COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 803
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 975
Прекрасно. Но ако отключиш някое автоимунно заболяване например, май и ти на арменския поп ще се оплакваш.
Прекрасно или не може да пострадаш и от още около 1 милион болести за които дори не подозираш, че съществуват или пък да те бутне кола на пътя ... или пък автоимунно заболяване.
Автоимунно заболяване може да се отключи и при тежко боледуване , стрес -физически или психически, вирусна инфекция и сигурно и поне още няколко причини.
Познат на около 40г мин. лято отключи такова от нищото. На съседка (лекар) , брат ѝ получил такова преди години от силна уплаха. Починал на около 30г в следствие на заболяването.
Не знам дали има начин да се докаже със сигурност че такова заболяване е възникнало от ваксина. При положение че може да се появи и спонтанно, без видима причина.
Общо взето да не ти се налага да го доказваш.
Ако имунологията беше по напреднала и разбрана, може би щяха да се избегнат потенциалните такива случаи.

За изкаралите безсимптомно вируса, дай боже всекиму. Лошото е че не се знае как ще е ако ги повтори, камо ли да ги потрети. А както е тръгнало май не е невъзможен и такъв вариант. Confused
Повторно зарзаните случаи се смятат за доказани когато щамовете са различни. Никой не е казал обаче че не може да се заразят два пъти с един и същи щам, а такива случаи има повечко като при тях не се знае дали са заразени наново или не са се били изчистили добре от първото заразяване.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 01:04 от geizer

# 27 976
Значи какво се оказва, смелите не ги е страх от ковида, ама ги е страх от ваксина Simple Smile

Споко, какви ли не болести има и могат да се отключат от какво ли не, няма да се плашим от една ваксина я.

# 27 977
Значи какво се оказва, смелите не ги е страх от ковида, ама ги е страх от ваксина Simple Smile
Мда, разните там с хронични заболявания и на възраст, на които постоянно им се набива, че хем е съвсем естествено да се споминат от Ковид, хем са паникьори, виждаш ли искат да ограничават ненужно правата на бизстрашните, заради едно грипче, като ги карат да носят маски и да спазват дистанция. Но пък смелите здрави, млади и красиви изведнъж се уплашиха за под 1% вероятност от трайни последствия от ваксина. Е, що така?

# 27 978
  • При семейството си
МК, какво предвидих за ваксините? Още няма одобрена, а се започна.

# 27 979
Скрит текст:
Мда, разните там с хронични заболявания и на възраст, на които постоянно им се набива, че хем е съвсем естествено да се споминат от Ковид, хем са паникьори, виждаш ли искат да ограничават ненужно правата на бизстрашните, заради едно грипче, като ги карат да носят маски и да спазват дистанция. Но пък смелите здрави, млади и красиви изведнъж се уплашиха за под 1% вероятност от трайни последствия от ваксина. Е, що така?

Сигурно поради същата причина, поради която вас ви е страх от ковид, процентите са горе долу същите. Не знам, не знам, нещо двойният стандарт пак се показва.
Но както и да е, аз мРНК ваксина не бих си сложила ооределено(на Бионтех и Модерна са такива), но пък който е навит, да заповяда. Много са ми интересни при този тип ваксини какви точно ще са дългосрочните последствия.

# 27 980
Не се знае, нови са.
Както и за последствията от вируса не се знае. Нов е.

# 27 981
Ако нещо се предизвиква от ваксината, дори и да е рядко, то може да бъде засечено. Дори изобщо да не  знаеш механизма на действие, как и защо, чисто статистически ще се покаже, просто сред ваксинираните ще започнат да изскачат повече хора с въпросното нещо, повече от това, което е обичайно.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 01:33 от LillyM

# 27 982
Скрит текст:
По-скоро си мислех за два пъти годишно? Или веднъж годишно с надеждата да се ваксинира критична маса хора, която ще натисне разпространението.
Според последното, което четох за руската ваксина, нейното защитно действие е оценено до две години.
Което, според мен, е доста окуражващо.

