COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 775
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 420
  • Бургас
Love_ fairy, моето дете не е имало допирания до салфетки освен за  да го забърша след ядене. Много, как да кажа, подиграващ коментар от твоя страна. Детето ми три пъти е било с хрема ( от яслата), която за няколко часа се развива така, че  два пъти ни кара до Пирогов. За кръвните показатели съм писала преди в темата.  Няма да обяснявам повече.
После защо си повтарям от няколко дни дали ДГ ще са с право на избор, ми твоя течащ нос не засяга само теб, когато спиш и ядеш с други хора.  Въпрос на манталитет и лична отговорност.
Не чакай разбиране от човек, който не е препатил.
У нас едното при всеки сопол е на Вентолин и най - малко с бронхит, другото киха два дни, духа и му минава. Simple Smile Щръкват ми всички косми когато ми кихне малкото, да не зарази голямото.
Сума пъти съм обяснявала, че понятие настинка няма - вирус, бактерия или алергия. Без пък всяко второ да е алергично. Та градината си е просто бацилник. По тази причина няма да има градина и тази година. Ще си спестя теставете дали сопола е от настинка. Мерси.

# 27 421
  • При семейството си
Ами, отпишете ги тези деца от детските градини или ясли. Какъв ви е проблема?

# 27 422
Д-р Ерик Топол, топ учен, кардиолог, главен редактор на Medscape:

Около 1/3 от Big Ten атлетите, които са били ковид положителни са с миокардит, включително и безсимптомни
"Ако някой все още се съмнява дали този вирус атакува сърцето, той е в отрицание".

https://twitter.com/EricTopol/status/1301602057967689728

Моят коментар - доста притеснително. Все още не може да се каже със сигурност какъв % са засегнати, но вече излизат доста данни, че не са малко, затова според мен трябват повече проучвания за това.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 00:28 от LillyM

# 27 423
Elpis, защо да я отписвам? Защото някои родители си водят децата болни в ДГ ли?  Не е ли по- правилно болни деца да не се допускат? И въпросът ми е за момента в ДГ, защото не вярвам в овалдяването на пандемията, а това означава тестове за цялото семейство и колегите, платени лично от нас, риск за здравето и притеснения. Освен това по товите думи и по същата логика защо майките на деца с увреждания протестират , че няма как да заведат детето си до морето, а не са на принципа “ отпишете ги тези деца”?

# 27 424
  • При семейството си
Elpis, защо да я отписвам? Защото някои родители си водят децата болни в ДГ ли?  Не е ли по- правилно болни деца да не се допускат? И въпросът ми е за момента в ДГ, защото не вярвам в овалдяването на пандемията, а това означава тестове за цялото семейство и колегите, платени лично от нас, риск за здравето и притеснения. Освен това по товите думи и по същата логика защо майките на деца с увреждания протестират , че няма как да заведат детето си до морето, а не са на принципа “ отпишете ги тези деца”?

Ми, да, де, отпиши детето си за момента на пандемията. После пак кандидатствайте. Не мога да те разбера, тоест мога, защото и аз съм в София с дете в детско градинска възраст. Аналогията ти с майките с деца с увреждания е...неуместна.

# 27 425
Пак не са малко починалите - 10 бройки.
Тествани повече от 7 000, нови положителни 158
https://coronavirus.bg/

# 27 426
  • При семейството си
Пак не са малко починалите - 10 бройки.
Тествани повече от 7 000, нови положителни 158
https://coronavirus.bg/

Излекувани 175
Хоспитализирани 764 (+6)
Интензивни 61 (-2)

