COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 370 659
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 875
Ами същото е като с ваксината. Няма ваксина, но тук повечето писаха, че не биха се ваксинирали и има вече и протести срещу задължително ваксиниране с ваксина, която я няма, срещу болест, в която не вярваме.

# 28 876
Хеликаза, последно. Протестиращите антиваксъри и конспиратори в Германия поне половината от германците ли са? Когато станат половината, тогава ще можем да се сравняваме и да обясняваш как било едно и също.

# 28 877
Според вестник Ню Йорк Таймс 90% от пср тестовете са неточни https://thebulgariantimes.com/%d0%a8%d0%be%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0% … rdvZ1elHiB3JIbR9w
Това не е интересно. 😉

# 28 878
Относно испанците- тия цифри сега, не са ли отражение на по предишен период на отпуснати мерки, а сега с затягането да почнат до месец да падат?

# 28 879
Хеликаза, последно. Протестиращите антиваксъри и конспиратори в Германия поне половината от германците ли са? Когато станат половината, тогава ще можем да се сравняваме и да обясняваш как било едно и също.

А ти как реши, че в България са поне половината? Имало ли е многохиляден протест срещу мерките?

# 28 880
Скрит текст:
Скрит текст:
Ladybird, за МС и миелита ли питаш? От тук:

https://www.gmx.net/magazine/news/coronavirus/unterbrochener-cor … st-stopp-35073126

Директорът на концерна го е казал на видеоконференция в сряда. Както и това, че не е плацебо, а е ваксината.

Явно има големи разминавания в представянето на информация Laughing
В линка, който даваш казват, че информацията е според новинарския сайт "Statnews" и че цитират статията за която дадох линк по-горе в nature.......

Та на кое да вярвам?

Ами не знам, но статията, която аз дадох е актуализирана последно вчера в 16.55. А тъй като и Лейка знаеше за миелита още онзи ден, много съм склонна да вярвам на моята новина. Отделно, че не съм ги хващала в издънка досега.

Интересно тази твоя "новина" има ли я и в друга медия?

Има я в доста немски медии. Сега и в австрийска намерих,и то от днес.

https://www.google.com/amp/s/www.derstandard.at/story/2000119921 … %3famplified=True

Това значи ли, че според немските и австрийските медии  първия път проучването е спряно, защото участник е развил множествена склероза, а сега го спират, защото участник е развил миелит и са сигурни, че е в "отбора" на приелите ваксина, а не плацебо?

Защото според Nature
Първото прекъсване на проучването е поради участник развил симптоми на напречен миелит, възпаление на гръбначния мозък, което често е провокирано от вирусни инфекции, според информационен лист, даден на участниците в процеса от 12 юли /информационни листове, качени в регистъра на клиничните изпитвания/. След преглед на безопасността, изпитването се възобнови. Индивидът е диагностициран с „несвързано неврологично заболяване“.

За второто прекъсване
"Подробности за нежеланото събитие, включително колко сериозно е и кога се е случило, не са съобщени от Оксфорд или AstraZeneca."

# 28 881
Според вестник Ню Йорк Таймс 90% от пср тестовете са неточни https://thebulgariantimes.com/%d0%a8%d0%be%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0% … rdvZ1elHiB3JIbR9w
Това не е интересно. 😉
Този български сайт е тотално фейк. Дайте линк от New York Times и тогава ще коментираме.

# 28 882
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

https://www.gmx.net/magazine/news/coronavirus/unterbrochener-cor … st-stopp-35073126

Директорът на концерна го е казал на видеоконференция в сряда. Както и това, че не е плацебо, а е ваксината.

В линка, който даваш казват, че информацията е според новинарския сайт "Statnews" и че цитират статията за която дадох линк по-горе в nature.......

Та на кое да вярвам?

Ами не знам, но статията, която аз дадох е актуализирана последно вчера в 16.55. А тъй като и Лейка знаеше за миелита още онзи ден, много съм склонна да вярвам на моята новина. Отделно, че не съм ги хващала в издънка досега.

https://www.google.com/amp/s/www.derstandard.at/story/2000119921 … %3famplified=True

Това значи ли, че според немските и австрийските медии  първия път проучването е спряно, защото участник е развил множествена склероза, а сега го спират, защото участник е развил миелит и са сигурни, че е в "отбора" на приелите ваксина, а не плацебо?

Защото според Nature
Първото прекъсване на проучването е поради участник развил симптоми на напречен миелит, възпаление на гръбначния мозък, което често е провокирано от вирусни инфекции, според информационен лист, даден на участниците в процеса от 12 юли /информационни листове, качени в регистъра на клиничните изпитвания/. След преглед на безопасността, изпитването се възобнови. Индивидът е диагностициран с „несвързано неврологично заболяване“.

За второто прекъсване
"Подробности за нежеланото събитие, включително колко сериозно е и кога се е случило, не са съобщени от Оксфорд или AstraZeneca."