Четох и че Тимошенко върви към стабилизиране.  🙂
Тази ваксина е толкова нова, че...не разбирам откъде този оптимизъм. 2 години?!? Та ние се сблъскахме с вирусът преди половин година...За всяко ново лекарство трябва да минат години, за да се проучат странични ефекти и ефикасност.
[/spoiler]
не съм специалист в тази област, но доколкото четох, за разработката й като основа е била използвана ваксина против ебола; т.е чудя се, дали може да се каже от специалистите " толкова нова"?

# 27 983
Оставам с впечатление, че ще има достатъчно желаещи да се ваксинират, а ваксинирането ще е доброволно.
Със сигурност. И тези, които са против мерките, които им нарушават живота и спокойствието, които не се интересуват от пандемията ще са първите изявили желание, защото това ще е начинът да си върнат стария начин на живот.
Моят начин на живот си е същият. На приятелите ми също. Много се надявам скоро да има ваксина, защото това ще позволи и на хората, които се страхуват да заживеят спокойно. Това от своя страна ще помогне да се стабилизира икономиката и ще се възстановим по-бързо.

# 27 984
  • Bulgaria
МК, какво предвидих за ваксините? Още няма одобрена, а се започна.
Нормално е, но аз все още мисля, че след като ваксината защитава човек, той няма да се интересува този срещу него дали е ваксиниран или не. Убедена съм, че има достатъчен % желаещи да се ваксинират, за да спре разпространението или да се ограничи много сериозно. Аз и преди съм казвала, че ме притеснява повторното заразяване и след като не се изгражда имунитет не виждам смисъл да си правя експерименти със здравето без да съм сигурна какви последствия ще си нося. Аз не съм антиваксър, но разбирам хората, които имат резерви към нова ваксина. Въпреки това си оставам на мнението, че докато стигне до нас, на страшно много хора ще бъде поставена преди месеци, надявам се да не са години. Smiley Ако теглим чертата - смъртността, която причинява този вирус и усложненията, които носи със себе си вероятно са много по-сериозни и опасни от някакви хипотетични последствия от ваксина, за които към момента няма данни. И мисля, че хората на първа линия най-малкото трябва да са защитени, защото плащат много скъпо, а ако започнат и повторни заразявания, наистина не ми се мисли. Интересно ми е сред тях какви са нагласите за ваксината, защото те имат най-голяма нужда от нея.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 08:49 от MK_

# 27 985
Чорбанов по бтв. Не е с гащи, а с тръба.
Коментира ваксините.

# 27 986
  • в страната на чудесата
МК, второ заразяване обезмисля ваксина. Тя имитира първо заразяване. Ако наистина има второ, значи ваксината няма смисъл.
За щастие докладвааните втори засега са пренебрежими.

Нико, според мен с икономиката всеобщ е няма да е нито лесно, нито бързо. Нито зависи от ваксината. Освен бизнеса на компанията, която я произвежда...

# 27 987
Намаляват интубираните. Дано да е тенденция.

Аз пък не съм склонна да се ваксинирам за КОВИД.
За грип да, още днес ще търся в аптеката.

# 27 988
  • София
Истината е, че независимо дали ще си слагаме или няма да си слагаме ваксина, без такава няма да си върнем нормалния начин на живот. Такива са реалностите, независимо дали ни харесва или не. Така че целия този спор и дебат ми се вижда малко излишен и прекалено раздухван. Споко, никой няма да задължават да си я слага насила. Но и ако никой не си сложи ваксина каква е алтернативата? Още 2, 3 години да продължава този световен цирк? Не благодаря.

# 27 989
  • София
Пак тоя от БАн на телевизора! Като чуя някой да ми обяснява "това няма да е краят на света", преведено на прост език означава - "е, какво сега, ще има измрял народ, ама това какво ме бърка мен". Да вземем и този да го пратим в някое отделение да си ги разтяга локумите, докато му подпали под четирибуквието! Тогава ще му кажа за човечеството и еболата. То и с еболата не се затри човечеството.

Тази ваксина няма да е като ваксината от ЧПВ, защото ефектите от ЧПВ са много отложение във времето, има и  начин за незаразяване така, както не се заразяват хората от венерически болести. Всичко зависи от това колко бързо и колко лошо се проявяват ефектите от вируса. Всичко е пресмятане на риска и ефектите.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 08:18 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт