзяща средна 14-дневна статистика за ЕС. PURE беше дала линк.

# 25 225
Лятото обаче много по-малко деца посещават ДГ и без ковид. Отделно прекарват доста време навън. А между октомври и април, я си подадат носа навън 1-2 пъти, я не. За да е обективно сравнението с други държава трябва да е такава, в която в градините има по 30-ина деца в група, които държат затворени по цял ден в продължение на два сезона. Защото не знам къде са по 20 деца, но в градината на щерката бяха 34. А в яслата, където бяха 20, за последно ги изведоха в края на септември и после чак в края на април.

# 25 226

За мен 0 починали един ден и 18 починали на следващия значат 18 починали за 2 дни. Но пък така нямаше да имаме печален рекорд, заглавие с големи букви в Пик.бг и цъкания с език от Видин до Царево - едните, как вирус няма и другите - как мрем като пилци.

По скоро нямаше вчера ентусиазирано да обявят по всички телевизии ден без починали.

За мен не е ясно за един или два дена са, но са много със сигурност.

# 25 227
По добре е за починалите да се гледа брой за седмица. Не може хората да си отиват по график. Нормално е един ден да има повече, друг по малко.

# 25 228
Аз това не мога да разбера - говори се за втора вълна, положението към момента също не е розово, а в това време ще връщаме децата в училище!
Има ли човек, на който не му е кристално ясно, че връщайки стотици хиляди деца в училище, заразата ще се разпространи още повече? Не беше ли целта да се опитваме да я ограничим?

# 25 229
  • София
80 на сто от учителите не искат дистанционно обучение, същият процент са против родителите да избират на какво обучение да са децата им. Пък вие се обиждайте като малки дечица по форумите...
https://webcafe.bg/bulgaria/nad-80-ot-uchitelite-iskat-uchebnata … -prisastveno.html

Общи условия

Активация на акаунт