Едит: По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 27 427
Значи да не излизаме никъде ...
По принцип да. Такъв е лайтмотивът. Ако може не излизайте, за да може уплашените да се разхождат свободно 😂😆😆
Щото все им се бутат и ги притесняват, пък и ги възмущава липсата на правилно опаковани граждани.
За всяка хрема - болничен и самоизолация. За всяко покашляне - хоспитализация в Ковид отделение 🤪
[/quote
       Преливаме от сарказъм, нищо ново. После настояващите за мерки били агресивни и истерясали.
       Врабчо, искам да те питам нещо лично теб. Аз съм с рисково заболяване. Лекувам се успешно от него, но за Ковид съм рискова, както и за сезонния грип. Ако някой заразЕн ми се навре и диша във врата без маска на лицето  или ме опръска с някоя кихавица или кашляне, при мен може да стане сериозно. И какво да правя аз според теб? В коя дупка са се навра и колко време да стоя там, за да им е удобно на тези, които не понасят да спазват елементарни мерки? ЕЛЕМЕНТАРНИ мерки, подчертавам, а не масово затваряне по къщите. Опитвам се да избягвам рисковите места със струпване на повече хора, но все пак понякога ми се налага да ползвам транспорт, да отида на лекар, да вляза в магазин, банка, аптека. Та, кажи ми, Врабчо, какво да сторя, че да се предпазя, защото, видиш ли, ми се живее. Аз не съм ли човек, аз права нямам ли? Не искам, нито очаквам от околните да не излизат от къщи, да не ходят на ресторант или дискотека и, въобще, да не си живеят живота.  Бих била доволна само да стоят на дистанция  или, ако не могат (и сме на закрито), да си сложат маска за малко, за да не си обменяме бацилите. Много ли е това, според теб, Врабчо? Ако е, няма какво да си говорим повече. Но ако не е, защо тогава е целият този злобен сарказъм и осмиване на другите, които не мислят точно като теб? Не очаквам да ми отговориш, но все пак дано  го направиш.
       Колкото до ДГ, понеже сме минали вече от там - никой няма нужда да си отписва детето.  Правилото е децата да се водят здрави, а не със зелени сополи, магарешка кашлица или висока температура. Ако това се спазва, всички деца ще боледуват по- рядко и родителите ще са много по- спокойни и свободни да работят. Давам си сметка обаче, че това е утопия и никога няма да стане у нас.

# 27 428
Пловдив и Благоевград упорито продължават да поддържат бройки.

Нови 10 медицински лица, от които 6 лекари и 3 сестри.

# 27 429
В София случаите взеха леко да се покачват, чудя се сега като свършат почивките дали няма да има отново повече случаи.

# 27 430

Ми, да, де, отпиши детето си за момента на пандемията. После пак кандидатствайте. Не мога да те разбера, тоест мога, защото и аз съм в София с дете в детско градинска възраст. Аналогията ти с майките с деца с увреждания е...неуместна.
Не може да се отпише за “момента на пандемията” Къде го пише това?  Нали това питам.
Напротив , уместна е, защото има деца с  отслабена  / различна имунна система, както има  и деца с увреждания, и различни видове увреждания, но всички искат да са в общообразователни училища и заведения, нали, всички искат социално включване,  с което други родители не искат да се съгласят( за да не пречат на децата им дори и тези деца да са без сополи).

# 27 431
Нушка +1000
И аз задавах подобни въпроси  няколко пъти на "стресираните" от маски и повтарящи мантрата "хронично болните да се пазят, а другите да живеят нормално". Vrabcho стигна до там, че да обяснява как право на дистанционно образование за деца в риск или с родител в риск ще означава несправедливо толериране, защото виждаш ли, изпитвани електронно, ще могат да преписват.  А всъщност тези деца не могат да са в клас именно заради безхаберието на родители, които се опълчват срещу най-елементарни мерки в училищата. 
Наистина се потрисам от този нагъл егоизъм, при който правото да не носиш маска е по-висше от това на живот за някой друг.

# 27 432
А рисковите, дето са толкова уплашени да не се заразят, защото може да не оживеят, не могат ли да си сложат една маска с висока защита? Какъв точно е проблемът? И аз нося такава в определени ситуации. И не очаквам някой да ме пази. Не е много сложно.

# 27 433
Прочетох само заглавието, защото нямам абонамент, но някакви учени са започнали да изследват дали ковид-19 не отключва Chronic fatigue syndrome. Не знам как се казва на български. Причината е, че много изкарали ковид-19 и оздравели седмици и месеци наред се чувстват ужасно отпаднали и уморени и показват симптоми на това заболяване.

# 27 434
Това не е официално, а е нещо преразказано и се отнася за Великобритания. Ето ти официално кога е сезона на грипа. Сега сме извън грипния сезон, така че вероятността да се е разболял от грип е много малка. Което не означава, че 100% е коронавирус, просто означава, че твоят "верен отговор" е много малко вероятен.

https://www.cdc.gov/flu/about/season/flu-season.htm

И между другото официално според НСИ починали от грип за 2019 година са само 14 човека.
https://www.nsi.bg/bg/content/3359/%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%8 … YmvC-HguFybJCD5wc

Това че починалите пряко и непряко в действителност са повече си го изчисляват епидемиолозите.
Щом официалните данни на НСИ на Великобритания ги броиш за нещо преразказано и неофициално аз нямам какво да добавя 😀😀😭.

Общи условия

Активация на акаунт