Ами така като ги чета, да, това означава. Само дето сега след няколко прочетени статии ми се струва, че май и първия път е било миелит.

А пък Лейка като се появи, може да сподели тя откъде е взела информацията за миелита.

# 28 883
В България 40% не вярват, че  вирус съществува. Всеки пети вярва, че във ваксината ще има чипове от Бил Гейтс. Всеки трети се страхува от 5G.  40% са убедени, че ковид е пуснат с цел да се намали населението на земята. Почти половината са убедени, че ковид е пуснат от фармацевтичните компании, за да печелят. 60% вярват, че ковид се разпространява умишлено, което поставя България на едно от челните места в света. В България коснпирациите не са маргинални както в някои други държави, а са много често мейнстрийм.

# 28 884
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Та на кое да вярвам?

Това значи ли, че според немските и австрийските медии  първия път проучването е спряно, защото участник е развил множествена склероза, а сега го спират, защото участник е развил миелит и са сигурни, че е в "отбора" на приелите ваксина, а не плацебо?

Защото според Nature

За второто прекъсване

Ами така като ги чета, да, това означава. Само дето сега след няколко прочетени статии ми се струва, че май и първия път е било миелит.
За първия път е ясно Laughing
Но за втория път още няма нищо официално - та всичко, което си чела е спекулация

# 28 885
Тесла, много ме радват анализите, но опция за изкарване на есента и зимата без затягане на мерките няма. Няма как да стане! Следователно е време да се мисли за стратегия и план B, C, D...

Както навсякъде днес има по един-два случая, другата седмица, когато всички се върнат в затворените помещения, няма как да не се увеличат случаите. Това е като да запалиш сто малки клечици в една гора. Ами като стане студено и затворим прозорците?

Едно известно време ще могат да се правят, че нищо не се случва. После ще пламне отведнъж...

А, ей това липсва при нас. Тук план се прави пост фактум. Да видим какво ще стане, пък като стане, ще го мислим.

# 28 886
А ти как реши, че в България са поне половината? Имало ли е многохиляден протест срещу мерките?
Личи си ясно, че си чужденка, давам пресен пример - срещам колежка в коридора аз с маска, тя без (както са 90%) и ми вика "банка ли ще обираш?" ... та така с мерките у нас, глобата все още е 300лв.
Като почнем да ги затягаме тия мерки - разбирай 300 случая на ден с 20 умрели тогава около 50% ще са с маски, това говори моят опит до сега.

# 28 887
Черти на имунните клетки, които могат да предскажат тежък COVID-19
Имунните клетки, наречени неутрофили, е по-вероятно да бъдат подготвени за действие при хора, които в крайна сметка ще развият тежък COVID-19, отколкото при тези, които ще продължат да стават само леко болни, според анализ на машинно обучение на данни от 3300 души. Ако резултатите могат да бъдат възпроизведени, те биха могли да помогнат за ранното идентифициране на хората, които най-вероятно ще се разболеят критично.
Неутрофилите съставляват важна част от бързата реакция на организма към инфекция, но също така могат да увредят незаразената тъкан. Хюнг Чун от Йейлския университет в Ню Хейвън, Кънектикът и неговите колеги използваха машинно обучение за анализ на протеини в кръвната плазма, взети от хора, хоспитализирани с COVID-19 (ML Meizlish et al. Preprint at medRxiv https://doi.org/d8hm; 2020).
Няколко имунни протеини, които са свързани с неутрофили, са открити на по-високи нива в плазмата на хора, които по-късно са се разболели критично, отколкото при тези, чието заболяване не е станало тежко. Последващ анализ на здравните досиета от около 3300 души показа, че високият брой на неутрофилите е свързан с повишена смъртност от COVID-19. Констатациите все още не са рецензирани.
https://www.nature.com/articles/d41586-020-00502-w

# 28 888
  • София
В България 40% не вярват, че  вирус съществува. Всеки пети вярва, че във ваксината ще има чипове от Бил Гейтс. Всеки трети се страхува от 5G.  40% са убедени, че ковид е пуснат с цел да се намали населението на земята. Почти половината са убедени, че ковид е пуснат от фармацевтичните компании, за да печелят. 60% вярват, че ковид се разпространява умишлено, което поставя България на едно от челните места в света. В България коснпирациите не са маргинални както в някои други държави, а са много често мейнстрийм.
Този коментар затвърждава защо сме пародия на народ.

# 28 889
Цитат
Предполагам, че от Ланцет са публикували данните точно както са им ги подали руснаците. След като има такива нетипични повтарящи се модели, вероятно тези данни са манипулирани. Любопитно ми е какво ще отговорят на писмото.
Отговорили са на писмото.

Скрит текст:
Създателите на първата потенциална руска ваксина срещу COVID-19 "Спутник V" са изпратили до редакцията на британското медицинско списание "Лансет" отговори на интересуващите ги въпроси по повод подозренията на западни учени за неточни данни в статията за ваксината, съобщи пред ТАСС помощник министърът на здравеопазването на Русия Алексей Кузнецов.

"По наши данни създателите на ваксината вече са изпратили отговори до редактора на сп."Лансет", каза той.

Авторитетното научно списание "Лансет" поиска уточнение от създателите на руската ваксина "Спутник V" заради съмнения относно достоверността на резултатите, публикувани от изданието.

Водещият автор на публикуваното изследване, руският изследовател Денис Логунов отхвърли обвиненията пред РИА Новости и подчерта, че "Лансет" разполага "с цялата информация, събрана по време на научните изследвания".

В открито писмо до "Лансет" от 7 септември, подписано от около тридесет предимно европейски учени, италианският изследовател Енрико Бучи поставя под въпрос достоверността на данните от публикацията в "Лансет" от 4 септември на Денис Логунов и екип.

В статията се посочва, че потенциалната руска ваксина срещу COVID-19 е предизвикала имунен отговор и не е довела до сериозни странични ефекти. Властите в Москва започнаха изпитания на ваксината "Спутник V" върху 40 000 души в руската столица.

Италианският учен, който работи и преподава в университета Темпъл във Филаделфия, САЩ, изтъква "потенциални несъответствия в данните", публикувани в статията и добавя, че няма достъп до оригинална информация, поради което в статията според него има няколко точки, които будят тревога.

Бучи отбелязва, че при някои експерименти има напълно еднакви или много близки сведения, давани от доброволците, изпробвали ваксината, което според него е "доста невероятно".

В отговор на отвореното писмо, британското списание "покани авторите на изследването на руската ваксина да отговорят на поставените въпроси" и увери, че "внимателно следи развитието на ситуацията".

Руското изследване е било оценено преди публикацията от независима научна комисия от експерти, съобщиха от "Лансет" за АФП.

Още преди публикуването на тези първи резултати, руският президент Владимир Путин обяви в началото на август, че страната му е разработила "първата" в света ваксина срещу COVID-19. Изявлението бе посрещнато с подозрение от международната научна общност заради липсата на информация и факта, че то бе направено, преди да е приключила последната фаза на клинични изпитания.
https://www.banker.bg/sviat/read/suzdatelite-na-ruskata-vaksina- … rosi-na-sp-lanset

Става мътна и кървава работата с ваксините. Мен са ми много странни няколко неща по казуса с руската ваксина. Първо обвиненията че руснаците са манипулирали данните ми изглеждат много странни. Едно на ръка че идват много удобно точно от запад. Запада има огромен интерес да дискредитира руската ваксина, както разбира се и руснаците съм убеден че в мометна са много доволни, че вече има сянка на съмнение и в оксфордската ваксина. Надпреварата за ваксина ми прилича на космическата надпревара и ще става все по ожесточена. Но ако се абстрахираме от това, чисто технологично доколкото разбирам обвинението, е страшно малко вероятно да има такова съвпадение на данни в различни типове имунни клетки при различни хора, на които е поставена ваксината, което поставя под съмнение че ваксината е преминала истински изпитания през тези хора в данните на руснаците. Ама аз се чудя руснаците едва ли са толкова тъпи, че ако ще манипулират данните ще го правят толкова балъшки, и няма да го изпипат като хората и ще допуснат такава идиотска грешка, че да не обърнат внимание че измислените данни в техните изпитания с различни хора не трябва да съвпадат, защото това ще събуди подозрение в автентичността им.

2-о руснаците твърдят че вече са предоставили абсолютна цялата информация на Лансет, от Лансет не са отрекли това, т.е. следва, че и Лансет е в колаборация с Русия в измамата с ваксината като не предоставят всички данни които са налични там. Защото учените които обвиняват Русия в измама, твърдят че нямат достъп до цялата информация за изпитанията на руската ваксина, а тя е налична, но Лансет явно не я предоставя. Според мен тя е налична за всеки специалист който иска да я преглежда, не мога да си представя че те я крият. И даже Лансет твърдят че данните които са предоставени от Русия вече са преминали независима експертна оценка. Т.е. ние имаме едни група западни учени които обвиняват Русия в измама, според данни които други учени от независима експертна комисия вече са ги прегледали и не смятат че има измама. От което следва въпроса казват ли истината групата учени които обвиняват Русия в измама че било невъзможно, или малко вероятно, да има сходни данни в имунни клетки при различни хора. Защото явно според независимата експертна комисия проверила преди това данните, очевидно не смята че това е невъзможно, или малко вероятно за да ги валидира като автентични.....

Много въпроси стават, защото ако обвиненията на учените срещу Русия не са измислени, само за да хвърлят съмнение над тяхната ваксина, то тогава независимита експертна комисия, не е независима, а си е затворила очите преглеждайки съмнителни данни.

В крайна сметка обаче вече има сянка на съмнение и над оксфордската и над руската ваксина.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 15:25 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт